Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny na e-miminu! kdysi jsem bývala velmi aktivní, pak jsem musela svou činnost přerušit a ted se na Vás všechny ráda podívám - ale hlavně se na Vás obracím s prosbou:
Máte někdo zkušenost s propichováním a nastřelováním naušnic miminku? malé bude 5 měsíců a už by to ty naušničky chtělo. Jelikož jsem v kategorii úzkostných a hysterických matek, nemůžu se rozhodnout, co bude šetrnější. Naše doktorkauši propichuje, sice ouška před tím maže znecitlivující mastičkou, ale prý stejně holčičky řvou jak je sestřička zabalí do plinky a znehybní. Nastřelení je sice asi rychleji, ale zase bez znecitlivění.. A taky - jak se Vašim holčičkám pak ty dírky hojily? nehnisalo to?
Budu ráda za JAKEKOLIV Vaše zkušenosti!
Renča
Ahoj,
RencaF : nausnicky nastrelit, je to bez krvi ,bez zapalenia, mala plakala asi 3 minutky a bolo po vsetkom…cca po 4-5 tyzdnoch sme davali zlate nausnicky -tiez bez problemov…
Ivana
za nas nastrelit. mala plakala jen chvilku,spis jak se lekla,a to spis az u druheho ouska.jak jsem ji dala do kocarku a nez jsem vyjela byl klid a spinkala.nehnisalo,za 14 dnu dostala sve krasne nausnicky
Ahoj
my byli na nastřelení a spokojenost malá plakala jen chvilinku, žádné hnisání, velké krvácení.
Taky se hlásím k nastřelení - bylo bez krve, bez hnisu a velmi, velmi rychlé - sice pláč asi minutu, ale spíš ze šoku (jinak jsme nastřelovali taky v pěti měsících
)
Ahoj mám zkušenosti s pícháním percingů.
Rozdíl mezi nastřelením a píchnutím není žádný, jen že to píchnutí je o něco pomalejší, ale jiak to bolí úplně stejně. A hojení je také stejné u obou případů. Nejdůležitější je, aby se s naušničkou dalo hýbat, takže nějaké pecičky nepřichází v úvahu. Pro rychlejší a správné hojení je nejlepší si pořídit mast framikoin a pravidelně promazávat a při tom s náušničkou vždy zakroutit, aby se mastička dostala i do rány. Jestli se jí tam objeví hnis, nebo stroupek rozhodně to NESLOUPÁVAT! Tím by se jí to ouško mohlo hojit pomaleji a se strupem by jsi mohla strhnout kousek zdravé kůže.
P.S. I když se píchají naušnice se znecitlivěním nebo bez, je to pak stejné. já osobně nastávám názor, že píchání je lepší! Jelikož jehlou doktorka lépe vidí kam to píchá a jakých směrem. Při nastřelování hrozí, že budou nakřivo, ale to jen vyjimečně. Rozhodnutí je na tobě ![]()
Ještě dodatek. to, že při píchání jehlou ouška krvácí je fáma krvácení se objeví při propíchnutí chrupavčité části ucha a k tomu ušní lalůčky nepatří.! Jakmile propíchnutí ucha krvácí napíchl se nějaký nerv nebo žilka a to není nikdy dobře z tohoto důvodu to také pak začíná hnisat. I při propichování jehlou je to bez krve a hnisu. Záleží na tom, jak je člověk co naušničku píchá zkušený.
Já musím tedy říci, že my u nastřelení měly pecičku - doktor říkal, nesahat, nehýbat, žádné promazávání (Framykoin je antibiotikum, takže zbytečně nepodávat, ne-li třeba) a věř, žádný problém. Po 4 týdnech sama jedna z naušniček vypadla, a tak jsme přešly na normální kroužky. To pak trochu pozlobilo, ale dala jsem kapku švédských kapek na tampon, poťukala a další den klid.
Za me nastreleni.Nastreleni nehnisa a je presnejsi.
Nechala jsem nasterlit.Kamaradka pichnout a oska hnisaji a navic ma to nejak mala blbe propichle i.Ta jedna nausnice jde strasne spatne dat do ouska tak nasterleni.A navic na nastrelene nausnicky nepromazavas a nekroutis.
Holky co nechali nastrelit zadny problem co nechali promichnout tak silene.Hnisani jedna vys a jedna niz.Proste hruza.
zelvoon píše:
Já musím tedy říci, že my u nastřelení měly pecičku - doktor říkal, nesahat, nehýbat, žádné promazávání (Framykoin je antibiotikum, takže zbytečně nepodávat, ne-li třeba) a věř, žádný problém. Po 4 týdnech sama jedna z naušniček vypadla, a tak jsme přešly na normální kroužky. To pak trochu pozlobilo, ale dala jsem kapku švédských kapek na tampon, poťukala a další den klid.
No to že se dávají kroužky a má se promazávat doporučují všechny piercingové salony. Když se s naušničkou nehýbe dírka se může zatáhnout a srust s naušničkou. Neříkám že to je pravidlo nemusí to tak být vždy. Ten framikoin je nejlepší mastička, ale dá se to promazávat i jinou obyčejnou vazelínou, aby naušnička nepřirostla k propíchnuté dirce.To že vám naušnička vypadla a pak jsi tam dala ten kroužek a zlobiloto, bylo to tím, že díka byla užší než naušnička a musela se roztáhnout, ale to se hojí pak rychle. Ale je to individuální u každého je průběh hojení jiný. někomu třeba nemusí sedět materiál(stříbro, zlato) ze kterého naušnička je a to se pak řeší chirurgickou ocelí.
kattkka píše:
Holky co nechali nastrelit zadny problem co nechali promichnout tak silene.Hnisani jedna vys a jedna niz.Proste hruza.
No tak to to ta doktorka neuměla a ne každá doktorka to umí. Lidé co pracují v piercingových salonech jsou na toto školení, enní to jen tak někdo! Kdyby se to nechalo propíchnout v salonu, kde jsou také sterilní podmínky! bylo by to bezbolestně rychle a tuším že maximálně za 200kč s vlastní naušnicí. ![]()
Hlasuju pro nastřelení.
Starší dceři jsme nechali uši propíchnout, tekla jí krev, hnisalo jí jedno ouško a museli jsme náušnice protáčet a u toho plakala také
. Mladší jsme nechali nastřelit, žádná krev, žádné hnisání, žádné protáčení, plakala jenom chvilku
.
Já sama mám uši propíchlé a rozhodně to nazaručuje, že budou píchlé obě stejně - mám každou dírku trochu jinak a na některých náušnicích je to hodně poznat
.
jasně,že nastřelit…kamarádka nechala propíchnout své dceři a hnisalo ji to…u nás bez problémů…jen můžu doporučit ![]()