Nepřejídám své dítě?

Anonymní
27.7.21 10:32

Nepřejídám své dítě?

Ahoj maminky, prosím o radu. mám 4m chlapečka. Do 2m jsem plně kojila, pak sem měla mléka málo a dokrmovala jsem stříkačkou. V noci se přestal budit na noční kojení, vydržel mi od 22 do 6. Pak jsme ale asi v 3,5m jeli k babičce na chatu. Změna prostředí zřejmě hodně ovlivnila celý jeho režim. První noc byla ok, ale od druhé noci se začal noční interval zkracovat, nyní je chlapci 4,5m a stále se budí i v noci kolem 2hod.
Dávám mu mléko dle výpočtu 150ml na každé kilo váhy. Za posledních 14 dní mi strašně přibral… Co týden má nahoře asi 400g, což se mi zdá moc. Teď má 6,5kg, dávám mu 150ml. každé 3-4 hodiny… (7× denně) Když mu chci dávku zvednout a počet krmení tím snížit, blinká mi. Nevadí mi ho krmit, jen si po jídle nemůžeme dlouho hrát, cvičit apod., aby se nepoblinkal… Když mu dám třeba jen 140ml, tak mi za chvíli pláče hlady…
Nechci ho na jídle omezovat, klidně mu dám 200ml, co hodinu, vím že jsem tu pro něho a udělám to ráda, tak mě prosím neodsuzujte, že se chci syna „zbavit“, tak to není. Já bych jen chtěla vědět, zda je normální, že takhle rychle přibral, že baští 7× denně, že při sebemenším zvýšení/snížení dávky reaguje tak, že buď blinká, či hladoví…
3.8. jdeme k lékařce, vše s ní proberu, ale ona mi na vše říká, že každé dítě je jiné a že se nemám trápit.. :-( Takže mi vlastně nic neřekne… A já se trápím :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
27.7.21 10:50

Kojenci mohou přibírat skokově - růstové spurty. Asi bych to neřešila do návštěvy pediatra - na kontrole miminko zváží a pokud řekne, že přibírá zbytečně moc, mléko mu omezíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
27.7.21 10:51

A teď mu dáváš svoje odstříkané nebo UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.21 10:53
@iamlenka píše:
A teď mu dáváš svoje odstříkané nebo UM?

teď už jen UM

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.21 10:55

@Thomassss dle netu spurt trvá pár dní… v našem případě spurtujeme 14 dní :-D
Je pravda, že jak přibírá do faldíků, tak za měsíc se vytáhl o 4 cm… vlastně mi úplně přeskočil vel. 62… Ještě v 56 jsem objednala body 62 na léto, myslela jsem, že v tom vydrží celé léto a sotva mi to přišlo, tak jak se hrozně vytahuje, tak každý den 1-2 vyřazuji, že mu jsou malá… :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
303
27.7.21 10:59

Naše malá 4,5 měsíční má 6,7 kg :palec: dle doktorky normální váha. Mám kámošku se stejně starou malou (jen o týden starší) a váží taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18718
27.7.21 11:01

Od 2 do 4m mi vyrostl o 6 cm a pribral cca 2kg a to byl plne kojeny. Jedl co dve hodiny, v noci obcas dal 3 hodinovy interval. 7× 150ml mi prijde uplne v pohode kor ted v tech teplech. Nestresuj a mimcu dej kolik potrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
27.7.21 11:08

Přesně jak říká doktorka, každé mimčo je jiné…dávej mu kolik potřebuje…váha i přibírání mi přijde vpohode..Buď ráda že tvá doktorka není tabulkový maniak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.21 11:49

@leeniik @hospodki tak super děkuji :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.21 11:52
@Vladusxx píše:
Přesně jak říká doktorka, každé mimčo je jiné…dávej mu kolik potřebuje…váha i přibírání mi přijde vpohode..Buď ráda že tvá doktorka není tabulkový maniak..

ona je spíš odpůrce internetu, ale co si budeme povídat, když člověk v dnešní době neví, hledá v první řadě na netu… :lol:
Když jsme ho první noc dovezli domu, on dostal v 22h děsnou škytavku, já se lekla a plašila, co je špatně a kde jsem hledala? Samozřejmě na netu… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11866
27.7.21 12:43
@Anonymní píše:
ona je spíš odpůrce internetu, ale co si budeme povídat, když člověk v dnešní době neví, hledá v první řadě na netu… :lol:
Když jsme ho první noc dovezli domu, on dostal v 22h děsnou škytavku, já se lekla a plašila, co je špatně a kde jsem hledala? Samozřejmě na netu… :mrgreen:

Tak ono to má taky něco do sebe na netu je krom relevantních příspěvků spousta blbosti…chce to klid a řídit se rozumem miminka skytaji dost často…nemají ještě dovivinute trávení a ve střevech ještě nemají ty správné bakterie, dýchají teprv chvilku tak se občas nadechnou blbě nebo blbě polknou, hltaji…i proto mají často bolení bříška že spolykají spoustu vzduchu a potom je trápí prdíky protože se tolik nehýbou a tak se jim blbě prdí… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.21 12:57
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, prosím o radu. mám 4m chlapečka. Do 2m jsem plně kojila, pak sem měla mléka málo a dokrmovala jsem stříkačkou. V noci se přestal budit na noční kojení, vydržel mi od 22 do 6. Pak jsme ale asi v 3,5m jeli k babičce na chatu. Změna prostředí zřejmě hodně ovlivnila celý jeho režim. První noc byla ok, ale od druhé noci se začal noční interval zkracovat, nyní je chlapci 4,5m a stále se budí i v noci kolem 2hod.
Dávám mu mléko dle výpočtu 150ml na každé kilo váhy. Za posledních 14 dní mi strašně přibral… Co týden má nahoře asi 400g, což se mi zdá moc. Teď má 6,5kg, dávám mu 150ml. každé 3-4 hodiny… (7× denně) Když mu chci dávku zvednout a počet krmení tím snížit, blinká mi. Nevadí mi ho krmit, jen si po jídle nemůžeme dlouho hrát, cvičit apod., aby se nepoblinkal… Když mu dám třeba jen 140ml, tak mi za chvíli pláče hlady…
Nechci ho na jídle omezovat, klidně mu dám 200ml, co hodinu, vím že jsem tu pro něho a udělám to ráda, tak mě prosím neodsuzujte, že se chci syna „zbavit“, tak to není. Já bych jen chtěla vědět, zda je normální, že takhle rychle přibral, že baští 7× denně, že při sebemenším zvýšení/snížení dávky reaguje tak, že buď blinká, či hladoví…
3.8. jdeme k lékařce, vše s ní proberu, ale ona mi na vše říká, že každé dítě je jiné a že se nemám trápit.. :-( Takže mi vlastně nic neřekne… A já se trápím :think:

Mně obě děti hodně nabraly kolem asi třetího měsíce. Dcera měla ve čtyřech měsících něco kolem sedmi kil a nosila velikost 74. Syn měl určitě ještě o něco víc. Teď měla nedávno dcera rok a neměla ani 10 kg. Oblečení nosí něco 74, něco 80. Začala brzo lézt a chodit. Teď v roce pořád běhá a někam leze, je neustále v pohybu. A neustále něco jí. Ale nepribira, v tabulkách s váhou se postupně ale jistě propadá dolů a dolů. Takže si myslím, že ono to nelze zase až tak jednoduše posoudit. Někdy děti nejdřív přiberou a záhy na to vyrostou, někdy přiberou a chvíli na to začnou třeba lézt a začnou postupně v té tabulce klesat, ale někdy to může být začátek dětské obezity. Ale myslím si, že dokud je dítě na mlíku, tak s tím nic moc neuděláš. Když mu to mlíko nedáš, tak bude řvát hlady. Možná začít postupně zkoušet třeba dávat na pití vodičku.

• Citovat
  • Upravit
133
29.7.21 16:18

Každopádně bych neomezovala papani..jen ať si dá. Spíš bych se strachovala kdyby nechtělo miminko papat…Jen mě ještě napadá, jestli třeba nemá spíš žízeň než hlad..když má UM, tak myslím, že by neškodil ještě nějaký čajík..Já teda všechny tři kojila do roka. Nejmenšímu už je 14 měsíců a stále kojim..ale myslím, že k UM se mohou podávat i čajík nebo kojo voda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.21 21:29
@Anonymní píše:
Mně obě děti hodně nabraly kolem asi třetího měsíce. Dcera měla ve čtyřech měsících něco kolem sedmi kil a nosila velikost 74. Syn měl určitě ještě o něco víc. Teď měla nedávno dcera rok a neměla ani 10 kg. Oblečení nosí něco 74, něco 80. Začala brzo lézt a chodit. Teď v roce pořád běhá a někam leze, je neustále v pohybu. A neustále něco jí. Ale nepribira, v tabulkách s váhou se postupně ale jistě propadá dolů a dolů. Takže si myslím, že ono to nelze zase až tak jednoduše posoudit. Někdy děti nejdřív přiberou a záhy na to vyrostou, někdy přiberou a chvíli na to začnou třeba lézt a začnou postupně v té tabulce klesat, ale někdy to může být začátek dětské obezity. Ale myslím si, že dokud je dítě na mlíku, tak s tím nic moc neuděláš. Když mu to mlíko nedáš, tak bude řvát hlady. Možná začít postupně zkoušet třeba dávat na pití vodičku.

Jojo děkuji za reakci. Proberu to s dr. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.21 21:35

@Berkyova nene, já mu nechci omezit basteni, jen mi je divné to rychle nabírání a zároveň blinkanim. Dnes po poledním spánku v blinkal snad půl dávky oběda. Prevlekali jsme se všichni 3, celá rodina to odnesla… :roll:
Ta kojenecká voda nevím, u našich na chatě jsem mu ji vařila a zanasela se mi varná konvice. Začalo v ní prasat, úplné jsem cucela… nechápu, jak může být tak „špinavá“

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko