Ne/režim spánku téměř 3lete holčičky

128
8.12.20 20:01

Ne/režim spánku téměř 3lete holčičky

Jdu si pro rady, zkušenosti. Naše dcera, v únoru jí budou 3 roky, už asi od 2. narozenin přes den téměř nikdy neusne. Můžete po obědě letět s ní, číst pohádky, dělat, že spíte a klidné usnout, ale v rozumnou dobu neusne. Když jí necháme napsat, buď je od cca 17h protivná a usíná stejně až kolem 20h nejdříve. Anebo v 16h odpadne, řekne „maminko spinkat " prituli se ke mě a je tuhá. Vyspává pak klidbe do 19-20h. Když chci, ať jde spát v normální dobu, kolem 14h, musím jí vzít do auta a jezdit s ní. Do 15min většinou psí. Pak jí stačí jen z auta přenést do postele a spí cca do 17h. Dříve než ve 14h v autě neusne ani když budu jezdit hodinu.
No, takže buď mám protivne, pretazene batole, anebo vesele, živé, ale to pak kolikrát lítá do půlnoci- do slova. Když spí 14h-17h, usne nejdříve v 23. Jenomže to s ní musím jet tím autem, aby v ty dvě usla. Když se vykaslu na ježdění autem a odpadne kolem 16h, pak jde spát fakt až v tu půlnoc. Ráno vstává vždy mezi 7-8h bez ohledu na to, v kolik šla spát. Budit jí z odpoledního spánku se mi moc nechce, je pak dost protivná a říkám si, že to asi to její tělo potřebuje ten spánek. Ale samozřejmě mi to ponpcovani s ní moc nevyhovuje… máme ještě 5ti měsíční mimi, tak mám toho za celý den dost. Má otázka, je tu ještě někdo, kdo dělá dítěti se spánkem takového“vola"? Anebo jsem blázen, když jí uspavam v autě a pak s ní jeste ponocuji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35832
8.12.20 20:07

Jo si blázen uspavat tak velký dítě v autě. Nechala bych ji spát max hodinu pokud usne odpoledne. Nebo v těch 16h vzala děti na procházku, pak večeře, vana a spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19571
8.12.20 20:08

Dite nech usnout v 16 a po pul hodine vzbud.
Jedine řešení.. A nedelej dětem uplne otroka. Ja taky delam psi kusy, ale tohle uz je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.12.20 20:08

Jsi blázen, když s ní jezdíš autem…večer máte zalehnout všichni třeba v deset, nerozsvecovat, ať si v posteli třeba vykládá…a ne s ní ponocovat.
Nevím, nezažila jsem, děcka měli vždy režim a v osm šli spát, z postele nikdy neutíkali. Trochu důslednosti…
Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
8.12.20 20:12

Podle mě jsi teda blázen. Je naprosto normální, že když děti ruší odpolední spánek, tak nějaký čas je to na prd, buď odpadnou v 5 nebo jsou půl dne protivný… ale nesmíš to nechat jako normu a dělat to několik měsíců. Prostě buď usne v nějakou dobu, nebo už spát nebude. Obě děti mi asi 2 nebo 3 tydny usinaly ve stoje kolem páté odpoledne, mám bezva video, jak nejstarší usnul při curani na nočníku… ale prostě snažila jsem se všemožně je udržet vzhůru a dát spát třeba o půl. hodiny dřív, než obvykle, pokud už to byla fakt krize. Prostě je potřeba to brát jako vybočení z režimu a snažím se to co nejvíc normalizovat. Ne to brát jako normu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
8.12.20 20:14

Můj syn teda chodí po obědě spát pravidelně je tak naučený chodí většinou v 11 a nechávám ho max hodinku a půl pak ho budím aby spal večer. Chce to zavést režim a trvat si na něm. Ona si na něj zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.12.20 20:20

Zakládala jsem jednu diskuzi, trochu podobné téma, zkus ti to projít.
https://www.emimino.cz/…roku-384260/
Co zkusit to brzké ukládání k nočnímu spaní, např. v 6 večer?

• Citovat
  • Upravit
6061
8.12.20 20:23

@KaterinaDo
Nejsi v tom sama :hug:
Já mám teda extrémního nespavce, má 2,5 roku - když spí odpoledne (cca 15-16.30), usíná kolem půlnoci. Když odpoledne nespí, usíná o půl jedenácté - ačkoliv s ním ležíme a „spíme“ v posteli už od devíti - dřív jak před jedenáctou to nezalomí. Nějaké usínání ve stoje nebo odpadávání kolem páté, šesté, sedmé, osmé… absolutně neznám.
Dříve usínal kolem desáté. Vůbec nevím kdy a čím se mu to takhle posunulo, ale je to hrozný. Snažíme se, děláme psí kusy, všechno marný. Koupila jsem i nějaké dětské bylinky na spaní - k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
8.12.20 20:24

Ja dcerku budim. Protoze by byla schopna chrapat do buvikdy a pak vecer vyvadet. Je to blby ale proste to tak je. Hold to dite vzbud a hotovo, ona se pak treba casem srovna kdyz bude mit nejaky pevny cas a stale podobny. Takhle to ma akorat rozhazene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
8.12.20 20:28

Jo a jeste, starsi dcerka taky vyvadela pri odpolednim spanku, nechtela ani za boha usnout. Tak jsem ji davala treba uz po 7 spat aby se nepretahla a hotovo a casem si zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
8.12.20 20:29

Dcera si na spani teda nezvykla i pres mnou snazne dodrzovany rezim :lol: Takze od cca roku a pul proste pres den nespi. Nejdriv byvala protivna, ted uz je zvykla…chce to cas. Kolem 6 - pul 7 jdeme koupat, aby v 7 nejdyl lezela a max do pul 8 spinka :)

Kdyz nahodou nekam jedeme dal a usne, tak jde holt vyjimecne dyl. Kratke trasy uz dava v pohode. Jsou jo dva a pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12927
8.12.20 20:31

Jo jsi blázen.
Děláš jí naprostého pitomce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
8.12.20 20:33

@Whitedog Take mam extremni nespavce :hug:. @KaterinaDo Jak dlouho jste vydrzeli dat ji opravdu pevny zmeneny rezim? Kdyz mi deti prechazely na jiny rezim, tak proste 14 dni toho mrceni se muselo vydrzet. Vsak i nam dospelym vetsinou chvili trva, nez si zvykneme na zmenu casu napriklad. Nebo na casovy posun. Jinak ja teda nekompromisne budila z poledniho spanku obe mladsi deti. Ze byly pak protivne - no tak byly, kdyz tu se mnou pak strasily do pulnoci, tak jsem byla protivna ja a to bylo mnohem, mnohem horsi :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
8.12.20 20:43

Nečetla jsme všechny příspěvky, možná to tu už někdo psal, ale ano fakt si blázen 8o Dělat takové kusy s tříletou holkou? Jako vážně ji vozíš v autě aby usla? S takovýma blbostma hned přestaň a když nechce usnout normálně tak holt musíš přežít mrzuté dítě a nebo když ti usne během odpoledne sama tak ji nenech spát 3 hodiny proboha 8o Po půl hodině vzbudit a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
8.12.20 20:50

Dítě z tebe dělá otroka. Musíš jí nastolit režim. Jinak to bude horší. Už teď je to katastrofa. A v 16 h bych jí nenechávala, aby usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí