Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@anairda slyšela jsem, že v dm se dá koupit puding s tím kukuřičným škrobem, to myslíš, že by už bylo lepší? kde jinak seženu kukuřičný škrob? ve zdravé výživě by být mohl?
@kjhui bramborovou kaši už dělám, že by měla nějaký úspěch se říct nedá. Dělám ji to z batátu, protože to mlíko co má pít, je tak hnusné, že bych ho nepila ani já… takže v kombinaci s normálníma brambora je to ![]()
@katerinkaaa určitě ve zdravé výživě, bioobchodech nebo v dobře vybaveném větším obchodu s potravinami
Pokud si dobře vzpomínám, dělávala jsem puding z Nutrilonu AC tak, že jsem ho svařila ve vodě a až pak jsem v něm rozmíchala UM. Myslím, že když UM přejde varem, nic moc podstatného v něm už nezbyde. ![]()
@Bersaba udělám to tak, jak píšeš. Akorát koupím z té zdravé výživy.
děkuji všem moc za rady ![]()
@katerinkaaa
Každý puding je s kukuřičným škrobem, ale v těch v obchodech kupovaných jsou právě uměle dodaná ovocná popř. třeba vanilková aromata a barviva. Kukuřičný škrob myslím seženeš v každém obchodě.
Taky jsem dělala z toho kukuřičnýho škrobu a na prd.
Musíš ho tam nasypat hroooozně moc, aby Ti to zhoustlo.
Fakt nechutně moc.
Takže jsem to už víc nedělala.
Taky doporučuju uvařit puding ve vodě a pak až to zchladne na 40 stupňů, tak tam nalít UM.
Jinak jsem koupila puding Amylon, je bez lepku a bez barviv.
Mám teda teď koupený jogurtový - obsahuje mléko a jogurtové kultury.
Ale určitě dělají i jiné příchutě. Mrkni v obchodě.
@pupyk
Já tam sypu úplně běžné množství, jako je množství normálního pudingu a nikdy nebyl problém… ![]()
Já to dělala s tím škrobem 2× a pokaždé fakt několik lžic do relativně malého množství vody.
Musí to být husté, pokud tam máš potom lít ještě UM.
Stejně jsem to pak musela hodit do mixéru, cuckovatělo mi to.
Ale ještě je dobrý ten puding co se nemusí vařit, myslím OLÉ se jmenuje!
To jde v pohodě s UM.
Je pravda, že jsem to nikdy nezkoušela s vodou, jen s mlékem.