Jsou dvě děti akorát? Jak to vnímáte?

Anonymní
30.5.26 19:55

Jsou dvě děti akorát? Jak to vnímáte?

Máme dvě malé děti. Starší syn má PAS. Naštěstí to vypadá, že při troše štěstí a naší vytrvalou prací bude moci vést snad co nejvíce samostatný život. Mladší má rok. Nemáme žádné hlídání, s manželem se staráme společně o obě děti, jezdíme po terapiích, do školky. Zvládáme to sami, fungujeme dobře, ale jsem unavení a jedeme opravdu na dřeň.
Vždy jsme chtěli děti tři, nějak po tom třetím stále toužím, ale prostě vím, že bychom to časově ani psychicky nezvládali. Jak to máte vy? Přijdou Vám dvě děti málo nebo moc?
Sama jsem ze 4 dětí, ale tam to bylo jiné. Velké věkové rozdíly a starší se starali o mladší, hodně nás hlídala babička a rodiče měli v podstatě volno.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9097
30.5.26 19:58

Jestli už teď toho máte dost, tak si další nepořizujte. Člověk by měl mít tolik dětí kolik zvládne finančně, psychicky i fyzicky. Lepší být šťastnou mámou méně dětem než uhoněnou více dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7525
30.5.26 19:59

Podle mě každý počet děti je ten správný… někdo chce jedno, někdo dvě, někdo čtyři…není žádné pravidlo, co je správný počet. Já mám jedno dítě. Kdysi jsem chtěla druhé, a nebyli okolnosti a teď jsem ráda že je to tak jak to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
30.5.26 20:08

Já mám tři a je to akorát, a to sem na ně sama. Jen dva byli moc klídek, až nuda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
30.5.26 20:13

Kdybych měla jedno díte, které vyžaduje větší peci, tak by mi asi stačily dvě.
Já jsem vždycky chtěla tri. Manžel taky, je ze tri děti, ale nalejme si čistého vina, ačkoliv je mi “jen” 36, na další už si muzu jen myslet. Kez bych poznala manžela dřív…
Ale akorat je počet, který vyhovuje tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15591
30.5.26 20:16
@Anonymní píše: Více

Četla sis to po sobě? Teď to nezvládáš a chceš třetí? :roll:

Za mě jsou dvě děcka až moc. :lol: Jedno bohatě stačí. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
30.5.26 20:18

Já si myslím že takové to co je moc a co je málo je u každého hrozně individuální a hrozně relativní :think: já mám syna který má ADHD a jako teď se trochu zlepšil i když ještě zdaleka to není tam kde by to mělo být a právě jak je ho všude plno tak mám pocit že i to jedno dítě je občas na mě až moc :lol: :oops: :lol: :oops: takže já na tvém místě bych do dalšího dítěte prostě nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
30.5.26 20:19

Máme tolik dětí, kolik jsme schopni zvládnout. Nevím na co se ptáš přesně, každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
30.5.26 20:20

Tohle má každý nastavené jinak. Jestli toho máte už teď dost, tak bych si další nepořizovala. Já mám 3 a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8892
30.5.26 20:20

Pro kazdeho je ten ideální počet jiny. My mame tri, nejstarsia taky PAS, coz jsme se ale dozvěděli az kdyz jsme meli uz všechny deti na světě… ja bych chtela klidne jeste i čtvrté, ale jsem jedina.. manzel nechce a opora v širší rodině taky není. Takze zůstáváme u 3, i to je obcas honička..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
30.5.26 20:24

Mne staci dve az az. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
30.5.26 20:36

Dvě děti mi přijdou akorát. Já bych si uměla představit tři, ale ne za každou cenu a rozhodně ne s malým věkovým rozdílem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
30.5.26 21:19

Pro nas jsou dve rozhodne akorat, u tretiho bych se i bala, ze by nam narusilo harmonii ;) taky nemame hlidani a navic si oba s manzelem chceme udrzet i nejaky prostor na sve zajmy a sebepeci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
30.5.26 21:24

Hlavně nenechte nikdo internet a nebo kohokoliv rozhodovat o tom, kolik dětí je OK. :roll: My jich máme víc, ale mám dojem, že jsou lidi, kteří jsou sami tak dětinští, že i 0 dětí je na ně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.26 22:45

Prala jsem si tři, domluvili se na dvou, máme tři. A nejen z naší zkusenosti mohu říct, že dvojcata nejsou až taková vzácnost. Doporučuji zvážit, zda byste zvládli rovněž tuto možnost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin