Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já to ani nezkoušela, mám říjnovou. Chtěla jsem ji dát až od září. Učitelka mi řekla ať to ani nezkousim. Nevyzbylo místo dokonce ani na jednu předškolní. A to nejsme Praha…holt coviďátka, prý je to silný ročník.
Zajdi tam v září a zapiš se na čekačku na uvolněné místo. Jestli je ve školce cca stovka dětí, tak určitě někdo odpadne - odstěhuje se, přejde jinam atd.
Zkus se odvolat a ptát na případné volné místo, kdy budou vědět, kolik dětí nakonec nešlo. Taky bych se zeptala, kolikátý byl pod čarou, jak už tu bylo řečeno. Dceru dávám od září a 3 roky jí budou až v lednu, ale je přijata. Pro papír o přijetí si jdu v pondělí, takže dle mého by už o prázdninách mohli vědět, jestli budou volná místa a kolik. Tady je školek více, takže jsem i ráda, protože ji máme v podstatě u baráku.
Děkuji, mě jen zaskočilo.. Když jsme tam byli na zápis, tak mi ještě ředitelka řekla, že to budeme mít na hraně, alr že nás vezmou.. A pak najednou tohle? V pondělí jdu do školky s dcerou.. Počkám do pátku na papír a zajdu tam.. A vyzjistím více info, jak jste psali, kolikáte jsme byli pod čarou a kdy se můžeme nahlásit na cekacku.. A to už tam chodí i dcera a tak jsem doufala, že budeme přijati.. 😏.. Je pravda, že jsme každou nemocné, tak třeba i proto nás nevzali, holka nebyla ve školce snad celý měsíc.. Většinou 2-3tydny a onemocněla… Třeba až na měsíc..
@LuciiLucie To je jedno, že je dcera často nemocná, to nehraje roli. Máte tam daná kritéria, máš je i na webu školky, podle kterých se děti přijímají. Někteří rodiče dávají přihlášky i na více školek, takže se může místo uvolnit. Zeptej se ředitelky.
@LuciiLucie Ano, mohla to říct z důvodu věku, ale nemohla přece vědět, kolik se přihlásí dětí ![]()
@Dahlia0409 říkala mi, že je hodně děti na pár míst.. že to budeme mít na hraně, ale že máme pravděpodobnost se dostat do poradníku.. 🤷♀️ 😏.. No nic, moc vám všem děkuji. V pátek tam zajdu a zeptám se, kde jsme a ať nás napíše do poradníku které deri nepřijdou atd.. A ucidime…
@LuciiLucie píše: Více
Asi bylo více starších dětí, které měly přednost
Uvidíš, určitě se zeptej
@LuciiLucie píše: Vícepodívej se jaká jste měli kritéria přijetí? Byly tam body za sourozence ve školce? Pokud ne, je naprosto jedno že tam máš už dceru. Promiň, máš druhé dítě po zápisu a fakt věříš tomu, že Ti dítě nevzali protože sourozenec moc marodí? To je kritérium přijetí?
@LuciiLucie zeptej se, dej ji zpětnou vazbu, že mate stále zájem. U nás třeba žádný pořadník náhradníků není. Prostě to bere pod čárou.
To že bylo víc dětí se může prostě stát …. navíc 2021 je silnější ročník než 2020.
Všem moc děkuji. Dali jsme odvolání a osobně jsem se i zeptala, zda je nějaká šance.. Prý ne, dává přednost starším.. A tak jdu zase s otázkou, za jak dlouho mi přijde rozhodnutí že nás ani po odvolání nevezmou? Děkuji. Stalo se někomu, že se odvolal a pak vám přišlo, že vám dítě vezmou? Děkuji
@LuciiLucie píše: Více
Ne, ale šla jsem za ředitelkou v září, že máme zájem, až někdo odejde, a za měsíc mi volala, že můžem nastoupit druhý den.
@Lu1234 děkuji, mám zatím RD do konce roku, tak to zkusím v listopadu, zda se uvolnilo místo, pokud přijde stejné vyjádření, že nás nevezmou.. Četla jsem, že do 30 dnů by mělo přijít, tak budu čekat a uvidíme. Děkuji