Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
to není až tak neřešitelné, část je maminky a ta nemusí nic. Může to darovat tobě, může to prodat…za této situace bych spíš maminku podpořila v tom, aby přestali s tatínkem otročit a omezili kontakt na slušné minimum, pokud se babička nezačne chovat jinak. nenechte se dotlačit někam, kam nechcete a že jim to přepíšete…jestli chce omezit tlak na maminku, ať ti to maminka daruje a bude z obliga…
Všechno je řešitelné ![]()
Tvoje máma by měla minimálně již nyní vlastnit podíl zděděný po otci (pokud se toho nezřekla ve prospěch matky). V tom případě bych trvala na odhadu nemovitosti a vyplacení. Pak ať si dělají, co chtějí. Babička může za svého života darovat svůj majetek, komu chce. Nicméně tím by pro mne veškerá práce a péče skončila, definitivně.
Pokud to chtějí přepsat, tak ať ji vyplatí. A pokud k tomu nejsou ochotné a tvou matku šikanují, tak bych se s ní domluvila, zda nechce tu svou část přepsat na mě a řešila bych to s nimi já. Zároveň bych jí podpořila v tom, aby se na nějaké posluhování okamžitě vyprdla a omezila kontakty na minimum, protože obě dvě a s nimi i vykutálený přiženěný strýček jí velmi jasně ukazují, kde si u nich stojí.
To není nic nevyřešitelného
nechte ocenit mamky podíl. Ten ať jí vyplatí a péče přejde na tetu a strýce
hotovo.
V případě, že by to přepslala, bych zjistila, kolik je odhad a kolik by mi dali takoví ti, co kupují části nemovitostí a za vyšší z těch částek bych to písemně nabídla té tetě, pokud by odmítla, prodala bych to.
Veškerá péče jiná než supernutná by pro mě skočila již v tuto chvíli.
Já bych se na babičku vykašlala, řekla jí, ať si peníze strčí někam a ať se o ní postará ségra (teta).
Absolutně bych nesnesla, kdyby na mě byl důchodce ještě nepříjemný, kdybych se o něj starala. Ať se postará sama o sebe, nebo ať zapřáhne tetu.
Jezdila bych 2× ročně na formální návštěvu a nehnula bych ani prstem. Pokid by měla kecy,.utnula bych kontakt úplně.
Příspěvek upraven 07.07.25 v 14:09
Tak jestli máma vlastní šestinu nemovitosti, ať ji tedy teta vyplatí ne? Jestli má dům cenu 4miliony, tak má nárok cca na 600tisic.
@Anonymní píše: Více
Rodiče pošli na poradu k psychologovi.
Já byla vloni kvůli péči o otce a psycholožka mě úplně přenastavila. Občas mívám výčitky, že neudělám to nebo ono (když se to ode mě přece automaticky očekává), ale vzpomenu si na psycholožku a výčitky jsou pryč.
Jen je potřeba se nestydět a zcela se otevřít a vše, co je trápí ze sebe vysypat. Já během dvou hodin ze sebe dostala i věci, které nikdo jiný neví.
Nejdůležitější je si uvědomit, že děti nejsou zodpovědné za život svých rodičů. A každý má právo říct NE, i. když na něho okolí tlačí.
Hodně sil ![]()
Stalo se nám v rodině něco podobného. Zemřel nám otec, který byl rozvedený. Zdědili jsme tedy s bratry část domu, druhou měla babička. My jsme se o ní s manželem starali, nakupovali, jezdili po doktorech atd. Dělaku jsme to rádi. Bratři kteří tam bydleli, tak nehli prstem, tahali že mě peníze, nám nadávali, že babička musí sekat zahradu, že tam nesmíme atd. Dopadlo to tak, že na ně babička svůj podíl přepsala. Zpracovali ji. Od té doby se s bratry nestýkáme.
Rada je tady celkem jasná, ale z vlastní zkušenosti vím že se těžko tvoje mamka vyprdne na babičku a i když to přepíše na tetu tak tam bude dál jezdit babičce pomáhat, že jo?
Jako já bych to přepsala, i třeba za těch 300tis (pokud teda nepotřebujete peníze), ale za babičkou bych jezdila jen na návštěvu na kafe a nestarala se o dům který by byl tety.
Nemám ráda tahle dohadování o majetek v rodině, většinou to nedopadne dobře ![]()
Nyní mamce oznámila, že za života napíše svoji část domu na tetu a chce, aby mamka napsala tu svou na ně.
Na koho mám mamka napsat tu svou část domu?
@Titty píše: Více
Já to pochopila, že na tu tetu a dostane za to 300.000
Před 3 lety umřel nečekaně děda. Mají jen dvě dcery. Tetu a moji mamku. Babička chtěla zuby nehty zůstat ve velkém stavení, kam se musí v zimě jezdit topit, aby nezmrzli, nakupovat ji a v létě se jí starat o velký pozemek. Domluvili se, že se budou ob den střídat. Od začátku jsou problémy. Když se řešilo dědění, teta a hlavně její manžel chtěl vše pro sebe a jako jedináček nechápal, že dědí i moje mamka (že tedy nedědí jen nejstarší dítě). Teta se strýcem na to kašlou, skoro nic nedělají a nejvíc tam otročí jen moje máma s mým tátou. Dělá si z nich poskoky a jen dyktuje, co mají dělat a po tetě to nechtějí. Nyní mamce oznámila, že za života napíše svoji část domu na tetu a chce, aby mamka napsala tu svou na ně. A že jí dá max 300.000 Kč ze svého, aby teta nemusela nic ze svého. Že ona má 4 vnoučata a moje máma jen jedno. A že peněz už moje máma dostala dost ( i když dostala stejně jak teta). Hodnota jsou 4 miliony a babička na mamku začíná být dost ošklivá, st to přepíše a nadává jí. Nejhorší je, že o kdyby to podepsala, stejně si babička udělá pohunka z mě mamky a teta jen prodá barák aby inkasovala. Děsně j, že se podobně problémy táhnou už 3 roky a fyzicky a psychicky jsou moji rodiče už na dně a neví jak dál