Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím o radu, přes rok se snažíme o mimi… ted jsem si pořídila ovu test, který zjišťuje ovu podle slin a tam se mi nic neobjevuje, přitom na močovém mám dvě čárky… chci se optat některé z vás u které zjistily neprůchodnost vejcovodů, zda je jí ukazovaly na močovém testu dvě čárky, nebo jste měly i klasický hlen co ovu doprovází… moc díky…
@ajkad A jak víš, že máš neprůchodnost vejcovodů - řekl ti to mudr.?
Ovulace s průchodností vejcovodů naprosto nesouvisí. Ovulovat může i žena zcela bez vejcovodů a průchodné vejcovody může mít i žena zcela bez vaječníků (tudíž ovulace).
@Kajule21 nevím, ale ze slin ovulaci vůbec nemám a z moči jo… zajímá mě, zda z nepruchodnosti je objevuje pozitivní močový test
Ale ty motáš dohromady všecky orgány, to je jakobyses ptala, jestli mají plodný hlen ženy s vyoperovaným slepákem neo vytrhntým zubem.
Jestli chceš znát průchodnost vejcovodů, zajdi k doktorovi, to se fakt ověřuje úplně jinak než ze slin nebo moči, to je mechanická záležitost.
Jestli chceš vědět, jestli ovuluješ nebo ne, zajdi taktéž k doktorovi.
Ovulace - uvolnění vajíčka z VAJEČNÍKU.
Vejcovod - ta trubka, kterou putuje vajíčko z VAJEČNÍKU do DĚLOHY
Děloha - její čípek produkuje plodný hlen na základě hormonálních hladin produkovaných vaječníkem.
Učebnice biologie pro 7. třídy základní školy.
@ajkad Tak to ti bohužel neporadím…Průchodnost/neprůchodnost mi zjišťovali laparoskopicky, takže vím - proto jsem se ptala.Ale je divné, že z testů z moči ovuluješ a ze slin se jeví jako negativní. Nemůže být špatný ten test na sliny? @ugluk Sama bych to neřekla líp. Jednodušeji jsi to napsat nemohla a je to hezky srozumitelné ![]()