Maminky z Ústí nad Labem

242
8.2.05 14:54

Maminky z Ústí nad Labem

Ahojky všem pravidelným a občasným dopisovatelkám i nakukovatelkám,

nejdříve bych Vám i Vašim ratolestem ? ať už jsou již mezi námi na světě nebo v bříšku ? chtěla popřát krásný slunečný den.

Netuším, zda je tento „článek“ dobrým nápadem a jestli se vůbec ?chytí?, ale vyzkoušet se má všechno, že :-)? Ráda bych totiž ?dala dohromady? maminky, které pocházejí a bydlí v okolí Ústí nad Labem a chtějí si vzájemně dopisovat, vyměňovat zkušenosti a případně podnikat i společné procházky a návštěvy. Měla by to být v podstatě taková diskuse, kam bychom mohly psát cokoliv, co nás zrovna napadne, svěřit se nebo naopak někomu poradit? Ani nevím, jak bych to přesně definovala?

Možná i některá z Vás máte pocit, že ve svém blízkém okolí nemáte spřízněnou dušičku se stejně starými dětičkami, miminkem nebo těhulku s podobným termínem porodu?

Prostě bych ráda, aby si tu každá z nás našla ?to své? a měla z toho radost. Půjdete do toho se mnou :-)?

Asi bych se měla alespoň trošku představit: jmenuji se Alča, v Ústí nad Labem jsem se narodila a doposud tady žiju, jsem vdaná a mám 4-měsíční holčičku Verunku. Zrovna dneska jsme byli na přeočkování, tak teď Nika leží v postýlce a snaží se usnout. Je z toho nějaká unavená. Minule měla horečku, tak jsem zvědavá, jak to bude probíhat dnes.

Jinak je to naše malé zlatíčko, co se pořád směje a ?povídá?. Vyžaduje čím dál větší pozornost. Přes den skoro nespinká, usne akorát na procházce v kočárku nebo v autě ? tam se jí líbí nejvíc.

Víte některá z Vás, kde by se v Ústí nad Labem daly realizovat nějaké pěkné procházky? Já chodím pořád skoro stejnou trasou (akorát s malými obměnami) do parku na Severní Terase a už to tam znám zcela podrobně :-).

Tak to by bylo pro tuto chvíli všechno ? pokud budete mít zájem, určitě písněte a třeba vytvoříme fajn partu :-).

Mějte se zatím moc krásně, pohlaďte bříška, ratolesti a užívejte sluníčka.

Pa pa, Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1070
8.2.05 15:03

Ahoj Alčo,

myslím, že je to dobrý nápad. Já jsem sice již v diskusi Rodíme v září 2005, z čehož vyplývá, že nemám ještě ani bříško, ale „něco“ v něm už je. V Ústí jsem studovala a již tady zůstala. Neznám tedy moc dušiček. Moc ráda budu taky získávát informace od zkušenějších maminek, kde co koupit aj. Já jsem v 7+2tt a kamarádka v 16tt, též v Ústí a je též přistěhovaná, takže tu nikoho nezná a nedávno jsme si lámaly hlavu, jestli je v UL nějaký slušný sekáč s oblečením pro těhulky.
Ráda si počtu další příspěvky, tak piště.
Vlasinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.2.05 16:16

Ahojky Vlasinko,

tak jsi první a já Tě tu srdečně vítám :D ! Snad se časem rozrosteme o další „členky klubu“.

Chtěla bych Ti pogratulovat k početí miminka a popřát Ti klidné těhotenství, nádherný porod a šťastné rodičovství.

Co se týče sekáčů - já znám pouze jeden hodně slušný (teda musí tam člověk jít ve správnou dobu…), který je na Severní Terase. Pořídila jsem si tam hezké letní šatičky… Klidně mohu půjčit… :D

Musím jít za Verunkou… Zatím pa pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
8.2.05 16:21

Tak… teď jsem asi trošku zmátla… Paloma1 jsem taky já, ale pod touto přezdívkou přispívám do Podzimního očekávání 2004… Chtěla jsem to odlišit. Bohužel, zapomněla jsem se odhlásit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.05 17:01

Ahoj holky,
také jsem z Ústí a mám 2letého klučinu Martínka. Momentálně hodně chodíme do děts. centra na kroužky a plavat do Neštěmic. Doufám, že brzy otěhotním a budu patřit k těhulkám. Přála bych si holčičku, ale osud je osud.
Pa Štěpík

• Citovat
  • Upravit
561
8.2.05 18:04

Ahoj holky,je to skvělý nápad.Já jsem sice z Děčína,přispívám do deníčku Matýsků,ale ráda bych se občas přidala i k Vám.

Jmenuji se Dana mám dva kluky 14,5 a 19let a nyní jsem v 19tt.

Měla bych na Vás rovnou dotaz.Byly jste spokojené s porodnicí v Ústí?Od nás spoustu holek jezdí rodit z Děčína k Vám do UL.Absolvovala jsem minulý rok v Ústí zákrok,kdy mi musel být vyvolán porod mrtvého miminka v 17tt,a letos nedávno amniocentézu.Personál,přístup sestřiček a doktorů mi přišel dobrý,ale trochu jak na běžícím páse.
V Děčíně to neznám,reference ale porodnice nemá špatné.

Hezký podvečer,Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wej
579
8.2.05 20:58

Ahoj,

já jsem také z Ústí.

K porodnici- U prvního porodu to ušlo, pak jsem ležela na odd. šestinedělí, kde jsem teda byla vystreslá z přístupu sestřiček jak dětských i ženských ( našli se i vyjímky). Druhý porod byl naprosto suprový (jestli se to tak dá napsat:o)), věděla jsem, že je volný nadstandart, jinak jsem snad neporodila:o)) Tam je to úplně o ničem jiném.

Zdraví M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.05 21:39

Ahojky,
já rodila ve Vrchlabí a druhé dítě budu chtít porodit také tam. Ústí beru jako výrobnu dětí a to já nemusim. Absolvovala jsem v Ústí jeden porod jako divák a to mě vedlo k rozhodnutí rodit jinde. Mám spoustu kamarádek, které po prvním porodu nebyly přesvědčené o tom, že druhé dítě budou chtít opět porodit v Ústí.
Pa Štěpík

• Citovat
  • Upravit
1070
9.2.05 08:32

Ahoj holky,
mám na porod ještě čas, ale docela se bojím z vašich příspěvků. Jediné co vím, že se mnou půjde manžel, tak snad se budou chovat jinak.

Štěpíku , kam chodítě plavat do Neštěmic? Tam je někde bazén?

Vlasinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.2.05 08:41

Ahoj Vlasinko,
chodíme tam do jesliček, myslím, že je to Mlýnská ul.,kde dělají kurzy plavání už od miminek ve vaně a pro větší tam je bazén, kam se vejde 5 maminek s dětmi. je to vedený instruktorkou a malýmu se to moc líbí. Už chodíme na třetí sérii lekcí.
Co se týká porodnice, je to každého věc, jak se rozhodne. Všem přeji, ať jsou spokojeni.
Pa Štěpík

• Citovat
  • Upravit
1070
9.2.05 13:02

Díky moc,

bydlíme v Neštěmicích a o plavání uvažuji a myslela jsem, že je jenom Delfínek na Terase. Tak to mám radost. Máme to za rohem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
9.2.05 13:41

Ahojky,

jsem moc ráda, že se takto rozrůstáme a všechny Vás srdečně zdravím.

My také uvažujeme o plavání miminek, budeme od dubna chodit na Severní Terasu - máme to kousek, bydlíme na Skřivánku. Snad se to Verunce bude líbit. Je potřeba si tam sjednat zkušební hodinu, což je super - aspoň se pozná, jestli se to miminku líbí nebo ne.

Co se týče porodu: rodila jsem v ÚL, ale příště bych ráda do Vrchlabí nebo Litoměřic. Ležela jsem na rizikovém oddělení, protože mi porod byl po 10 denním přenášení vyvolán a tam jsem se setkala s doslova HNUSNÝM přístupem. O svém porodu jsem psala článek v e-miminkovském deníčku „Podzimní očekávání č. 48 - Jak Verunka na svět přišla…“ Samozřejmě znám i maminky, které byly s Masarykovou nemocnicí spokojeny, takže tím svým případem nechci nikoho strašit. Do toho deníčku jsem ani nenapsala, že při poporodním vyšetření si lékař vyřizoval telefonát (mobilní) se svou manželkou nebo přítelkyní a přitom se „do mě“ koukal, což si myslím, že je dosti neprofesionální. Jinak s personálem na porodním boxu i na nadstandardu jsem byla spokojená.

Štěpíku, můžu se zeptat, na jaké kroužky chodíte a jestli je možné si o nich přečíst na internetu? Já o něčem takovém taky uvažuji - ovšem, až Verunka vyroste, jsou jí teprve 4 měsíce… Ale chtěla bych být dopředu informována… Jinak držím palečky, ať otěhotníš a povede se Vám ta holčička… Mimochodem - porod ve Vrchlabí doporučuješ?

Musím jít za Verunkou…
Prozatím se mějte moc krásně,

pa Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.2.05 15:51

Ahoj Alko,
kroužek v děts. centru na Terase je i pro miminka. Je tam pro ně cvičení. Nevím, ale jak je plný a v jaký je den. Jinak mi chodíme ve středu a ve čtvrtek. Kroužky jsou vždy ráno, ne odpoledne. Ve středu máme cvičení a ve čtvrtek je část výtvarná a pak se cvičí. Zpívají se tam písničky a říkadla. Děti různě napodobují zvířátka atd. Jinak můžeš s malou chodit plavat do vany do Neštěmic.
Co se týká porodu ve Vrchlabí, tak byl báječný. Nemám žádnou výhradu. Já se na porod moc těšila a musim říci, že byl perfektní. Personál i domácí prostředí a přístup na jedničku. Pan primář Kavan je odborník na svém místě a jeho tým je skvělý. Pokud máš konkr. dotaz, ptej se.
Pa Štěpík

• Citovat
  • Upravit
katchena.80
31.5.10 12:09

Porodnice DC

Ahoj, chtěla jsem se vyjádřit k tvé otázce na porodnici v DC. Já jsem z Ústí a rodila jsem v DC. Znám přístup sester, ale i některých dr. tady v UL na gynekologii. Je to tam příšerný. Byla jsem tam bohužel dvakrát, při spont.AB a jejich přístup a chování bylo děsný. Na porodnici si stěžovalo dost známejch a kamarádek, na tu děčínskou jsem slyšela jen samou chválu. A taky že to tak bylo.. Úplně super doktoři a sestry taky..... Jestli se mi poštěstí zase otěhotnět, nebudu rodit jinde než v DC. Káťa

• Citovat
  • Upravit
1317
1.6.10 12:33

Ahojky,
také jsem z Ústí, teda kousek od něj z malé vesničky, kam jsem se přestěhovala za manželem. Do té doby jsem bydlela na Severce. Mám 6letého a 6měsíčního kluka. Jsem tu nováčkem, ikdyž jsem sem často nakukovala a čerpala rady, tak až teť jsem se konečně zaregistrovala. :-) Je to skvělej nápad sdělovat si rady a tak. Věřím, že ve městě se nedá moc nikam jít, ikdyž na té Severce je Erbenka,parřík.Za Tiskárnou nebo co to tam je, je také pěkná cesta. No ani já tu nemám kam jít. Po silnici tu teť jezdí tatrovky, co se tu dělá ta dálnice, takže tu mám 2 cesty, které dělám s kočárkem stále a stále dokola. Máme velkou zahradu, tak pobýváme i na ní.
No a k té porodnici. Moje zkušenost podvakrát je dobrá. Doktoři i sestry byli fajn a příjemný, alespoň mě se to tak jevilo. Přeji pěkný den, ikdyž je venku ošklivo. Martina :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí