Nervózní miminko

25
10.2.05 19:29

Nervozní miminko

Ahoj maminky
ráda bych poradila mé kamarádce, ale bohužel nevím jak, tak jsem se chtěla zeptat na eMiminu. Má velmi neklidné a nervozní miminko. CHování miminka je zvláštní např. 10 minut je klidné a 5 minut se na zadíčkách opírá o hlavičku a špičky a propíná celé tělíčko. toto se neustále opakuje celý den. Křičí u toho a je neklidný škube ručičkama. Každou hodinu se budí a nedokáže spát, probudí a pak zase usne na hodinu. Nevím jestli to s tím souvisí nebo je to jenom proto, že má hlad.
Děkuji předem za rady Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
wej
579
10.2.05 20:28

Ahoj,

když se miminko propíná, tak ho trápí prdíky. Teda, u nás to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
10.2.05 22:51

Ahojky jestli je hladové nebo má žízen poznáš podle toho, že když přiložíš k prsu hltavě a rychle pije. Nepíšeš jak je miminko staré, možná je na vině špatný způsob přikládání (miminko pak nedokáže vytáhnout tzv. zadní mléko). Další příčinou nervozity mohou být prdíky, vznikají mimochodem právě příliš častým přikládáním ( po půl až hodině) v žaludku se smíchá natrávené mléko s čerstvým a to vyvolává bolení. Pokud má prdíky pořid si rektální rourku, seženeš jí ve zdravotnických potřebách. Kulatý konec potři vazelinou a opatrně vsunout do konečníku lehce s ním můžeš zakvedlat, prdíky by se měli uvolnit. Na nadýmání má vliv i strava matky.Taky může být na vině nervozita matky, to byl můj případ, syn byl velmi nervozní a plačtivý (trpěla jsem poporodní depresí). Hodně štístka a mějte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
11.2.05 10:25

Ahoj Alčo myslím ,že s tím bolením bříška to je u každého mimi jiné naše Elinka se taky hrozně mele a kroutí,ale nepláče u toho jen se tak převaluje je prostě spokojená a pila také po půl hodině až hodině a žádné bolení nikdy neměla protože jak se hodně hýbala tak se jí to uvolnovalo samo a nikdy jsme žádnou mastičku ani nic takového nepoužili,třeba se jen chce nosit u nás to tak aspon je a s tím spaním my taky spíme půl hodinky až třičtvrě pak se probudí je vzhůru třeba hodinku a půl pak zase usne na půl hodky no a takhle za ten den naspí třeba 4 hodiny přerušovaně nikdy však neusne víc jak na hodinku,ale co já se tím netrápím každé mimi je jiné takže at ti poradí každá něco jiného stejně tvá kamarádka musí nejlíp vědět co by asi mohlo mimi trápit a podotýkám ,že nám budou tři měsíce a pijeme stále po hodince až hodince a půl :) ,a nevadí mi to když má hlad tak jí dám když se od prsu pouští tak ho schovám nemá totiž tak velký hlad jak si třeba myslí a když začne brečet tak jí ponosím ,pochovám a je klid takže přeji tvé kamarádce co nejklidnější mimi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
11.2.05 16:11

Ahoj připojuju se k ostatním. Miminko má asi prdíky. U nás to bylo to stejné. Zkuste nosit mimi hodně v klubíčku a dělat masáže bříška. S tím kojením - rozestupy mezi kojeními by měly být 1 h, pak je to OK. Ať se to co nejdřív zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
11.2.05 21:55

Ahoj Silvie.
Můj chlapeček měl od narození až do 6.měsíců problémy s bříškem.Bolelo ho každou chvíli a nic nepomáhalo ani SAB kapky,ani masáž bříška.Pomohla rekt. rourka.Nejvíc se nám ale osvědčilo nošení miminka v klubíčku,prdíky se mu rychle uvolnily a bylo zase dobře.Pomáhají také vlažné obklady na bříško.
Co nejmíň bolení přeje
Ketty+Honzík 8měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
12.2.05 11:01
elcinek píše:
Ahoj Alčo myslím ,že s tím bolením bříška to je u každého mimi jiné naše Elinka se taky hrozně mele a kroutí,ale nepláče u toho jen se tak převaluje je prostě spokojená a pila také po půl hodině až hodině a žádné bolení nikdy neměla protože jak se hodně hýbala tak se jí to uvolnovalo samo a nikdy jsme žádnou mastičku ani nic takového nepoužili,třeba se jen chce nosit u nás to tak aspon je a s tím spaním my taky spíme půl hodinky až třičtvrě pak se probudí je vzhůru třeba hodinku a půl pak zase usne na půl hodky no a takhle za ten den naspí třeba 4 hodiny přerušovaně nikdy však neusne víc jak na hodinku,ale co já se tím netrápím každé mimi je jiné takže at ti poradí každá něco jiného stejně tvá kamarádka musí nejlíp vědět co by asi mohlo mimi trápit a podotýkám ,že nám budou tři měsíce a pijeme stále po hodince až hodince a půl :) ,a nevadí mi to když má hlad tak jí dám když se od prsu pouští tak ho schovám nemá totiž tak velký hlad jak si třeba myslí a když začne brečet tak jí ponosím ,pochovám a je klid takže přeji tvé kamarádce co nejklidnější mimi :D

Ahojky, to ako keby si popisovala mojho syna. Je normalne, ze v 3 mesiacoch naspia 3 hodiny denne a v noci by mali spat zhruba 12h, samozrejme s prestavkami na kojenie, co je u nas momentalne kazde 2 hodinky(asi rastovy spurt).Cez den tak 1,5hodinky. Tiez ma to vobec neobtazuje. Maly je divoch, stale sebou mele a zabavi sa sam len na chvilku a potom sa mu treba venovat a uspavame skakanim na fit-lopte. Kazde dieta je ine, niektore prespia cely den, ine spia minimalne, niektore su kludne a ine nervoznejsie. Ono sa to casom meni a casto aj tie najkludnejsie deti zacnu byt v urcitom veku nervoznejsie a ine nervoznejsie sa upokoja.Gothic+Valerik 3m+5dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.2.05 13:03

Ahoj,

něco podobného jsme zažili u dcery. Když se narodila, nepoužívali jsme zavinovačku, protože se mi nelíbila a nikdo mi nevysvětlil její účel. Terezka špatně spala, při sebemenším pohybu ručičkama se probudila. Po měsíci začala zaklánět hlavičku a propínat se jako luk i při držení na rukou. Úplně náhodou jsme absolvovali vyšetření před plaváním kojenců u lékařky, která působila v kojeneckém ústavu, kde je velký výskyt dětí se spec. poruchami nervové soustavy. Ta nás upozornila na to, že dcera má trochu'dráždění¨'. Některé děti s LMD se tak již narodí, některé ji získají v lehčí formě po porodu a údajně vzniká tehdy, když si nezralá nervová soustava novorozence nemá možnost odpočinout od různých vzruchů. Nevím zda jsem se vyjádřila dost přesně, ale vpodstatě jde o to, že na miminko působí celá řada vjemů a vzruchů, které musí jeho nervová soustava zvládnout a pokud ne, začne se to projevovat. Tehdy se mě lékařka ptala, zda jsme dceru zavinovali, neboť právě tím se jejich nervové soustavě dá ulehčit. Již si nevzpomínám, jaká opatření jsme museli učinit, a zda vůbec, neboť to nebylo zase až tak vážné,vše se upravilo , ale nyní čekáme druhé dítě a zavinovačku rozhodně používat budeme. Nikdy by mě nenapadlo, že mohu způsobit zdravotní problémy pro mě takovou banalitou.

• Citovat
  • Upravit
12488
28.12.15 14:27

Omlouvam se, za dotaz.Mame stejne problemy jako vy. Prave proto, ze nam Dr. rekla nezainujte mate tu teplo, tak jsem nezavinovala.Mala mi rvala a nespala.Pak jsme prisly na knihu nejstastnejsi miminko v okoli a zacly jsme zase zavinovat at si rika kdo chce co chce. Snesla to jen v noci a pres den jen na spani.Pak zacely vedra a zacela nesnaset jak zavinovani tak uspavani v ruce.Ale bez uspani v ruce aama neusnula. Spala mi max. 20in. po 1h. uspavani a takto cely den dokola.Ve 3mesici prislo ockovani a mala zacela byt jeste vic neklidnejsi a uplakana. Takze vlastne jak mi rikaly mnozi, ze mely po 6nedeli klidna miminka az do doby kdy zacely se obracet, sedet, lest, stavet atd..Ze se to zlepsi, tak se to zatim nezlepsilo a to uz mame 9+.Je to spis horsi a horsi. Usnout samotnou naprosto nemozne jen vecer, pres den spi max.30mi. 3× jinak ne a neustale si mne oci jak chce spat. Napada me, ze ji po tech 30min. nekdo zbudi a ona uz nezabere, skousela jsem znovu uspat a houby. Neustale mrci, rve, ted se tedy i uz vsteka, propina se do luku a tak.Co s tim muzu delat po tom 6mesici? Existuje neco.Na noc musi byt volne, zavinovacku, pytel, deku nesnasi a tak si nekdy i procvicuje. Nechavam ji spat dokud chce.Ale cca se vzbudi pravidelne v 7:30h..Vecer usina sama ve dne jen nekdy. S tim, ze je nedospala. Rekla bych dosti drazdiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85321
28.12.15 15:05

@jahoda 2 ty deti to maji tak naprogramovane, ze se po 20-30 minutach budi, to je v poradku. Casem by se mely naucit ty spanky lip navazovat. Mne az ted v 11 m spi vyjimecne pres den i hodinu v kuse. Ze Ti usina vecer sama je nahodou pekne, ja si ji od 6m davam na uspani k sobe do postele, v postylce mi neusne a u me v posteli hned, je to jednodussi. Pokud s ni pres den spim v posteli treba po obede, vydrzi spat dele, uklidnu ji ma pritomnost. Podle me to tak ma vice deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
28.12.15 15:11

@jahoda 2 Naše nejstarší dcera se narodila začátkem léta, také jsem neměla zavinovat, trpěla na potníčky…Nám tedy pomohl pevný režim. Chodila jsem s ní na procházku kočárkem dopoledne i odpoledne ( doma prostě přes den nezabrala, anebo jen na chvíli ). Chodila jsem vždy ve stejnou dobu, za každého počasí, muselo se pořád jít a nezastavovat. Docela opruz, ale za ten klid mi to stálo. Takto jsem to dělala od jejího narození.
Vaše už má 9 měsíců, což už u nás byla pohoda, zabavila se hračkami, lezla, ale na to spaní přes den jsem stejně musela vyrazit ven s kočárkem. Díky tomu jsem neměla kg navíc a byla ve skvělé kondici :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.12.15 15:55

@jahoda 2 nekdy muze vyplakani miminka zpusobit dlouhodoby problem se spankem. A protoze vim, ze jsi malou vyplakat nechala-pises to na jine diskuzi- tak neni co resit. ale ono kolem toho 9.m je takovy obdobi, kdy se deti uci nove veci, mozek maka na plny plyn-a to i v noci.Nase mala lezla malem po strope :mrgreen: -doprala jsem ji tolik kontaku, kolik potrebovala. Nelamej to pres koleno, asi potrebuje uspavat.

• Citovat
  • Upravit
4397
28.12.15 16:39

Mela jsem take drazdive miminko a hodne se to zlepsil, jak zacal lezt. Pres den spaval take jen pul hodky dvakrat denne cca do 11 mesicu. Proste jak prechazi do dalsiho spankoveho cyklu, vzbudi se a uz nezabere. Je protivnej a vim, ze s tim nic neudelam. Koupila jsem polovysypanou perinu od Kiedronove a do ted ho nechavam na ni pres den spat. Dela mu to dobre. Vyrvavat nenechavam, ale pochopila jsem, ze dite prochazi ruznymi vyvoji a nic s tim nenadelam, snazim se mu to usnadnit a jednam podle citu, ne obecnych rad. Mam ale jen jedno dite, tak si to mohu dovolit. Ted je mu rok a hodne se uklidnil, ale vzteklounstvi mu zustalo. Rada je vydrzet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.12.15 16:46

@jahoda 2 Nevím, co by jsi chtěla. Spí Ti 30× 30 minut. To mě spí malá taky, když jede v režimu tří spánků denně. Když má dvě spaní, tak spí trochu dýl. :nevim:
Zkoušela jsi s ní přes den spát? Děti mi většinou spávají dýl, když spolu usneme.

K té mrzutosti, co přes den dělá? Leze po bytě, zkoumá, hrajete si?

A myslím, že velmi dobře to vystihla @e008 Děti mají různá období a je kolikrát lepší to vzít jako fakt a přizpůsobit se, než se zuby nehty držet nějakých „zaručených návodů na dítě“ a být z toho akorát na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.12.15 16:50
@Svistice píše:
@jahoda 2 Nevím, co by jsi chtěla. Spí Ti 30× 30 minut. To mě spí malá taky, když jede v režimu tří spánků denně. Když má dvě spaní, tak spí trochu dýl. :nevim:
Zkoušela jsi s ní přes den spát? Děti mi většinou spávají dýl, když spolu usneme.

K té mrzutosti, co přes den dělá? Leze po bytě, zkoumá, hrajete si?

A myslím, že velmi dobře to vystihla @e008 Děti mají různá období a je kolikrát lepší to vzít jako fakt a přizpůsobit se, než se zuby nehty držet nějakých „zaručených návodů na dítě“ a být z toho akorát na nervy.

TAK.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí