Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak u nás bylo taky veselo, cokoliv jsem po synovi chtěla, řekl neeee, řval, dupal a máchal rukama a to minimálně 5krát denně, klidně i v obchodě, venku, kdykoliv. Začalo to v necelých dvou letech. Zajímavé bylo, pokud ho hlídala babička, tak si to nedovolil. U nás to přešlo a moc se zklidnil, jak ve 3 letech nastoupil do školky a já do práce. Ještě ho to občas chytne, ale už vyjímečně a nemá takovou výdrž, za chvilku ho to přejde. Přeju pevné nervy, nezbývá než vydržet, děti z toho vyrostou.
@hefilka Máš hodného a rozumného kluka
my máme paličatou kozu
Ale je fakt že záleží i jak se vyspí. Další faktor je ten, že já a i manžel má jiný přístup a většinou je pak z toho zmatená.. Manželovi to moc nejde, tak většinou jen vyhrožuje, že dostane na zadek
to zase nechci já, bo vím, že kolikrát nezlobí, že si chce jen hrát, ale je třeba ji hlídat nebo na ni dohlížet..u nás je i velký problém, že náš upírek si neumí hrát sama, takže přemýšlím furt jak ji zabavit…jo a co se týká nějakých trestů, tak jsem zastáncem toho, že „trest“ má souviset s prohřeškem..Např. teď si vzteky rozkopala kostky po celém pokoji a vzápětí mi oznámila, že chce papat…takže nejdřív uklidit kostky a pak papání…řev na celej barák, ale nakonec to uklidila a pak byla zase jako sluníčko
@Marbella píše:
@nadus u nás to teda dopadlo strašně, vzala jsem jí jejího milovanýho plyšáka a celý den ho hledala a ječela a nenechala si nic vysvětlit, nechtěla bez něj jist, pit, spát, skoro se počurala. Na noc ho nakonec dostala, ale je to skoro měsíc a jeste se v noci budí s řevem a volá jméno toho plyšákaÚplně mi jí je vždycky líto
aaaaau… no to je to ten balanc, rodic to dite miluje a tohle by mi urvalo srdce to je fakt
![]()
@amazon tak je to i u nas
. Sešli jsme se tři paličáci, já kozoroh, dcera štír a muž beran. Já jsem hodně důsledná, jenže malá si taky vede svou a muž se nám směje a vede si taky svou, ale ne tak přísnou metodu jako já. Co nedovolí ted, jí nakonec povolí za hodinu, nebo kdyz to nevidím. Možná i proto se tak malá čílí. U mě ale už dlouho dobře ví, kam může zajít, než bude zle a ráda pořád zkouší, jestli nepovolím jako taťka. ![]()
@nadus je to dilo, porad musím hlídat, aby se ta zelena plyšová potvora neztratila, jinak všichni zhynem žalem ![]()
@amazon
Dobrej vtip
Hodný rozhodně není (zeptej se babiček a manžela), rozumný už trošku ano.
Je fakt, že je to jako u vás, manžel s ním válčí a radši mu všechno dovolí, než aby řval a babičky ty má na háku úplně. Zkus si přečíst tuhle knížku http://knihy.cpress.cz/…ouchaly.html
u nás se to zlepšilo, až poté co jsem začala trošku používat jejich metody (problém, je že ostatním členům rodiny se to nelíbí, tak jsme v tom sama). Do té doby, to byl taky řev a ječení. Zatím se s ním učím pracovat, ale uspěch je vidět po pár týdnech. Myslím, že podle mých starších příspěvků je vidět, že s ním válčím už dlouhou dobu. ![]()