Puding

3813
7.2.05 13:42

Puding

Ahojky maminy mám 9 měsíční holčičku a zajímalo by mě od kdy jí můžu vařit puding, z jakého mléka a od jakých firem.

Zlatka+Terinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vvv
1364
7.2.05 18:39

Zlatko, já bych s tím pudinkem počkala minimálně do 1 roku, ale spíš ještě déle. Pudink se dělá z normálního kravského mléka (z umělé výživy to nejde) a to by dítě nemělo konzumovat do roka určitě. Náš malej poprvé dostal pudink ve 14 měsících a ani o něj moc nestojí. V případě něčeho tak umělého mě to zrovna nemrzí :) Radši dávej jogurty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.2.05 20:22

Ahoj Zlatko,
já bych se taky přimlouvala za jogurt. Jediný pudink, který jim dávám, jen hotový od Nestlé (4 kelímky po 100ml) a ten jim zamíchám do nějakýho ovoce. Protože mi téměř nepijí mléko, tak se jim ho snažím všude propašovat. Je to, tuším od 8.měsíce a mléko by v tom mělo být ok.
Natálka+šklebounci 14.měsíců

• Citovat
  • Upravit
614
7.2.05 20:33

Ahoj Zlatko a Terinko,
měla jsem tady na emiminu dotaz na vaření z umělého mléka a někdo mi tam odpovídal, že vařil puding od 10 měsíců ze Sunaru! Chystám se to vyzkoušet, tak uvidíme, snad to bude malému chutnat :lol:
Hezký večer!
Eliška a Jakub (10,5m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.2.05 22:51

Ahoj maminy, malému je 11 měsíců a puding mu dělám už asi tak měsíc. Ale trochu jinak než se dělá. Nakrájím jablko, rozvařím ve vodě, puding rozdělám tak v deci kravského mléka a přiliju k jablkám. Povařím tak minutu a přidám rozstrouhané piškoty. Malému to moc chutná teplé i studené. Jinak se kojí, tak jsem taky nevěděla co s ním mléko udělá, ale žádná reakce nebyla a stačí ho tam dát jen trošku. Zkuste to.

• Citovat
  • Upravit
123
10.2.05 10:01

Ahoj, pudink z umělého mléka vařit lze.Já ho tak vařila běžně.Tak spokojená bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
10.2.05 12:17

Ahoj Ajkab,

Napis mi prosim jak varis puding z umeleho mleka a od kolikati mesicu jsi ho davala miminku??

Diky Maty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.2.05 18:29

lze uvařit

ahojte můžu potvrdit včera jsem vařila vanilkový s piškoty a vařila z hamilonu standard ,rýži na sladko taky vařím z hamilonu,když dělám omáčku tak taky zamíchám lžičku mléka a zakvedlám to.Snad to může ,žadné problémy nemáme a na to jsem se ptala v rizikové poradně.Mohl to až od devíti měsíců :lol: :D 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
27.2.05 19:34

Ahojky,
puding z UM rozhodne pripravit jde. Ja ho delam ze Sunaru. Normalne podle navodu pripravim mnozstvi mleka, ktere potrebuji, privedu k varu a uvarim puding stejne jako z jakehokoliv jineho mleka. Ze Sunaru je nejlepsi vanilkovy puding, protoze Sunar ma sam o sobe vanilkovou prichut. Do toho piskoty a ovoce a mala si pomlaskava :lol: .
V deviti mesicich ho urcite davat smis.
Pa Lucka a Niky (brzy 1.narozky)
 http://nikolasek.wz.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
20.2.14 08:44

Obnovuji diskuzi: Můžu uvařit dětem 8.měsíců Puding z UM, malá má alergii na kravské mlíko a dostat do ní něco „mléčného“ je boj, navíc potřebuje nutně přibrat. Vařila bych z nutrilonu alergy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
20.2.14 08:46
@katerinkaaa píše:
Obnovuji diskuzi: Můžu uvařit dětem 8.měsíců Puding z UM, malá má alergii na kravské mlíko a dostat do ní něco „mléčného“ je boj, navíc potřebuje nutně přibrat. Vařila bych z nutrilonu alergy.

já si myslím že můžeš. určitě jim neublížíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.2.14 09:00

@katerinkaaa
Ahoj, někde jsem tu četla recept na domácí puding (extrakt z vanilky), který se doporučoval právě proto že prý děti do jednoho roku nesmí jíst klasický puding z prášku (obsahuje něco pro ně nebezpečného).. ale detaily si nevybavuju, zkus tu „vygooglit /vyemiminit“..

Btw. může tvarohy nebo zakysané mléčné výrobky? nebo vůbec nic z mléka?
A na přibrání jsou skvělé ovesné vločky (vývar a z přecezené vodičky udělat UM, nebo jako sladká kaše..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
20.2.14 09:02

@kjhui vločky mají velký úspěch, to jí s chutí, ale nepřibírá. jinak nesmí vůbec nic z mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
20.2.14 09:04

@katerinkaaa
Asi v tom UM vařením zničíš určité látky, ale to asi nějak zásadně nevadí. Jen bych nepoužívala kupované pudingy, protože jsou tam chemická barviva, ale kukuřičný škrob a třeba kakao nebo banán. Pokud chceš, aby dítě přibralo, tak dělej pořádné masové vývary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.2.14 09:06

@katerinkaaa
Aha, tak jsem našla ten recept na domácí puding, a světe div se, je z mléka.. takže nic pro vás :-(

Takže jde o to vymyslet co nejvíc věcí kde se dá mléko nahradit UM, jako bramborová kaše atp.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí