Neprovdané maminky - odlehčení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3491
4.7.12 18:26

Neprovdané maminky - odlehčení

Ahoj,

zakládám tuto diskuzi jako odlehčení.
Neprovdané maminky, stává se vám ještě i v dnešní době, že na vás koukají tak trochu přes prsty? Že někdo pořád řeší, proč nejste vdané?

Tak za mě:
Jako těhotná jsem šla vyzvednout přítelova bratra ze školky. Ptaly se mě, v jakým jsem k němu vztahu. Tak říkám, že skorošvagrová. Učitelka si tak prohlédla moje břicho a říká: „Skoro? No to brzo“.
Chápete to? Bych jí liskla :cert: Pak se divím, že je malej drzej, když je tam učím taková…

Nebo:
Malý se mi narodil předčasně a nestihli jsme vyřídit příjmení. Přítel dal na Facebook fotky z porodnice, kde je na inkubátoru napsané jméno prcka - s mým příjemním. No a celá dědina, odkud jsem, řešila, proč má malý moje příjmení, proč nejsem vdaná, a že spolu určitě nejsme.
Tak jako - já řeším, aby byl malý v pořádku, když je o 6 týdnů dřív narozený, oni vidí na fotce, že je v inkubátoru a má dýchací přístroj, ale zajímá je jediný - proč má moje příjmení :cert: :pocitac: :pocitac:

No a o pobožných známých a příbuzných radši ani nemluvím :roll:
Tam proběhla ještě jedna hádka, proč nechceme křtiny :roll: To už přítel, na to, jaký je to flegmouš, docela pěnil :D

Podělte se taky, ať vím, že v tom nejsem sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
4.7.12 18:30

Tak takhle drsné to teda neznám, ale hodně lidí včetně rodiny se mě stále ptá kdy bude svatba, a proč už neplánujem když je dcera na světě na co jako čekáme :mrgreen: Většinou nad tím jen mávnu rukou a neřeším… ale kdyby do mě někdo šil jako do Tebe tak bych se asi taky zlobila, vždyť co je komu do toho máme 21.století ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
4.7.12 18:31

Tak já s tím že nejsem neprovdaná nemám problém. Sice se mně občas okolí ptá jestli se chystám na vdavky, ale popravdě odpovídám, že na tohle ted není ani pomyšlení ani peněz, navíc nám to takhle vyhovuje. A to důležité, nezapomenu prásknout, že přece svatbě předchází zásnuby. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
4.7.12 18:39

Ahojky, přidávám se do klubu neprovdaných. Já mám naštěstí tolerantní lidi v mém okolí, kteří to nijak extra neřeší. Moji rodiče jsou starší generace (měli mě po pětatřicítce, což na tehdejší dobu byla rarita), ale vzali to úplně v pohodě, že se nechceme kvůli mimčům brát, oni byli rádi, že se dočkali vnoučků :D. Do budoucna se s přítelem chceme vzít, ale momentálně to není na pořadu dne. Jsem taky z vesnice a úplně to vidím, jak to celá vesnice řeší, že nejsi vdaná atd. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
4.7.12 18:44

Ahoj, tak ja s tim nemam problem vubec nikde teda. Ze zacatku naseho vztahu se resila nase svatba, ale ne nama, ale rodinou :mrgreen:.Ja jsem nikdy (ani ted ne) svatbu nechtela, uprimne me to nic nerika. To, ze budu mit krouzek na ruce a papir mi nedava zaruku, ze nam vztah vydrzi az do smrti (jsme spolu tenhle rok 16let).
U doktoru, ve skole, ve skolce, na uradech a v nasem okoli s tim nikdy problem taky nebyl, vzdy mi vsude vysli vstric a jmenuji me prijmenim podle nasich deti.
Hlavne nechapu co je komu do toho, jake ma dite prijmeni a ze se nekdo vzal-nevzal, vzdyt je to kazdeho vec ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta89
4.7.12 18:45

Taky se přidávám, jsem neprovdaná ale šťastná. Máme dvě děti a okolí nějak moc neprudí ale občas ta otázka taky padne. Svatbu chceme jen malou ale až někdy…Spíš až budou Děti chodit do školy a až jim nebude sedět to proč se jediná jmenuji jinak než oni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4262
4.7.12 18:46

Já s tím takové trable jako zakladetelka taky nemám, ale po porodu - naše holčička má příjmení po otci - mi všichni říkali taky tak, aniž by někdo četl tu obrovskou ceduli na mé posteli :roll: :D a když už jsem na to upozornila ošetřovatelku, která nám nosila čaj, tak mi řekla: „A nechcete si ho vzít?“ :mrgreen: Jo a sestra u dětské Dr. s tím má problém :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
4.7.12 18:52

@ivoun mám úplně stejnou zkušenost, pořád mě oslovovali paní ---, děti mají příjmení po otci. Říkala jsem jim že jsem slečna — a personál v nemocnici mně odvětil, že kdyby měli sledovat jak se kdo jmenuje, tak se z toho zblázní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
4.7.12 18:55
@ivoun píše:
Já s tím takové trable jako zakladetelka taky nemám, ale po porodu - naše holčička má příjmení po otci - mi všichni říkali taky tak, aniž by někdo četl tu obrovskou ceduli na mé posteli :roll: :D a když už jsem na to upozornila ošetřovatelku, která nám nosila čaj, tak mi řekla: „A nechcete si ho vzít?“ :mrgreen: Jo a sestra u dětské Dr. s tím má problém :D

To u nás to v té porodnici bylo naopak. Tím, že měl malý moje příjmení, tak stejným (mým) příjmením říkali i přítelovi, v domění, že je to můj manžel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
4.7.12 18:58

U mě se zase všichni diví, že jsem vdaná :mrgreen:
Byla jsem v obchodě kupovat kalhoty na sebe. Paní byla moc akční, a začla mi tykat. Byla starší jak já, ale to neznamená, že jsem nějaký spratek z ulice.
A když mi někdo řekne slečno, tak to je konec.

• Citovat
  • Upravit
857
4.7.12 19:02

V porodnici u prvního dítka na mě sestřičky koukaly HODNĚ skrz prsty. Bylo to šílené..ted jsem v 7.měsíci..a už mě štvalo jak všechny kamarádky pořád „no druhé dítě, tak kdy se vezmete??“ 8o tak sme se rozhodli do toho praštit a za dva týdny se vdávám..

Jako furt slyším názory třeba mých rodičů, že v dnešní době už se na to tolik nekouká..že je hodně nesezdaných párů..ale asi mám smůlu a zatím jen samá kritika, že dvě děti a nejsme svoji :idea: tak snad už dají pokoj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
4.7.12 19:04
@Salvaje píše:
To u nás to v té porodnici bylo naopak. Tím, že měl malý moje příjmení, tak stejným (mým) příjmením říkali i přítelovi, v domění, že je to můj manžel :roll:

To se nám taky párkrát stalo, že přítele oslovili mým příjmením a protože jsem rozvedená a mám příjmení po bývalém manželovi, přítel málem vyskočil z kůže :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
4.7.12 19:11
@levmah28 píše:
U mě se zase všichni diví, že jsem vdaná :mrgreen:
Byla jsem v obchodě kupovat kalhoty na sebe. Paní byla moc akční, a začla mi tykat. Byla starší jak já, ale to neznamená, že jsem nějaký spratek z ulice.
A když mi někdo řekne slečno, tak to je konec.

Tak to mě už se dlouho nestalo, že by mě někdo oslovil „slečno“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
4.7.12 19:17

Já jsem neprovdaná těhotná a s rostoucím břichem se mě opravdu každý zeptal, kdy bude svatba. Já bych se vdávala ráda a přítel se k tomu nějak nemá. To je ale na delší vyprávění. Nicméně to pro mě vůbec není jednoduché, když se mě furt všichni ptají (někteří i opakovaně :zed: ). Co jim na to má asi člověk odpovědět. Snažim se na to moc nemyslet. Teď do toho ty hormony, no prostě paráda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
4.7.12 19:18
@ivoun píše:
Já s tím takové trable jako zakladetelka taky nemám, ale po porodu - naše holčička má příjmení po otci - mi všichni říkali taky tak, aniž by někdo četl tu obrovskou ceduli na mé posteli :roll: :D a když už jsem na to upozornila ošetřovatelku, která nám nosila čaj, tak mi řekla: „A nechcete si ho vzít?“ :mrgreen: Jo a sestra u dětské Dr. s tím má problém :D

na tohle že mně oslovujou stejným příjmením jako dceru a přítele, na to jsem si už zvykla. sama se takhle občas představuju, aby v tom neměli chudáci bordel. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí