Jak na opruzený zadeček?

15
10.2.05 15:15

Jak na opruzený zadeček?

Nemáte někdo zkušenost s opruzeninami? Naší Olívii je 6 týdnů a bojujeme s opruzeným zadečkem už takřka od té doby, co jsme se vrátily z porodnice. Zkouším různé značky plenek, těch prodyšných samozřejmě. Od Dr. jsme měli mast Pevaryl, ani po měsíci se to nezlepšilo, nebo se to spíš pořád vrací. Zkusila jsem i Pityol a Rybilku. Žádné zázraky. Při každém přebalování (někdy i po hodině) omýváme vodou a sušíme fénem. Pak počkáme, až se prdelka ochladí, a namažem. Po týdnu se to třeba zlepší, jenže vznikají další. Vypadá to odřený a pak to i mokvá. Poradíte?

Dík. Kuželka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
96
10.2.05 15:24

Ahoj Kuželko,
doporučím ti Benpanten, není nejlevnější, ale je 100% účinný.
My jsme ho mazaly už od narození a opruzeninu jsme neměli ani jednu.
Ahoj a přeju zadeček bez opruzenin.
Radka a Sabinka 3m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.05 15:25

Jak na opruzeniny

Ahoj,
mám třítýdenní mimi a používáme pamprsky a zadeček mažeme ochranným krémem od Sebamedu a opruzeniny nejsou. Ale malá měla ošklivé praskliny na nožičkách a zhruba za dva dny se jí zhojily po masti Bepathan. Já jí používám též na bradavky a je to super.
Zkus to i na ty opruzeniny, přeju úspěšný boj.
Pa Andrea.

• Citovat
  • Upravit
137
10.2.05 15:49

AHOJ KUŽELKO, ZKUS PŘI KAŽDÉM PŘEBALENÍ ZADEČEK OMÝT ODVAREM Z HEŘMÁNKU A PO VYSUŠENÍ NAMAZAT BEPANTENEM, ŽÁDNÁ LEPŠÍ MASTIČKA SNAD ANI NENÍ. :lol: :lol: :lol: A NECHÁVAT PRDELKU CO NEJVÍC BEZ PLÍNKY NA VZDUCHU. AHOJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.05 15:58

Ahojky, my se vzdy oprudily po levnych plenach. Proti opruzeninam jsou dobre ubrousky Pampers s hermankem, bez parfemace.
Taky to muze byt tvou stravou, protoze mala muze mit po tvem mleku trochu agresivni stolici a moc a je razem opruzenina jako hrad!! :roll:
Preji hodne nervu.! Moje mala to mela po me strave!!! Bacha na to! :!

• Citovat
  • Upravit
1177
10.2.05 16:00

Ahojky

Já mám dobrou zkušenoust s obyčejným černým čajem. Prostě ho uvařit a zadeček pěkně potřít a je to:) Bepanthen mi vůbec nepomáhá. Teda ne mě, ale Filípkovi:)
Pááá Montička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
10.2.05 16:19

Ahoj,

mně se osvědčila mastička od Weledy s měsíčkem. Malá po ní měla prdelku krásnou, ale pravdou je, že pokud je to asi hodně rozlezlé a dlouhodobé, ukázala bych to lékařovi. Kromě výše uvedených bylinek by dobrou službu mohl odvést i řepík lékařský. Je rozhodně méně agresivní než heřmánek a protizánětlivé účinky má.

Hodně štěstí.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
10.2.05 16:41

Ahoj,

přidávám další zkušenost - nám pomohlo oplachování heřmánkem+krém proti opruzeninám Nivea. Když to bylo nejhorší, napsala nám dr. dvakrát denně Imazol. Teď už jen mažu tou Niveou a je to bez problémů.
Nechci strašit, ale je taky možný, že má tvoje mimi alergii na jednorázové plíny. Kdyby nic nezabíralo, zkus se na to poptat.

Přeju, ať se toho co nejdřív zbavíte,

Lajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
10.2.05 18:04

Ahoj,
malej se nám právě v rámci ošklivé chřipky spojené s průjmem oprudil a nepomáhaly ani Bepanthen apod. Doktorka nám poradila zadeček neotírat vlhčenými ubrousky, ale omýt vodou, vysušit plínkou a potřít obyčejnou fialkou. Pak nechat na vzduchu zaschnout a přetřít Pytiolem.
Musím říct, že tohle konečně pomáhá.
Držíme palce i vám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
10.2.05 22:37

Ahojky. v první řadě bych vynechala vlhčené ubrousky, pak zkontrolovala svoji stravu (pokud kojíš) nebo vyměnila značku stravy náhradní (hypoalergení) . Vypadá to, že tvoje cácorka bude mít velmi citlivou pokožku, nemá sušší nebo hrubou pokožku , nebo červené suché flíčky po tělíčku. Pak by mohla být alergická, nebo mít atopický ekzém, ten se začíná projevovat kolem třetího týdne života. Rozhodně bych se poradila s dětským lékařem v poradně. Prozatím bych se přikláněla k té fialce ( je to desinfekce a vysušuje mokvavé rány) a určitě zkus bepanthen je opravdu účinný. Na trhu jsou plinky pampers senzitive ty by neměli dráždit. Přeju hodně štěstí a at brzo objevíte příčinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
10.2.05 22:56

Ahojky,
my jsme taky strašně dlouho bojovali mysleli jsme si,že s opruzeninou a pak nám lékařka sdělila,že se jedná o plíseň,kterou ty všechny krémy a masti ještě více rozjely.Napsala nám krém (název už nevím je to dva roky) a do pěti dnů byl zadeček O.K.Tak zkus zajít na kožní,ať nenaděláš víc škody jak užitku.
Krásný den přeje Anna+Eli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
11.2.05 09:11

Ahojky
tady čtu jak je Bepanten 100%, já to říci nemohu, záleží na zkušenostech. Nám dělaly problémy všechny krémy. Ted jsme bez opruzenin diky zásypu Batole. Taky často větráme zadeček a je po problému. Jinak souhlasim, že pokud máš takové problém, že kožní není od věci, nic tím nezkazíš. Pá M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.05 09:34

opruzený zadeček

Už v porodnici jsme dostaly Lavarizin a celou dobu vpohodě i slevnějšíma plenama,pak nám došel a dětská sestra poradila Aviril Baby-malá měla opruzený zadeček za tři dny,takže od té doby si necháváme psát ten Lavarizin-je bez doplatku a super. Ale návštěva kožního lékaře bude asi opravdu nejjistější vzhledem k tomu jak dlouho už s tím bojujete. Přeji brzy zdravý zadeček. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.2.05 12:22

Diky vsem za tipy. Zasly jsme na to kozni, kde nam Dr. rekl, ze stejne nic jinyho tak maly deti nemuzou nez to, co jsme uz mely. Dal nam zas Pevaryl a doporucil obklady z cernyho caje. Tentokrat to nastesti zabralo asi taky proto, ze kazdy den hodne vetrame prdelku. Krasne se to vysusuje. Muzu vsem jen doporucit!

Kuzelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
21.2.05 15:13

Ahoj Kuzelko!
My mame s opruzeninami zkusenosti bohate :-(((.
Poprve a to hned i nejhorsi jsme si donesli hned z porodnice. Kazdemu zabira neco jineho, u nas to bylo tak: omyvat vodou, pokud mozno nepouzivat vlhcene ubrousky…aspon ne po kakani. Po omyti vysusit fenem. Pak jsme mazali prcku methylenovou modri (modra vodicka, napise dr.), ktera vysusi a pusobi proti plisnim. Ona totiz skoro kazda opruzenina se po par dnech zinfikuje a je v ni plisen. No a pak pres to jsem mazala delanou rybi mastickou z lekarny. To kdyz byl Ondra malickej. Pozdeji, dejme tomu od pul roku (do te doby jsem nechtela na Ondraska patlat moc leku a chemie, proto jen ta rybi masticka a metylenka - prece jen ma hodne citlivou pokozku, ma mirny atopicky ekzem…i to opruzeni do toho zapada), jsem pri naznaku opruzeni mazla prcku Pevaryl pastou a vetsinou jsme to tim zlikvidovali. Dulezite je fakt to sucho, fen :-) A taky - nenechavat ani o minuty dyl v pokakane plince, ony jsou ty jejich hovinka priserne agresivni… Ale jinak mazem rybi mastickou dodnes a to ma Ondra 19. mesicu…asi proste dokud budou plinky, tak budem mazat. Prevence je nejlesi.
At se vam to neopakuje nebo aspon ne moc casto preje
Sylva a Ondrasek :wink:
PS. pampers sensitive plinky davame na noc a jsou skvely…bohuzel i nejdrazsi…ale na tu noc se vyplati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí