Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zajímají mě, jaké máte zkušenosti s autoservisy.
Volala jsem teď do autoservisu, abych objednala auto na servis a STK a zeptala se, zda bych mohla pristavit auto, a zda by mě s ním potom zavezli domů. Vysvětlila jsem, že budu mít s sebou dvě děti, a že není v mých silách probrat děti i jejich autosedačky, nejbližší autobusová zastávka je od servisu 800 metrů, my potom bydlíme od zastávky 960 metrů. Od servisu to máme domů 6 km. Řekli mi, je to hodně nestandardní požadavek, a že mi to nemohou zaručit.
Přítel chodí d práce na 6, to tam nikdo není, tak by si musel na to vzít volno a pak zase na den, kdy půjdeme auto vyzvednout, tak mě napadá, že jednodušší by bylo taxi.
Je to podle Vás fakt nepřiměřeny požadavek? Dříve jsme chodili do autorizovaného servisu a tam nám tuto službu běžně nabízeli.. děkuji za Vaše zkušenosti..
@Beckyttine5 píše:
Volala jsem teď do autoservisu, abych objednala auto na servis a STK a zeptala se, zda bych mohla pristavit auto, a zda by mě s ním potom zavezli domů. Vysvětlila jsem, že budu mít s sebou dvě děti, a že není v mých silách probrat děti i jejich autosedačky, nejbližší autobusová zastávka je od servisu 800 metrů, my potom bydlíme od zastávky 960 metrů. Od servisu to máme domů 6 km. Řekli mi, je to hodně nestandardní požadavek, a že mi to nemohou zaručit.
Přítel chodí d práce na 6, to tam nikdo není, tak by si musel na to vzít volno a pak zase na den, kdy půjdeme auto vyzvednout, tak mě napadá, že jednodušší by bylo taxi.
Je to podle Vás fakt nepřiměřeny požadavek? Dříve jsme chodili do autorizovaného servisu a tam nám tuto službu běžně nabízeli.. děkuji za Vaše zkušenosti..
A proč musíš brát ty sedačky z auta?
@Meggiska píše:
A proč musíš brát ty sedačky z auta?
Protože to auto tam bude několik dnů, tak ať můžeme na výlet nebo třeba do obchodu..
Objednej si taxi nebo si najdi jiný autoservis, který ti to naúčtuje.
@Beckyttine5 píše:
tak pozadej nejakou kamaradku, zda by tam pro tebe nesjela nebo si dej kolo do kufru a tech 7 km si udelej domu vylet ![]()
Ano je, pokud tam auto bude déle, zaplatila bych si na tu dobu náhradní vozidlo. Určitě bych nečekala, ze mne budou ze servisu vozit domů a zpět.
@krajta píše:
Objednej si taxi nebo si najdi jiný autoservis, který ti to naúčtuje.
S tím počítám, že to není zadarmo. Dříve jsem s tímto nesetkala, proto mě to překvapilo
Když pracuje přítel od 6, tak tam může auto zavezt odpoledne? Nebo nemá servis schránku na klíče? Řešit toto se dvěma předpokládám malými dětmi by se mi fakt nechtělo. A nebo jet domů taxíkem, on ten autorizovaný servis byl asi dražší.
Tak, že v jednom servisu něco nabízejí, ještě automaticky neznamená, že to budou dělat i v druhém ![]()
Je to požadavek určitého nadstandardu… a záleží na každém servisu, zda je v jeho možnostech ho poskytovat a v jakém rozsahu.
@markytka3 píše:
tak pozadej nejakou kamaradku, zda by tam pro tebe nesjela nebo si dej kolo do kufru a tech 7 km si udelej domu vylet
No, neumím si představit, jak bych na kole převezla děti a jejich autosedačky, ale děkuji za tip.
Někde to nabízejí někde ne. To je servis od servisu. Pokud to nenabízejí holt taxík 6 km nebude žádná šílená pálka.
No ja bych se ze slušnosti ani nezeptala jestli mne domu odvezou
, ale jednou mi to jeden nabídnul… Škoda, ze bydlim hned vedle autoservisu.
@BohunkaP píše:
Tak, že v jednom servisu něco nabízejí, ještě automaticky neznamená, že to budou dělat i v druhémJe to požadavek určitého nadstandardu… a záleží na každém servisu, zda je v jeho možnostech ho poskytovat a v jakém rozsahu.
Jo, tohle mě právě zajímá.. hodně servisů tuhle službu na svých stránkách nabízí, tak mě nenapadlo, že je to pro jiné servisy nereálné..
Vždycky sem si to zařizovala po vlastní ose - pokud přítel nemůže, babička nepohlídá, domluvila bych si nějakou kámošku, co mě tam s dětma vyzvedne (nebo mi pohlídá děti a já si to objedu sama).
Pokud bych neměla nějakou spešl pojistku, kde by bylo hrazená asistence/náhradní vozidlo po dobu oprav a podobě, vůbec bych takovou službu neočekávala.