Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy mám 9 měsíční holčičku a zajímalo by mě od kdy jí můžu vařit puding, z jakého mléka a od jakých firem.
Zlatka+Terinka
Zlatko, já bych s tím pudinkem počkala minimálně do 1 roku, ale spíš ještě déle. Pudink se dělá z normálního kravského mléka (z umělé výživy to nejde) a to by dítě nemělo konzumovat do roka určitě. Náš malej poprvé dostal pudink ve 14 měsících a ani o něj moc nestojí. V případě něčeho tak umělého mě to zrovna nemrzí
Radši dávej jogurty.
Ahoj Zlatko,
já bych se taky přimlouvala za jogurt. Jediný pudink, který jim dávám, jen hotový od Nestlé (4 kelímky po 100ml) a ten jim zamíchám do nějakýho ovoce. Protože mi téměř nepijí mléko, tak se jim ho snažím všude propašovat. Je to, tuším od 8.měsíce a mléko by v tom mělo být ok.
Natálka+šklebounci 14.měsíců
Ahoj Zlatko a Terinko,
měla jsem tady na emiminu dotaz na vaření z umělého mléka a někdo mi tam odpovídal, že vařil puding od 10 měsíců ze Sunaru! Chystám se to vyzkoušet, tak uvidíme, snad to bude malému chutnat ![]()
Hezký večer!
Eliška a Jakub (10,5m)
Ahoj maminy, malému je 11 měsíců a puding mu dělám už asi tak měsíc. Ale trochu jinak než se dělá. Nakrájím jablko, rozvařím ve vodě, puding rozdělám tak v deci kravského mléka a přiliju k jablkám. Povařím tak minutu a přidám rozstrouhané piškoty. Malému to moc chutná teplé i studené. Jinak se kojí, tak jsem taky nevěděla co s ním mléko udělá, ale žádná reakce nebyla a stačí ho tam dát jen trošku. Zkuste to.
Ahoj, pudink z umělého mléka vařit lze.Já ho tak vařila běžně.Tak spokojená bříška.
Ahoj Ajkab,
Napis mi prosim jak varis puding z umeleho mleka a od kolikati mesicu jsi ho davala miminku??
Diky Maty
ahojte můžu potvrdit včera jsem vařila vanilkový s piškoty a vařila z hamilonu standard ,rýži na sladko taky vařím z hamilonu,když dělám omáčku tak taky zamíchám lžičku mléka a zakvedlám to.Snad to může ,žadné problémy nemáme a na to jsem se ptala v rizikové poradně.Mohl to až od devíti měsíců
![]()
Ahojky,
puding z UM rozhodne pripravit jde. Ja ho delam ze Sunaru. Normalne podle navodu pripravim mnozstvi mleka, ktere potrebuji, privedu k varu a uvarim puding stejne jako z jakehokoliv jineho mleka. Ze Sunaru je nejlepsi vanilkovy puding, protoze Sunar ma sam o sobe vanilkovou prichut. Do toho piskoty a ovoce a mala si pomlaskava
.
V deviti mesicich ho urcite davat smis.
Pa Lucka a Niky (brzy 1.narozky)
http://nikolasek.wz.cz
Obnovuji diskuzi: Můžu uvařit dětem 8.měsíců Puding z UM, malá má alergii na kravské mlíko a dostat do ní něco „mléčného“ je boj, navíc potřebuje nutně přibrat. Vařila bych z nutrilonu alergy.
@katerinkaaa píše:
Obnovuji diskuzi: Můžu uvařit dětem 8.měsíců Puding z UM, malá má alergii na kravské mlíko a dostat do ní něco „mléčného“ je boj, navíc potřebuje nutně přibrat. Vařila bych z nutrilonu alergy.
já si myslím že můžeš. určitě jim neublížíš.
@katerinkaaa
Ahoj, někde jsem tu četla recept na domácí puding (extrakt z vanilky), který se doporučoval právě proto že prý děti do jednoho roku nesmí jíst klasický puding z prášku (obsahuje něco pro ně nebezpečného).. ale detaily si nevybavuju, zkus tu „vygooglit /vyemiminit“..
Btw. může tvarohy nebo zakysané mléčné výrobky? nebo vůbec nic z mléka?
A na přibrání jsou skvělé ovesné vločky (vývar a z přecezené vodičky udělat UM, nebo jako sladká kaše..)
@kjhui vločky mají velký úspěch, to jí s chutí, ale nepřibírá. jinak nesmí vůbec nic z mléka.
@katerinkaaa
Asi v tom UM vařením zničíš určité látky, ale to asi nějak zásadně nevadí. Jen bych nepoužívala kupované pudingy, protože jsou tam chemická barviva, ale kukuřičný škrob a třeba kakao nebo banán. Pokud chceš, aby dítě přibralo, tak dělej pořádné masové vývary.
@katerinkaaa
Aha, tak jsem našla ten recept na domácí puding, a světe div se, je z mléka.. takže nic pro vás ![]()
Takže jde o to vymyslet co nejvíc věcí kde se dá mléko nahradit UM, jako bramborová kaše atp.?