nepřibývání u kojence

3115
7.5.10 13:31

nepřibývání u kojence

ahoj, byla jsem dnes s malým na převážení, měla jsem problémy se rozkojit po císaři. Malému je 14 dní. Porodní váhu měl 3350g, při propuštění měl 3180g. Dnes k mému velkému překvapení měl jenom 3190g, přitom plně kojím, malý překadí a počurá 9-10 plínek denně, stoličku má žlutou. Mudr. mi řekla, že ho mohli i špatně zvážit v porodnici, ale nevím. Mám jít příští týden na zkoušku kojení. Stalo se vám to některé? Kdy se vaše dítě dostalo na porodní váhu? Píšou od 10-21 dne života. Díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
7.5.10 13:45

Buď v klídku, často to může být i jinou váhou. Pokud malý kaká a čůrá dostatečně což podle tvého popisu je tak bych do příštího týdne byla v klidu. Kontrolní kojení jsem měla několikrát (ale já měla málo mlíka a malá nepřibývala). prostě si jen zkontrolují kolik malý vypil. A když to bude málo tak doporučí častější kojení nebo dokrm. :wink: Hlavně se nestresuj a koj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.5.10 13:47

Klidně to může být tou jinou váhou /jako tím přístrojem=))/
Malá po porodu - 3000g
5 dní při propuštění - 3050g
10 dní v poradně - 3000g.
Potom už při vážení pořád na té samé váze u dr. v ordinaci byly hodnoty v pořádku, přibírala akorát. Nestresuj se a počkej na to převážení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
7.5.10 14:24

podle mě tě tím kojením před MUDR. budou akorát stresovat, dělali to známe a ta z toho byla vždycky hotová..mě malá taky moc nepřibírala, hodně plakala a blinkala..ale kakala i čurala dost a stolička byla taky žlutá..sice si nás Mudr. zvala každý týden na převážení,ale kojit sem před ní nemusela.. asi po měsíci nás nechala, že přibývá průměrně tak pohoda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
7.5.10 14:37

Já domů dostala i váhu, abych vážila, co synek vypije. Na porodní váhu se dostal až 17tý den.
Jestli jsi měla problém s kojením, tak mohl ještě po návratu z porodnice zhubnout, takže jestli teď už plně kojíš a neřve Ti hlady, je vše OK.

Můj první syn se dostal na porodní váhu až 17tý den, přibíral pak relativně dobře, ale nikdy z něho velký jedlík nebyl, spíš naopak a má problémy s váhou doteď.

Můj druhý syn měl porodní váhu zpět snad ještě v porodnici a pak to bylo ukázkové +1kg za měsíc.

Takže uvidíš jak dál, zatím se nestresuj. Já sama se svou zkušeností bych to nepodceńovala, ale nechci strašit zbytečně, nikomu bych ty problémy s nepřibíráním a neustálým kontrolním vážením nepřála ani omylem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
7.5.10 14:50

U Marečka se nám stalo totéž - jak řekla paní doktorka, v porodnici mají prostě jinou váhu než ona, takže směrodatné je až druhé převážení u ní.
Nelámej si s tím zatím hlavu… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.5.10 14:55
Mišela1 píše:
ahoj, byla jsem dnes s malým na převážení, měla jsem problémy se rozkojit po císaři. Malému je 14 dní. Porodní váhu měl 3350g, při propuštění měl 3180g. Dnes k mému velkému překvapení měl jenom 3190g, přitom plně kojím, malý překadí a počurá 9-10 plínek denně, stoličku má žlutou. Mudr. mi řekla, že ho mohli i špatně zvážit v porodnici, ale nevím. Mám jít příští týden na zkoušku kojení. Stalo se vám to některé? Kdy se vaše dítě dostalo na porodní váhu? Píšou od 10-21 dne života. Díky za zkušenosti.

U nás to bylo ještě „horší“. Maruška měla od vážení v porodnici do kontroly u pediatričky (4 dny po propuštění, byl jí akorát týden) dokonce o 30g míň než v porodnici. Naštěstí mám rozumnou doktorku, která to neřešila, řekla, že to může být jinou váhou a nebo taky tím, že v porodnici vážili po kojení, kdežto my jsme u ní byly 2h od kojení. Vydrž ten týden a buď v klidu. Jestli čůrá a kaká tak, jak píšeš, tak je to OK. Naše doktorka hned i od pohledu říkala, že je vidět, že nestrádá. Po tom týdnu měla skoro o čtvrt kila víc.

Mch u délky naměřila o půl cm míň než měla Maruška při narození :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
7.5.10 15:29

Holky tak vám moc děkuji za podporu, moc mi to pomohlo. To víte hormony po porodu pracují i jsem si pobrečela. Uvidím co v úterý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
8.5.10 20:04

Určitě se nestresuj, uvidíš za týden, podle mě to bude v pořádku. :palec:
A kdyby sis třeba vážně nebyla jistá, půjč si od Mudr váhu nebo opravdu nakoj u ní, abys viděla jak prťousek pije. Prostě pro uklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí