Nepřiměřený požadavek v autoservisu

3745
17.10.22 14:54

Nepřiměřeny požadavek

Ahoj, zajímají mě, jaké máte zkušenosti s autoservisy.
Volala jsem teď do autoservisu, abych objednala auto na servis a STK a zeptala se, zda bych mohla pristavit auto, a zda by mě s ním potom zavezli domů. Vysvětlila jsem, že budu mít s sebou dvě děti, a že není v mých silách probrat děti i jejich autosedačky, nejbližší autobusová zastávka je od servisu 800 metrů, my potom bydlíme od zastávky 960 metrů. Od servisu to máme domů 6 km. Řekli mi, je to hodně nestandardní požadavek, a že mi to nemohou zaručit.
Přítel chodí d práce na 6, to tam nikdo není, tak by si musel na to vzít volno a pak zase na den, kdy půjdeme auto vyzvednout, tak mě napadá, že jednodušší by bylo taxi.
Je to podle Vás fakt nepřiměřeny požadavek? Dříve jsme chodili do autorizovaného servisu a tam nám tuto službu běžně nabízeli.. děkuji za Vaše zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Velo
17.10.22 14:56

Ano. Odvoz si zajisti prostě sama.

• Citovat
  • Upravit
2002
17.10.22 14:56
@Beckyttine5 píše:
Volala jsem teď do autoservisu, abych objednala auto na servis a STK a zeptala se, zda bych mohla pristavit auto, a zda by mě s ním potom zavezli domů. Vysvětlila jsem, že budu mít s sebou dvě děti, a že není v mých silách probrat děti i jejich autosedačky, nejbližší autobusová zastávka je od servisu 800 metrů, my potom bydlíme od zastávky 960 metrů. Od servisu to máme domů 6 km. Řekli mi, je to hodně nestandardní požadavek, a že mi to nemohou zaručit.
Přítel chodí d práce na 6, to tam nikdo není, tak by si musel na to vzít volno a pak zase na den, kdy půjdeme auto vyzvednout, tak mě napadá, že jednodušší by bylo taxi.
Je to podle Vás fakt nepřiměřeny požadavek? Dříve jsme chodili do autorizovaného servisu a tam nám tuto službu běžně nabízeli.. děkuji za Vaše zkušenosti..

A proč musíš brát ty sedačky z auta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
17.10.22 14:57
@Meggiska píše:
A proč musíš brát ty sedačky z auta?

Protože to auto tam bude několik dnů, tak ať můžeme na výlet nebo třeba do obchodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
17.10.22 14:59

Objednej si taxi nebo si najdi jiný autoservis, který ti to naúčtuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
17.10.22 14:59
@Beckyttine5 píše:

tak pozadej nejakou kamaradku, zda by tam pro tebe nesjela nebo si dej kolo do kufru a tech 7 km si udelej domu vylet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.10.22 15:00

Ano je, pokud tam auto bude déle, zaplatila bych si na tu dobu náhradní vozidlo. Určitě bych nečekala, ze mne budou ze servisu vozit domů a zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
@krajta píše:
Objednej si taxi nebo si najdi jiný autoservis, který ti to naúčtuje.

S tím počítám, že to není zadarmo. Dříve jsem s tímto nesetkala, proto mě to překvapilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4088

Když pracuje přítel od 6, tak tam může auto zavezt odpoledne? Nebo nemá servis schránku na klíče? Řešit toto se dvěma předpokládám malými dětmi by se mi fakt nechtělo. A nebo jet domů taxíkem, on ten autorizovaný servis byl asi dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
17.10.22 15:02

Tak, že v jednom servisu něco nabízejí, ještě automaticky neznamená, že to budou dělat i v druhém :nevim:

Je to požadavek určitého nadstandardu… a záleží na každém servisu, zda je v jeho možnostech ho poskytovat a v jakém rozsahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
17.10.22 15:02
@markytka3 píše:
tak pozadej nejakou kamaradku, zda by tam pro tebe nesjela nebo si dej kolo do kufru a tech 7 km si udelej domu vylet :-)

No, neumím si představit, jak bych na kole převezla děti a jejich autosedačky, ale děkuji za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
17.10.22 15:03

Někde to nabízejí někde ne. To je servis od servisu. Pokud to nenabízejí holt taxík 6 km nebude žádná šílená pálka.

• Citovat
  • Upravit
15332

No ja bych se ze slušnosti ani nezeptala jestli mne domu odvezou :lol:, ale jednou mi to jeden nabídnul… Škoda, ze bydlim hned vedle autoservisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
@BohunkaP píše:
Tak, že v jednom servisu něco nabízejí, ještě automaticky neznamená, že to budou dělat i v druhém :nevim:Je to požadavek určitého nadstandardu… a záleží na každém servisu, zda je v jeho možnostech ho poskytovat a v jakém rozsahu.

Jo, tohle mě právě zajímá.. hodně servisů tuhle službu na svých stránkách nabízí, tak mě nenapadlo, že je to pro jiné servisy nereálné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.10.22 15:04

Vždycky sem si to zařizovala po vlastní ose - pokud přítel nemůže, babička nepohlídá, domluvila bych si nějakou kámošku, co mě tam s dětma vyzvedne (nebo mi pohlídá děti a já si to objedu sama).
Pokud bych neměla nějakou spešl pojistku, kde by bylo hrazená asistence/náhradní vozidlo po dobu oprav a podobě, vůbec bych takovou službu neočekávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová