Jak naučit dítě na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jak naučit?
Buď počkat, až k tomu dítko uzraje (to je hrozně individuální) nebo co 5 minut dennodenně posazovat na nočník a vytrvat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky mam dve holcicky a reknu ti ze je to u kazde jine:-) segra ma taky dve holky ta dava sve deti od 6 mesicu na nocnicek…:-) ale je to takove vselijake a ja zase Terezku od 10 mesicu a Kristynku od 1 roku:-) Zalezi i jak jsou deti zive:-) Terezku udrzet na nocnicku bylo umeni:-) a Kristynku zase prekecavat at dela haci a kdyz udela lulu zatleskame…:-)
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si myslim ze lepsi je uzrat posazovat co 5 minut to jsi pak otrokem:-/ ja u holek pockala na pravou chvili:-) ale dobre je i po vecernim a odpolednim spanim:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zpívací nočník za sebe nedoporučuji - Helenka z něj chytla trauma, další měsíc odmítala veškeré pokusy a ještě dodneška se občas ptá „ten lálá-nošníšek už nemáme, maminko, viď“… ![]()
Ale třeba kamarádce se naopak osvědčil… takže asi jak které dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepamatuju si to uplně přesně..ale vím,že jsem zkoušela Matyho na nočník ještě před rokem,asi kolem 8měs. - uplně zbytečně,pak kolem roku - taky bez úspěchu..asi až tak v roce a čtvrt až v roce a půl začal doma chodit bez pleny ,ale „nehody“ byly ,někdy víc někdy míň..Po tom roce a půl už byl doma bez plen,ale ven s plenkou a až kolem 2.narozenin jsme odstranili plenku i na ven,kdy si jednoho dne sám řekl,že chce čůrat na kytičky
A teď jsme odstranili i noční plenu…
Každopádně jsem ho do ničeho netlačila,jen jsme to zkoušeli a když to nešlo,tak jsme to prostě na čas zase odložili:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
malého dávám na nočník cca od 13 měsíců, takže necelý měsíc. Zatím to máme tak, že ho tam dávám ráno po probuzení a pak po dopoledním a odpoledním spánku. Jde mi o to, aby si zvykl a musím říct, že zatím to jde, úspěšnost cca 90% ![]()
Ráno mu to trvá dýl, ale po tom dopo i odpo spánku je vyčůraný raz dva. Chce to zkoušet a chválit ![]()
A máme obyč nočník, já ty hrající moc nemusím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
presne netlacit na deti my uz s Kristynkou muzeme chodit bez plinek ven:-) ale spinkani jeste s plinkama:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Adámek k tomu dospěl sám krátce po 2.narozeninách.
Prostě se odplenkoval ze dne na den doma,ven,a asi po 2 měsících i na noc.
Denních i nočních nehod bylo minimálně.Bych je spočítala na prstech jedné ruky..Jsem toho zastáncem.Bylo to bez stresu,bez nucení,bez zdržování,bez mého strachu,že se mi např.počurá v obchodě,mateřském centru,prostě kdekoliv,kde to není vhodné a musela bych to uklízet..
Když jsem mu po tom druhém roce dala pro jistotu do autobusu,obchodu plenku,vždy zůstala suchá.Řekl si a vydržel.
Emička je rychlejší,plenku si sundává asi od 17 měsíců,nechce ji,chápe princip nočníku,sedá si tam,teď už se jí tam povede často vyčurat.
Ale nehrotím to.Doma je schopná být bez plínek.
Ale často si říká,když už čurá,nebo když si řekne,tak máme k posazení na nočník pár vteřin.Když je doma nehoda,nevadí mi to.Ale vodíme Adámka do školky,sem tam jezdíme autobusem,sem tam do obchodu,pročuraný kočár taky špatně schne.Taky kromě pár dní ještě není tak teplo,abych ji každou chvíli vyslíkala.
Tak jsem ji vždycky s řevem zapla plenku na ven.
Teď to vyřešily plenky natahovací..
Věřím,že nám pomůže léto a snad se plenek zbavíme úplně.
Nočník se zvukem ne..Máme v rodině taky ten případ.Dítě se leklo,mělo z nočníku trauma a trvalo pár měsíců,než si vůbec na nějaký nočník znovu sedlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,malá má 13 měsíců a už to zkoušíme,hlavně po ránu,když se nají,a pak odpoledne.Bohužel tam dlouho nevydrží,hned leze dolu a dává si ho na hlavu.Ale včera se nám odpoledne podařilo poprvé so do něj vyčůrat.Pak nám ho furt ukazovala a říkala ee.Asi se to musí zkoušet,ale říkají,že až tak okolo 18 měsíce jsou jakštakš schopný močový měchýř ovládat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já začala asi v 10 měsících…posazovat…aby vůbec měl tucha,že nějaký nočník existuje…seděl na něm a „četl“si knížku…občas se zadařilo.
Ted dávám po spaní…to se většinou i zadaří…
posadím a dělám jako by…ccccccccccccccc a Mates už ví,že pindík dělá cccccccccc
tak když čůrá,dělá taky cccccccccc
a už se nám stává,že stojí,čůrá do plíny a dělá cccccccc a ukazuje mezi nohy ![]()
Ale ted 2 dny nočník ne a ne…tak je vyndanej,at ho vidí,ale nenutím ho…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nas se zaclo zkouset kolem 8 mesicu, posazovala jsem po dopo- a odpolednim spanku a sem tam, kdyz se menila plinka, po spanku se vetsinou zadarilo, ale kolem 11 mesicu se to trochu zvrtlo, sedel, ale vycural se jen obcas … ale nehrotim to, chtela jsem ho hlavne zvyknout na to, ze neco takoveho je. Ted je mu 13,5 mesice a posazuju vetsinou po spanku, obcas se zadari, nemam ambice, ze by byl brzo bez plinky, hlavni pro me je, ze sedi, nebreci, a sem tam se vycura. ![]()
A nocnik mame hraci, ovsem bylo to prekvapeni pro vsechny, po prvnim „krtu“ jsem hledala, co ze to kde hraje, az jsem dosla na to, ze je to nocnik.
Nemyslim, ze ho to vylozene nabada k tomu, aby se vycural, ze neco uslysi, ale ani mu to nevadi. ![]()
Příspěvek upraven 20.06.10 v 14:01
- Citovat
- Upravit
tak my zkoušeli od roka a půl, ale bezúspěšně, posazovali jsme co pět minut, ale bohužel bez úspěchu, pak jsem vždy na čas přestala a pak zas zkusila, povedlo se nám to, až ve dvou letech a to si myslím že na to teprve přišel, dítě na to musí přijít, jinak nepochopí proč má chodit na nočník, a jako inspiraci jsme lepili samolepky za každé vyčurání nebo bobek, miluje mašinku tomáše, tak jsem nakoupila hafo samolepek a za každý úspěch si sám vybral jakou nalepí a pak nalepil na nočník, měli jsme normální bez zvuku, přijde mi to zbytečný… do měsíce jsme byli bez plen i venku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a chválit chválit chválit, a nehubovat, když se stane nehoda… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kubykula píše:
jo a chválit chválit chválit, a nehubovat, když se stane nehoda…
Tak to je presny, chvalit a chvalit … sem tam sedi, hraje si s pindou, a jak ho ma pak tak vselijak,
tak se obcas do toho nocnajzu nestrefi, ale chvalim stejne. ![]()
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
- Chce kakat do nočníku, ale nekaká
- Cestovní nočník
- Utírate své holčičky po čurání venku?
- Kdy na nočník?
- Jak na říkání na nočník?
Ahoj maminy,od kolika měsíců učíte dítě na nočník?A jakým způsobem to děláte?Já nemám vůbec představu co a jak dělat
Myslíte,že jsou dobré nočníky se zvukem,že když se vyčurá nebo vykaká tak to zahraje melodii?Děkuji.