Nerozhodnost jestli mít třetí dítě

12
16.8.26 09:36

Nerozhodnost jestli mít třetí dítě

Ahoj, vím, že tohle za nás nerozhodnete, ale ráda bych se zeptala na nestranný názor. Momentálně máme dvě dvě děti (na podzim jim bude 6 a 3). Máme páreček, takže o tom, že bychom chtěli jiné pohlaví to není. Už delší dobu mám v hlavě, že bych chtěla ještě jedno dítě. Máme velký dům, auto kam se vejdou tři děti a finance by asi taky neměly být problém. Ale vím, že tři děti už jsou komplikace třeba na dovolené atd.. Máme k dispozici oboje prarodiče, ale nevím jestli tři děti by hlídali. Nyní s hlídáním problém nemají:). Manžel je také nalomený. Dost o tom doma mluvíme, zda by to zas nebyl jen krok zpět, že nyní jsou děti celkem samostatné a už se s nimi dá pěkně výletit a sportovat. A nebyl by mezi nimi už velký věkový rozdíl. Zas malé děti pro nás nikdy nebyly v tomto případě překážka🙂. Nastupuji od září do práce (učitelka), tak nevím jestli je to vůbec fér přemýšlet o dalším dítěti. Na pohovoru se mě nikdo neptal, ale asi předpokládali, že další děti už mít nebudu. Na podzim mi bude 36 a manžel má čerstvě 40, takže také už nejsme nejmladší🙈. Chci se zeptat jen na váš názor? Omlouvám se, jestli to je zmatečně napsané, ale furt mi to třetí dítě leží v hlavě a bojím se, abych toho rozhodnutí jednou nelitovala. Budu moc ráda za váš názor a sdílení zkušeností🙂. Děkuji!❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17083
16.8.26 10:33
@Nimad píše: Více

Ahoj,

řešila jsem to samé - práce ve škole, dvě děti 6 a 4 roky, velký dům, velké auto… rok jsem to odkládala a pak jsem do toho šla. Ačkoli jsem předtím měla obě děti na první pokus, pak jsem 3× potratila během roku a půl a pak jsme to vzdali. Dnes mám v sobě velký otazník, zda jsme to neměli dál zkoušet, nebo zkoušet hned od začátku a neohlížet se na práci (nakonec jsem z ní stejně odcházela po třech letech)… Nicméně práce je a byla a bude, učitelky jsou a budou = práci bych nebrala v potaz. Co se týká dovolených, je ted hodně akcí 2+2 ale i 2+3 a někde už mají i rodinné vstupné 2+ děti (to jsem ted viděla o víkendu - to mi příjde úžasný, nespecifikují počet dětí).

Pokud to v srdci cítíš, jdi do toho ;) řídila bych se srdcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.26 11:07

Jsem ve velmi podobne situaci, akorat deti o rok mladsi (5 a 2), ja vekove jsem jako ty. Vzdycky jsem mela nastaveno, ze dve deti jsou akorat taky mame parecek a pred pul rokem mi ze dne na den naskocila touha po tretim. Dala jsem sama sobe pul roku casu, jestki to neni jen nejaka aktualni smršť hormonu… No a asi nebyla, kazdy den jsem na to treti mimi myslela. Tento mesic mi ubehla ta pulrocni lhuta, takze to jdem pokoušet. Manžel mi tedy rika, ze treti nechce, ze odjakziva chtel dve, ale pritom uz vybira vetsi auto, pta se me, ktery dny mam sanci otehotnet a vynechal kvuli tomu i hospodu 8o takze to na me pusobi spis, ze by take chtel, ale tu zodpovednost za to rozhodnuti haže na me.. :nevim:

Kazdopadne, muj nazor je, pokud po tom touzis, manzel neni proti a nic tomu nebrani (finance, podminky pro život), tak kvuli praci bych se toho nevzdavala. (Zvlast pokud se zacnete snazit treba az za mesic dva, tak teoreticky ten skolni rok oducis i cely.) Treba to nepujde, treba si to rozmyslite, ale proc to nezkusit.

Drzim nam vsem co touzi po tretim palce :palec: at se rozhodneme spravne a at se daří :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3980
16.8.26 13:44

Já bych do toho šla, až ti bude 70, budeš radši, že máš tři děti, než že jste měli jednodušší dovolené. Dejte tomu volný průběh a uvidíte, ty už taky máš trochu věk, třeba se to ani nepovede. Na sílu přes IVF bych to ale už nehrotila, jen kdyby se povedlo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
16.8.26 14:14

U nas to bylo podobné, kluka a holku ve věku 2 a 4, manžel hodně mluvil o třetím. Já váhala, věděla jsem, že kdyby na to mělo dojít, musí to být do roka, aby mi navazovala rodičovská, nechtěla jsem na půl rok do práce a pak zas řešit odchod. Proti jsem měla argumenty s finanční náročnosti do budoucna, obava, že třetí dítě bude třeba postižené a co ti dva starší pak, argumenty pro - velký dům, auto vhodné pro tři sedačky, žádná hypotéka ani úvěry, můj výpadek příjmů ze zaměstnání nehraje větší roli momentalne (navíc stále dělám home Office, takže mám i svoje příjmy), děti jsou hodne, spí celou noc od porodnice, samostatně na svůj věk, já navíc relativně mladá. Výsledek je třetí porod ve 32 zdravé dítě, nejhodnější z těch tří :lol: tvůj vek se v dnešní době považuje za normální, zvlášť když už děti máš, je to o tom, jak se cítíš ty. A vtipné jsou i reakce na třetí - proč, když mate kluka i holku, to bylo plánované, popř. Budete ještě pokračovat? Držím palce,.ať se rozhodneš jakkoli, ať jsi šťastná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin