Neřekne si

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
270
22.6.10 10:57

neřekne si

mému synovi je 27měsíců.Zkouším ho dávat na malé prkénko ( na nočníku nechce být) od dvou let ale nic.Dám trenky a on se vyčůrá i vykaká a je mu to jedno.Klidně si v tom hraje.A když ho posadim na WC tak nic neudělá.Už nevim jak ho to mám naučit.Vše ostatní zvládá dobře ale odnaučení od plen ne.Poradí mi někdo co s tím nebo jestli něco nedělám špatně?Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11822
22.6.10 11:25

Ahoj,
těžko radit, každé dítko je jiné, tvůj syn ještě nemusí být zralý. Ale napíšu ti, jak jsme se zbavili plínek my (malá má plínku už jen na noc). Do kalhot si taky klidně čurala a vůbec jí to nevadilo, ani mokro v bačkůrkách. Tak jak byl jeden letní týden, nechala jsem ji doma pobíhat s holou prckou, vysvětlovala, ukazovala, no a nakonec zabral až systém odměn :oops: Vím, že to není moc výchovný, ale zabralo to fakt okamžitě - vyčurala nebo vykakala se do nočníku a dostala malé čokoládové kolečko. Na nočník si sedala sama - tím, že byla dole bez, tak nebyl problém, hned zahlásila a dožadovala se odměny :mrgreen: Další týden jsem ji pomalu zvykala na kalhotky a odbourávala odměny. Samozřejmě za každý úspěch pořád chválím, malé se strašně líbí slovo šikulka :lol:
Mojí sestře se podařilo její dceru odplenkovat až když uviděla chození na nočník u jiných dětí. Do té doby na nočníku nechtěla sedět ani za nic. Ale jak viděla, že její malá kamarádka tam chodí a všichni ji za to chválí, tak chtěla taky :mrgreen:
Určitě ti další maminky poradí další tipy, tak držím palce, ať mezi nima najdeš ten, který pomůže vám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
22.6.10 11:51

Ahooj,
já si myslim, že na to malý třeba ještě neni připravený… Přesně co píšeš mi dělal malý, ted už si občas (velice zřídka) řekne sám, ale spíš já už mám vychytané časové intervaly kdy ho dávám a opravdu to zvládáme celý den bez nehody. Jasně nehoda se stane, když na něj zapomenu a nebo prostě chce, tak to udělá do slipů, ale neboooj ono to určitě přijde samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
22.6.10 12:03

Syn byl bez plínky ve věku, kdy jste vy a to opravdu ze dne na den. Zkoušela jsem mu plínu brát asi od dvou let a neustále byl durch mokrý. Tak jsem zase třeba tři týdny počkala a znovu. A přesně v těch 27 měsících jsem mu ji sebrala, řekla, že už je velký kluk a Ti už plínky nenosí a od té doby (něco přes měsíc) měl tak 3 nehody. Na spaní ještě dostává, ale tak s 90% je suchá. Takže já radím třeba ještě měsíc počkat a vyzkoušet znovu. Asi k tomu prostě ještě nedospěl a proč ho zbytečně stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
22.6.10 13:35

Ahoj, tak jak to je u nas…
Domcovi jsou ted temer 2 roky a 2 mesice.. O nocnik nebo o WC absolutni nezajem :roll:
Posazovani na nocnik nemelo a nema cenu, protoze ty hystericke vystupy v trvani 10 minut fakt nemam zapotrebi :wink: Slzy jak hrachy… Na prkynko na WC obcas sedl, ale spis aby si mohl splachnout, nechtel…
Proste si nerika a nedospel k tomu! Vubec… Doted jsem to neresila a pak zvlaste po porodu se mi nehctelo…
Ale dnes pretekl muj pohar, pac me nebavi prebalovat dva kluky :lol:
Od rana tady chodi s holou prdkou, 2× si trosku curnul do rozepnuteho body, asi 10× rekl „ciii“, sedl na nocnik a nic (predtim nerekl ani slovo,takze asi pomohlo to rozepnute body bez pliny) a pote rekl „cii“, sedl a vycural se..
Dostal na nocnik samolepku, u nas to taky bude asi formou odmen… :roll:
No, pak dostal suche tricko a teplaky, 2× do nich ucurnul, pak rekl „cii“ ale pustil to na zem, priznavam, ze jsem nehlidala zrovna :roll:
Ted spi - s plinou :lol: - i kdyz ji nechtel..

Takze uvidime, podle me proste k tomu opravdu jeste nedozral, stejne jako ten tvuj, je to otrava, souhlasim, ale budeme muset vydrzet..
Chtela bych to ale zvladnout pres leto, predstava celorocniho chozeni s holym zadkem doma me desi, zvlaste pak prevlekani venku v -10 stupnich 8-) :wink:

PS: Joo, ale to jeste dnes nekakal, toho se desim nejvic, vcera 4× (ale to mel po masle, je totiz alergik) :roll: tak se mu to dnes nejak stoplo.. To bude taky kapitolka sama pro sebe, vychytat bobky :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
22.6.10 15:56

děkuji za rady snad mi pomůžou.Nechce nosit plenky ale neřekne si tak to zkusim podle vašich rad.Nemám už nervi na jeho věčné vztekání. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze