Miminka a aviváž?

75
6.2.05 10:33

Miminka a aviváž?

Ahoj holky,

dlouho pročítám diskuze a doufám že jsem nikde svoje téma nepřehlédla tak se na Vás teď i já obracím s prosbou o radu.

Koupila jsem si Lovela prací prášek a viděla jsem i novou Lovela aviváž určenou pro oblečení pro miminka a tak jsem si ji koupila. až doma jsem začala přemýšlet, jestli je to nutné a jestli to mrňosukovi nemůže nějak uškodit… Myslíte, že bych mohla použitím Lovela aviváže nastartovat mimískovi nějakou alergii :cry: ? Nebo stačí používat Lovela prášek? Jsem sice teprve 26.tt ale za chvíli mě čeká praní věciček a tak bych to nerada prala, a poté hlavně žehlila :lol: nadvakrát.

Díky za rady :)

Hanka a mrňousek 26tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
246
6.2.05 12:50

Já osobně bych miminku aviváž nedávala. Je to jen chemie (a peníze navíc) a nevidím důvod, proč to dělat. Miminku stačí věci čisté, nemusí být ještě voňavé, a taky bych měla strach z případné alergické reakce, i když z prášku to může být taky..
Myslím si, že čím míň chemikálií, tím líp, zvlášť pro ty nejmenší.
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
6.2.05 14:01

Ahoj Hanko,
na kurzu péče o miminko nám říkali, že do 1 roku se aviváž vůbec nemá používat, místo aviváže se může použít ocet v poměru 1:9, a každopádně 3× máchat, já teda použila ocet jen jednou a tak děsně mi smrdělo prádlo, že ted už jen používám prášek. Pá.
 Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.2.05 15:27

Ahojky,

já peru v BabyObzoru a prádlo je voňavé jen z prášku, takže aviváž není nutná.
Nemám tedy zkušenost, ale už v porodnici doporučovali, ať aviváž nepoužíváme, tak něco na té možné alergické reakci bude :-)

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.2.05 16:26

Zkousela jsem prat bez avivaze a me osobne to pradlo strasne skrabe. Ani po vyzehleni se mi to nezda lepsi. Navic „rozzehlit“ takove pradlo da mnohem vi prace. Podle doteku poznam, ktere pradlo bylo vyprane v avivazi a ktere ne. Po vyzkouseni nekolika zpusobu jsem zustala u detske avivaze, kterou redim vodou a octem v pomeru 1:1:1. Pradlo voni, je mekke a po uschnuti mi nesmrdi mi octem. Navic ocet likviduje vsechny kvasinky, apod, takze vetsinu pradla potom ani nezehlim. Musim zatukat, ze jsme zatim zadne problemy s alergii nemely.

Marketa

• Citovat
  • Upravit
196
6.2.05 18:14

Ahoj, také musím přeprat věci na mimi a Lovelu aviváž použiji. Moje švagrová ji používá na praní věcí pro měsíčního chlapečka a je to bez problémů. Navíc krásně voní a věci jsou měkké.
Lucka 32tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
6.2.05 18:23

Já na praní používám Lovelu gel a prádlo 2× máchám. Aviváž vůbec nedávám, myslím že není potřeba. Prádlo voní i tak a ani s jeho vyžehlením nemám problém. Tak proč zatěžovat mimi další „chemií“?
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.2.05 18:33

Aviváž

Ahoj, shodou okolností jsme o pracích práčcích a aviváži mluvila se svojí kožní doktorkou. Těsně po porodu se mi objevily ekzémy na rukou a prsou. Nedalo mi to pobavily jsme se i věcech, které se týkají našeho čerstvého miminka. Doktorka mi říkala, že automaické pračky špatně máchají, takže pokud by se vyskytly problémy, je lepší máchat prádlo ve vaně, ale pak dodala, že vliv pracích prášků a aviváže se spíš přeceňuje, takže se nemusíš bát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
6.2.05 21:40

Ahojky,
já taky peru v Lovele a aviváž používám Lenor nebo Silan - bílý, nevím přesně jak se jmenují, ale jsou nanich vyfocení mimísci. Aviváží prádlo změkčíš…a líp se žehlí. Alergii můžeš způsobit i práškem…záleží jak citlivou pokožku má mimi…takže si nevybereš. Ale v případě děstkého prášku a aviváže si myslím že to nehrozí.
Radka a Sabinka 3m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
6.2.05 22:22

Ahoj,
aviváž se opravdu pro děti nedoporučuje..My také pereme V Lovele a od narození našeho syna aviváž nepoužívám vůbec.. Kupříkladu u některých ručníku výrobci přímo uvádějí, že aviváže poškozují materiál..
Myslím, že bez aviváže se to dá v pohodě řežít :wink:
Měj se
 Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
6.2.05 22:39

Ahoj!
Já jsem měla až zálibu v používání aviváží.Do doby než se mi objevila alergie na Lenor a Quanto - Greece flowers.Docela hrozný ekzém.A když jsem k nim čichla, tak kašel.Aviváž se vůbec u dětí nemá používat.A kupovala jsem si nové ručníky a prodavačka v obchodě mě upozorňovala, že nesmím aviváž použít. Tynda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
7.2.05 08:07

Ahoj,

jo, já taky prala bez aviváže a pokud jste na ni zvyklí, tak to prostě není ono. Možná kdyby se vlhké prádlo hned vyžehlilo, tak by to šlo, ale na to fakt nemám čas, jsem ráda, že vůbec vyžehlím, když mi vybyde chvilka. Takže asi jsem vyvrhel, ale od Vojtových dvou měsíců mu peru s náma a není žádnej problém.
Myslím, že by se problémy neměly zbytečně předjímat. Těžko můžete mimino izolovat od všeho špatného - dřív nebo později na to narazí. Takže všeho s mírou. A tuším, že tady na emiminu jsem četla dobrý postřeh - i pokud nakrásně u věcí na miminko aviváž nepoužíváte a u svých ano, vyjde to asi tak nastejno. Malé miminko stejně pořád chováte a tulíte a tak do kontaktu s avivážovanými věcmi stejně přijde. :D
Takže bych se řídila podle reakce miminka a podle toho, jak je kdo zvyklý.

Peta, Vojta a Klíšťátko

• Citovat
  • Upravit
141
14.11.15 03:49

Ahoj holky ozivuji diskuzi. premyslim o tom že začnu na praní pro miminko 3měs. používat aviváž. Ne pro to aby prádlo vonělo, ale na změkčení. Po u sušení mám pradlo tak tvrdé že když ho nevyzehlim tak je nepoužitelné. :roll: a dnes jsem skusila do praní přidat dětský silan co jsem měla vzorek a je to sto a jedna. jenže zas tady čtu o možných pozdějších alergii Ch tak váhám jestli začít používat či ne :think:.. Nemáte nějaký tip, jak prádlo zmekcit bez aviváže? Nebo najde se tu někdo kdo aviváž používal a později se alergie způsobena avivazi projevila (pokud teda vůbec lze určit že za alergii v pěti letech může aviváž používaná ve třech mesicich) :??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
14.11.15 05:04

google.cz/search?q=jak+změkčit+prádlo+bez+aviváže

http://ekologickadomacnost.blogspot.cz/…avivaze.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
14.11.15 07:24

@Eleonora93 ahojda, ja avivaz pouzivam od narození, davam machani navic. Malemu je teda pet mesicu a neverim, ze kdyby se mu za pet let projevila alergie bude to tim, ze jsem pouzivala avivaz. Nedavam plnou davku, ale trochu, aby se to dalo aspon vyzehlit a oblect to prádlo, protoze mam stejny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí