Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky jdu si k vam pro radu, pisu v rychlosti, takze se omlouvam za pripadne chyby. Mam dvoumesicni miminko, minimalne jednou dennemi dela to, ze hladove shlta kapicky na prdiky(espumisan a babycalm) a pak se k prsu neprisaje, jen se priblizim bradavkou, tak zacne velky plac. Nekdy se prisaje, dvakrat zatahne a zase plac. Nikdy nedostal mleko z flasky, jen mame dudak. Za posledni mesic pribral 700 g. Je pravda, ze tohle neprisati se mi stava spise v odpolednich hodinach. Od narozeni mame ritual koupani, krmeni aa spat, ale posledni dobou se vecer skoro nikdy neprisaje, kojim ho treba az za dve hodiny v polospanku.
A kdyz uz tu jsem, prosim jeste o jednu radu. Jak dlouho jste nechavali sva miminka pred nocnim spanim vzhuru? Pres denden mame dobu bdeni 1-1,5 hod, nechavame to tak i vecer, protoze pak akorat place. Posledni dobou je ale usinani o poznani horsi, prijde mi, ze by potreboval vice unavit, ale zase aby nebyl pretazeny…prosim vas tedy o radynej dlea vasich zkusenosti. Dekuji.
Ahoj, nejsem LP, ale odkojila jsem dve deti. Sebrala bych dudlik, je mozný, že ti to kazí. Jinak nevím, co poradit.
@Martina84 píše:
Ahoj, nejsem LP, ale odkojila jsem dve deti. Sebrala bych dudlik, je mozný, že ti to kazí. Jinak nevím, co poradit.
Dudlik a kojeni asi nejdou dohromady ze
ptam se ze jsem nakoupila dudliky ale chci plne kojit..me se mala ve 3 medicich no uz nenabirala
@mikes89 a kontrololali ti u miminka pod jazykem uzdicku? i to muze byt problem proc se neprisaje a place…co bych ti poradila, zkontrolovat v prvni rade uzdicku a nebo ji zkus vyfotit a vlozit, dale přikládat, prikladat a byt hlavně v klidu, dite vyciti nervozitu, sebrat dudlik to je zlo a klidne zkusit krmit přes strikacku, lzickou a nebo pomoci hadicky a strikackou a prilozit konec hadicky k prsu a hned i miminko.
@mikes89 a ted jeste otazka dáváte malému vigantol? z toho byvaji velice casto boleni briska ard. Tak bych zkusila i zmenit vitamin D..
Bojkot kojeni. Kojit po probuzeni a hlavne v noci. Pres den nabizet prso. Zkouset jinou polohu atd. Mrkni na net. U nas to tak zacalo. Dudlikem to fakt neni. Ja jako mala dudlik mela a mamka me kojila 3 roky. Mozna i dele. Drz se.
Ohledne spani neporadim. Mela jsem nespavce.
Ja si takhle vytrpela se synem
bojkot kojenim myslim…
Muze byt line sat nebo je vztekle, ze netece rychle, zkus pri kojeni masirovat prs. Ale asi je nejvetsi problem samotne prisati, ja pak musela se synem chodit po pokoji, aby se uklidnil, spustil vzdy sileny hysterak…tak jsem chodila v poloze jako ne kojeni pohupovala a kdyz se uklidnil, zkusila jsem mu dat pusinu na prso a vetsinou se prisal a ja si sedla a oddychla. Drzim palce, atbto rychle prejde ![]()
Dudlíkem to není. Malý (5m) má dudlík od 1.měsíce, pije občas i z flašky odsáté mléko a pořád kojím, nemá problém.
Zkusila bych odsát a dát mu odsáté, jestli bude pít. 700g je celkem v pohodě přírůstek, hlady tedy netrpí. Nejspíš to bude ten bojkot, malý měl něco podobného… a co se týče bdění, tak nevím, můj přes den spí jen po půlhodinkách ![]()
Bojkot kojení, u syna jsem jich už zažila mnoho, žádná z osvědčených rad nepomohla, musela jsem zkoušet a vymýšlet sama.
Dudlíkem to může být. Moje děti ho taky měly a s kojením jsem problém neměla. Kamarádka, ale u jednoho z dvojčat bojkot řešila, sebrala dudlík a pomohlo to. Prostě při problému s přisáváním bych ho nedávala. Pokud vím, radí to i laktační poradkyně. Jinak určitě být v klidu a přikládat.
Příspěvek upraven 28.01.18 v 21:29
@Andy27 ale jde dohromady! To je zase vymydl dnesni doby ze to dohromady nejde.Mam okolo spoustu zensky co maji deti s dudlikem, kojily plne a koji jeste buh vi jak dlouho.
@Anonymní píše:
@mikes89 a kontrololali ti u miminka pod jazykem uzdicku? i to muze byt problem proc se neprisaje a place…co bych ti poradila, zkontrolovat v prvni rade uzdicku a nebo ji zkus vyfotit a vlozit, dale přikládat, prikladat a byt hlavně v klidu, dite vyciti nervozitu, sebrat dudlik to je zlo a klidne zkusit krmit přes strikacku, lzickou a nebo pomoci hadicky a strikackou a prilozit konec hadicky k prsu a hned i miminko.
Jezisi dalsi „antidudlikovka“.To je takovy kec toto ![]()
Mam taky dvoumesicniho prcka a takhle mi bojkotuje kojeni vzdycky vecer. Ale zjistila jsem, ze ho akorat boli brisko. Kdyz se nam podari se vyprdet, tak se pak v klidu zase prisaje. Ale je to tezky, kapicky taky davam, ale moc mu nepomahaji. Dobu bdeni mame ruznou, prave kvuli tem prdikum.
Mám 3 měsíční miminko a měli jsme úplně stejný problém. Za měsíc přibyl 550g. Problém byl v tom, že měl dudlík a kvůli tomu byl málo u prsa. Měla jsem tímpádem míň mlíka a pomalu teklo. A on se rozčilovat protože byl hladový a já málo mlíka. Zrušila jsem dudlík, dva dny byly náročný. Ale pak začal pít mnohem líp a asi za týden se mi zase začala nalívat prsa. Malý teď kadí i 3× denně, takže má mnohem větší příjem. Takže dudlík to způsobit může! To že některé děti mají dudlík a kojení to neovlivní neznamená, že jiné děti s tím nemůžou mít problém.