9 mesícu a nebastí príkrmy

129
10.2.05 09:17

9 mesícu a nebastí príkrmy

Ahoj maminky,
potrebuji od vas trosku povzbuzeni, pripadne radu, pokud doma mate take nejedlika jako mam ja.
Petovi je 9 mesicu a stale nechce prikrmy. Zeleninky, ovoce, jogurty, piskoty, pecivo..... nic.
Jeden cas uz vypadalo, ze se to zlomilo, pekne papal zeleninku v poledne, dopolko ovoce odpolko take. Najednou sup a opet chce jen me mleko. Nevite cim to muze byt? Zoubkama?
Jak vidi lzicku tak zavre pusu a zacne se branit rucickama, pripadne pro efekt prida jeste grimasy a obcas se i cely oklepe :)
Doktorka tvrdi, ze v podstate do roka to resit nemusim, ale to vite, jsem taky trosku sobec a rada bych ho uz obcas na pul dne dala k babicce a vyrazila bych si s manzelem..... nekam...... :)
Jo, jeste pro upresneni, mam vyzivne mliko, Peta v 8 mes. vazil 9820 g a meril 75 cm.
Diky a hezky papajici deti vam preje
Alca a Peta (9mes.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
550
10.2.05 09:56

Ahoj Alco,

muzes mi prosim Te vysvetlit proc tady pises o mem diteti??? :P :P :P
Nase Babetka taky krasne papkala - zeleninku k obidku, ovoce ke svace… A najednou slus, zatnute dasne, pripadne krik, kdyz ji neco vpravim do papuly tak to sni, obcas si da par lzicek dobrovolne, ale jinak se ji moc pusina otevirat nechce. Anezka je pravy opak, pusinu otevira dokoran a povzbuzuje mne houkanim k rychlejsimu tempu a spokojene si brouka.
Ja myslim, ze ti brouckove si nas zacinaji docela slusne testovat, neco jako: Tak to jsem zvedava co ted udelas mamo :) Tak ji bastu nabizim, ale nenutim. A na radu holek asi i na par dni nabizeni vynecham a uvidi se. Alespon ze ji Nutrilon chutna :P
Asi jsem Ti moc neporadila, ale alespon vidis, ze v tom nejedes sama :P

Monca a moncicaci 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
10.2.05 12:40

Ahojky. Basket to je velmi pěkná váha i míra na osmiměsíčního prcka, to tě nějáké příkrmy strašit nemůsí jde spíš o to aby si mrnous zvykl na něco jiného. Já jsem to řešila hrnečkem s velmi tekutým obsahem, třeba povařené jablíčko rozmixovat a zředit kojeneckou vodou a nabídnout v hrnečku s hubičkou. Rozhodně ho nenutit, mojí holčině to trvalo dlouho než pochopila, že je to jídlo, měla spíš hračku. Ted mě to čeká znovu, druhá dcera má sedm měsíců a taky velmi pěkné míry (9560g a 72cm ), můžeme si držet palce navzájem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
10.2.05 18:59

To koukam jaky mate obriky. Olivce je 8 mesicu a vazi 7,5 kg a meri 69 cm. Zatim basti krasne. Mozna to bude tim, ze merim jen 155 cm. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.05 20:38

Ahoj holky,
muj syn (nyni 2 a pul roku) byl taktez nejedlik. Moje mliko mu stacilo rok a pul. Po roce zacal sem tam polivku, ale opravdu se rozjedl, az jsem ho odstavila. Doporucuji: nenutit, radeji at neji. Kdyz Vas to bude vytacet do nepricetnosti, a to bude, zatnete zuby a reknete si, ze URCITE NEUMRE HLADY. Ja to nelamala pres koleno, i kdyz to bylo tezke, zkousela jsem mu ale davat kazdy den prikrm, aspon rohlik do ruky, trochu te polivky atd, ale opravdu, ukazat, zkusit, nepremlouvat, nevydirat a taky nechvalit, pokud nahodou neco sni, jinak si zvykne na teatr kolem jidla a to neni nic hezkeho. Chapu, ze nez se to drobecek nauci, je to otrava a asi ty vychazky s manzelem budou muset trochu pockat, ale s trochou trpelivosti to zvladnete. Asi jim to Vase mlicko fakt staci…
Az odstavite, zacnou bastit jak o zivot, muj kluk ted zere jako mlatec .
 Jana

• Citovat
  • Upravit
129
11.2.05 08:39

Ahoj holky,
diky za odpovedi. Lahvicku jsem zkusila vcera, jak zjistil, ze je tam neco jineho nez voda, tak sevrel papulku a nic.
Hold mi nezbyde nic jineho, nez co pise Janca, zatnout zuby a budu kojit a kojit a kojit a..... a jak rika muj svagr, hold se v puberte prisaje k jine…mladsi.
Tak jeste jednou dik a mejte se. Alca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.11.10 12:54

Ten 1. příspěvek - to je jak o tom mém klukovi. Taky to jeden čas vypadalo, že se to zlomilo, jedl, teď moc nechce. Jí jakž takž. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí