Nepříjímá UM

19.12.12 14:27

Nepříjímá UM

Ahoj holky. potřebujuu poradit. Male budou čtyr měsíce, bohužel přicházím pomallu ale jistě o MM, tak jsem chtěla zkusit přikrmovat UM, ale tu mi bohužel odmítá. Prozatím jsm zkoušeli Hipp bio combiotic, malá otáčí hlavičkou, šklebí se a plive ho. Přitom jsem četla že miminkum chutna. Máte nejakou radu aby mi to bumbala? Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
19.12.12 14:33

@helenaopavska tak předně se zeptám, podle čeho soudíš, že přícházíš o mléko? Mohu hádat? Malá chce jíst častěji než dřív, u jídla se vzteká apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.12 14:38

Jj přesně tak, nejraději by byla pořád přisátá :D asi před měsícem jsme prodělali rustovy spurtek, tak jsem se snazila rozkojovat hlavně v noci a pomohlo to, ale ted uz ani to nepomaaha. Prso se mi nestací plnit jako drive, tak podle toho soudim ze uz asi dlouho nevydrzime :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.12.12 14:44

On to může být spurt klidně i teď, zkusila bych ještě vydržet, kojit podle toho, jak si malá řekne. Pokud chceš kojit dál, tak UM zatím nedávej a už vůbec ne flaškou, tím se to ještě zhorší. Můžeš zkusit homeopatika na podporu laktace, Ricinus Communis 5ch, 2× denně 5 kuliček (seženeš v lékárně cca za 80 Kč) Gravimilk nebo čaje pro kojící matky, samozřejmě hodně pít, kvalitně jíst. Po kojení můžeš zkusit ještě odsát, i kdyby jen naprázdno, mělo by se začít tvořit více mléka. Pokud budeš dávat UM, bude klesat poptávka, tudíž ani nabídka být nemůže…vím, že je to o nervy, taky jsme si tím prošli, malá mi visela na koze snad furt ale přešlo to a kojím doteď, malá bude mít 9 měsíců ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.12.12 14:46
@helenaopavska píše:
Jj přesně tak, nejraději by byla pořád přisátá :D asi před měsícem jsme prodělali rustovy spurtek, tak jsem se snazila rozkojovat hlavně v noci a pomohlo to, ale ted uz ani to nepomaaha. Prso se mi nestací plnit jako drive, tak podle toho soudim ze uz asi dlouho nevydrzime :-(

tak jestli to hodnotíš jen podle toho, že místo balónů co jsi měla po porodu máš splasklé sáčky, tak to rozhodně není ten správný ukazatel. Mléko se tvoří když dítě saje a jeho množství se koriguje dle potřeby dítěte. Má dítě za den cca 7-8 počůraných plen? Jeho stolice vypadá jak míchaná vajíčka? Přibírá? Pokud ano, tak nešil, protože tvoje mléku mu stačí a máš ho dostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
19.12.12 14:54

Holčička pláče hlady? Já mám celkem plachťáky, ale mlíka je tam dost (by člověk ani nevěřil, že v takových visačkách něco může být :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.12.12 15:09

Možná má hlad, kdyby to mělo opravdu tyhle projevy, můžeš zkusit přikrmovat. Jinak ale myslím, že to je možná jen tím, jak píšou holky - že se mění projevy kojení. Prober s doktorem.

Moje dcera taky nepije UM, žádný. Já teda mlíko měla, ale po tom půl roce, místo abych začala odstavovat, tak jsem musela pokračovat v kojení. Čili některý děti nechtějí UM žádný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.12 15:18

Děkuju holky, chtela bych kojiit co nejdele, takze se tedy jeste pokusím, vsichni okolo mi prave radi at uz zacnu prikrmovat, me osobne se nechce. Jinak mnozstvi pocuranych plenek je jsou asi 4 kusy, kakame jednou za tri dny a stolice vypada jako michana vajicka. Pribira zatim podle tabulky, ted jdeme z tyden na prevazeni tak se uvidi. Nevedela jsem ze se mleko tvori az primo pri sání, takze moc dekuju za radu :palec: pokusim se udelt vse co tu pisete a urcite edy vydržím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
19.12.12 15:35

My máme na parapetu sunar nutradefence a nutrilon HA a nechtěla ani jedno. naštěstí to byl jen spurt, tak kojime dal, ale musela jsem odjet a nezvládla odsát dostatek mléka, tak jsem to naředila s UM, v poměru 2:1, prý se ošívala, 2× vyplivla, ale nakonec zbaštila. prý to pomáhá a u nás to fungovalo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.12.12 15:43

Možná bych ti ještě poradila - hlavně pro tvůj klid. Pokud chceš kojit co nejdéle, najdi si na netu laktační poradkyni, zavolej ji, třeba se sejdete, ona ti fakt dobře poradí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.12.12 15:57

@helenaopavska na příkrmy je ještě brzy, pokud budeš kojit dál, tak první příkrm bych dala nejdřív v půl roce, není kam spěchat.
Po porodu se mléko tvoří do zásoby, tělo ještě neví, kolik ho má tvořit, takže proto mají maminky po porodu tak nalitá a bolavá prsa ale po čase se tvorba ustálí, podle toho jak miminko papá a pak se mlíčko tvoří až přímo při sání, nevím jak ostatní ale já to cítím, ze začátku jak malá saje, tak nic ale tak po 2 minutách mě začnu prsa úplně brnět a mravenčit a mlíko teče samo ale už si nepamatuju, jestli to takhle bylo vždy :)
A jinak ten nápad od ynax s laktační poradkyní není špatný, můžeš zkusit nějaké zavolat, buď si domluvit schůzku nebo se aspoň poradit po telefonu, třeba ti poradí ještě něco navíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.13 22:20

Děkuju moc holky, už zase v klidu papame. Ani jsme pro to nemuseli nic moc dělat, rozjelo se to po dvou dnech zase samo a uz si nestěžuje :) jsem zbytečně plašila 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová