Dvouletý nervák ječí

Run
20807
6.12.13 07:56

Klasické období vzteku a vzdoru.. Z tebe to nemá, možná má podobnou povahu, ale určitě to nedělá kvůli tobě. I když děti samozřejmě bezvadně vycítí naší nejistotu ;)
Mě pomáhá si opakovat, že mi to nedělá naschvál, že je to prostě jen další stupeň ve vývoji. Snažím se jí zabavit jinak nebo jí prostě vezmu a odnesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1038
6.12.13 08:04

Myslím, že je to normální vývoj..zkouší co si může dovolit. Počkej až se třeba začne válet po zemi :mrgreen: (dělal jen starší, mladší naštěstí ne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
6.12.13 08:28

:mrgreen: jojo, naší jsou taky dva roky a chová se jak totální hysterka. Jen se zamračim, když vidím, k čemu se odhodlává a ona už začne ječet jak blázen a bud uteče do pokojíčku nebo sebou praskne o zem :zed: Za ten půlrok už se tomuhle usmivam a občas si ulevim (jen si brblam pod fousy něco o magorech :lol: ). Víc mě rozčiluje, že i odmlouvá na vsechno. „Pojď se napít“ - „e e, nee nee“ a do pěti minut, kde je jako to pití a než se otočím, abych ji ho podala, tak se urazí a zase řev :cert: blázinec no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
6.12.13 08:38

Jediná rada… Přežít to :-) V pubertě bude hůř- tím se,,uklidňuju" já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
6.12.13 08:38

Jak já jsem ráda, že to není jen u nás :mrgreen: je jí 2,5 a trvá to už několik měsíců a je to děs :cert: nepomáhá po dobrém, po zlém prostě nic.. Nemůžu s ní jet ani na nákup jelikož by ječela na celý obchod, že chce bonbonek. Teď to řeším tak, že jí odvádím do koupelny, tam zavřu ať si ječí a přijde až se uklidní. (do pokojíčku to nejde, má ho v patře) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
6.12.13 08:40

Taky to řešíme každý den :roll: jsem z ní unavená :zed: bylo jí 2.5 roku a trvá to snad od narození 8o
Myslela jsem si, že když bude mluvit, bude to lepší a pokecáme, ale je jak zabedněná!! V noci se mi budila a chtěla pít, tak jsem jí dala k posteli pití, že se jako může kdykoliv napít (byla za to ráda), ale ona je jak praštěná, vzbudí se, sedne si a křičí „mámo, chci napít“ řeknu tak se napij!(spí s námi v ložnici) a ona „neumím to“! a řve! Nic neumí nic nejde, zuby si čistit-děs, převlíkat se, a oblíkat ven-katastrofa!! Jsem těhotná a nervy mám na špagátě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
6.12.13 08:44

A co tak za kazdy vztek mu vzit oblibenou hracku? uderit na nejake jeho citlive mistecko? nepomuze?.. na synovce tohle funguje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
6.12.13 08:49

@nadus u nás nefunguje, řve ještě víc a nebo dělá, že je jí to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
6.12.13 08:51
@amazon píše:
@nadus u nás nefunguje, řve ještě víc a nebo dělá, že je jí to jedno

hmmmm, no kazde dite je jine… tento nas rval taky jeste vic ze zacatku, ale my jsme se nedali, proste to nedostal a kdyz videl, ze mu nic nepomuze tak zacal dolezat… nefunguje to vzdy, ale vetsinou jo..
jina metoda mne uz fakt nenapada, uvidim co budu aplikovat na vlastnim/ treba si to hodim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
6.12.13 08:51

@nadus u nás to teda dopadlo strašně, vzala jsem jí jejího milovanýho plyšáka a celý den ho hledala a ječela a nenechala si nic vysvětlit, nechtěla bez něj jist, pit, spát, skoro se počurala. Na noc ho nakonec dostala, ale je to skoro měsíc a jeste se v noci budí s řevem a volá jméno toho plyšáka :( Úplně mi jí je vždycky líto :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
6.12.13 08:59

@nadus Jako u nás to platilo, když to byla zavedená „novinka“ ;), ale časem to prokoukla, že tu věc později dostane, že ty pohádky později jí stejně pustím, tak pak dělala, že je jí to jedno..děti jsou pěkně vyčůrané :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
6.12.13 09:18

U nás docela zabírá když mu řeknu, že se už moc zlobím a mračím (máme knížku s pocitama a tam jsou smajlíci a on je miluje). A když se maminka zlobí, tak ví co bude následovat (párkrát dostal na prdel) a on se snaží mě rozesmát, tudíž musí přestat ječet.
Další fígl mám ten, že když vidím, že to na něj přichází (třeba v tom obchodě, chce nějakou hračku) tak mu nabídnu, jestli si jí chce prohlídnout nebo jet pryč, ale že v žádném případě jí nedostane. Věšinou si vybere prohlídnutí, no a to pak stojíme deset minut u autíček, syn kolem nich chodí (nešahá) a kouká do zblbnutí. Ale zase se vyhnu scéně v obchodě, protože to bych psychicky nezvládla já.
Jo a další věc, to už mám z chytré knížky. NIKDY neříkat NE, to ho rozčílí úplně nejvíc. Chce čokoládu (před obeděm ne - moje klasická reakce), ano dostaneš čokoládu, až sníš oběd (vyspinkáš se, vyčistíš si zuby atd) většinou se u té náhradní činnosti zabere natolik, že zapomene a pokud nezapomene, tak jí dostane. Prostě slovíčko NE nahradit čímkoliv jiným.

Mě ted jebne z tý mladší, když jsem se konečně tak nějak naučila vyjednávat s dvouletákem, tak mi tu řve mimino, že něco chce a já nevím co. Nechce jíst, pít, hrát si, chovat se, spát. Mě asi odvezou. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
6.12.13 09:26

Tak u nás bylo taky veselo, cokoliv jsem po synovi chtěla, řekl neeee, řval, dupal a máchal rukama a to minimálně 5krát denně, klidně i v obchodě, venku, kdykoliv. Začalo to v necelých dvou letech. Zajímavé bylo, pokud ho hlídala babička, tak si to nedovolil. U nás to přešlo a moc se zklidnil, jak ve 3 letech nastoupil do školky a já do práce. Ještě ho to občas chytne, ale už vyjímečně a nemá takovou výdrž, za chvilku ho to přejde. Přeju pevné nervy, nezbývá než vydržet, děti z toho vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
6.12.13 09:29

@hefilka Máš hodného a rozumného kluka :kytka: my máme paličatou kozu :zed: Ale je fakt že záleží i jak se vyspí. Další faktor je ten, že já a i manžel má jiný přístup a většinou je pak z toho zmatená.. Manželovi to moc nejde, tak většinou jen vyhrožuje, že dostane na zadek :zed: to zase nechci já, bo vím, že kolikrát nezlobí, že si chce jen hrát, ale je třeba ji hlídat nebo na ni dohlížet..u nás je i velký problém, že náš upírek si neumí hrát sama, takže přemýšlím furt jak ji zabavit…jo a co se týká nějakých trestů, tak jsem zastáncem toho, že „trest“ má souviset s prohřeškem..Např. teď si vzteky rozkopala kostky po celém pokoji a vzápětí mi oznámila, že chce papat…takže nejdřív uklidit kostky a pak papání…řev na celej barák, ale nakonec to uklidila a pak byla zase jako sluníčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
6.12.13 09:47
@Marbella píše:
@nadus u nás to teda dopadlo strašně, vzala jsem jí jejího milovanýho plyšáka a celý den ho hledala a ječela a nenechala si nic vysvětlit, nechtěla bez něj jist, pit, spát, skoro se počurala. Na noc ho nakonec dostala, ale je to skoro měsíc a jeste se v noci budí s řevem a volá jméno toho plyšáka :( Úplně mi jí je vždycky líto :oops:

aaaaau… no to je to ten balanc, rodic to dite miluje a tohle by mi urvalo srdce to je fakt :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí