Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Potrebovala bych od vas inspiraci… Kuba ( skoro 8 m ) prestava mit zajem pres den o mlicko ( kojeni ) a tim mi nastava problem.. Co mu dat papat…
Nas jidelnicek zatim je:
7 hod kojeni( na tom si jeste pochutna..)
9 hod Kojeni ( a to uz teda nechce ale hlad ma protoze na nas kdyz snidame kouka jak bernardyn..) Dneska dostal ovocnou presnidavku.. a dost mu chutnala..
12 hod obed .. Hami masozeleninovy prikrm ( tu malou lahvicku )
ted je velkej skok.. mezi tim nabizim prso ale moc ho nechce radej vypije cca 200 ml caje
17 hod ovocna presnidavka nebo jogurt s ovo. presnidavkou..
19 hod vecere Kase+ mliko asi dva cuci…
Kolem 21 caj asi 50 ml
24 kojeni
4 kojeni
7 kojeni.....
JAk to mate vy??? nemam moc veliky rozestupy mezi jidlama??? Napiste co davate mimiskum vy at se poucim…
Diky Maty + Kuba
Ahoj maty+Kubík!
Ja mám asi rovnako starú dcérku, napíšem Ti náš deń.Už som sa prestala zamýšľať nad tým, či to stačí, asi áno, keď je spokojná ![]()
7,00: kojenie
8,00: kojenie
10,00: jablko s lyžicou kaše Sinlac/veľké jablko/, čaj asi o pol hodinu
12,00: obed: hustá polievka, viac teda omáčka so zeleninou/popučená brokolica, karfiol, do polievky dávam všetko zo zeleniny, čo mi inak nezje. mrkva, ryža, zemiak, je to mo zmix. dosť husté/
15,00: kojenie
17,00: biely jogurt, ten veľmi ľúbi ![]()
zatým kojenie
19,00: kaša /len ryžová s ovocnou výživou, bez mlieka/, čaj , netvári sa nadšene, niečo, ale zje
21,00. kojenie
22,00: kojenie
V noci spí, ak je dobre!
neviem, či to stačí, fakt, ale čo mám robiť, nemôžem si dovoliť viac kojiť a malá to už ani nevyžaduje, nechávam to na ňu!
isto to niekto nepovažuje za správne, ale mám na to dôvody.
tak sa držte, nech vám chutí!
PS: ak by mi tu niekto vedel povedať, odkedy a ako ste učili svoje bábo jesť samé lyžičkou, budem vďačná, nechcem ponáhľať, ale rada by som vedieť, čo je pravdy na rečiach typu:„Moja malá v jej veku papkala sama, chodila na nočník a tak“ Myslím si síce o tom svoje, ale rad by som poznať názor viacerých matiek. Ďakujem!
Ja uz moc nekojim, ale jinak to mame asi takhle.
7:00 Mleko 180 ml
10:00 ovocna presnidavka Hami 190 ml
12:00 masozeleninovy prikrm Hami (ten velky) nebo domaci baštu
16:00 ovocna Hami(nekdy s jogurtem)+ mleko
19:00 kase 200 ml+ kojeni
pres noc pijeme cajicek
Ona je hrozny zrout. ![]()
Anny a Olivie(8m)
Ahoj holky,
muj 10mesicny syn (taky Kuba
) papa asi takhle:
5 hod - kojeni
8 - 9 hod - banan, jablko, jogurt, presnidavka…
12 hod - obed (zelenina, brambory, testoviny… co se mi zrovna chce varit
nebo Sunarka RM, to kdyz se mi varit nechce
15 hod - kojeni
18 hod - vecere (instatni kase Hami)
20 hod - kojeni a pak jde spinkat.
Obcas se jeste vzbudi v noci mezi 24 - 3 hod a chce mlicko ![]()
A k tomu ma jeste pres den cca 2 lahve (250ml) stavicky nebo caje.
Snad ti to trochu pomuze…
A co se tyce jezeni lzickou, taky jsme to zkouseli, Kuba se moc nenajedl, zato bylo jidlo vsude kolem a byla to ohromna legrace. Lepe mu to jde rucickama, to je jidlo taky vsude kolem, ale trosku se i naji
Takze to ma jeste cas!
Hezky den
Eliska
Maty, já si myslím, že to máte vyvážené. U nás je to podobné, jen kolem deváté dávám bílý jogurt, v poledne zeleninu, odpoledne nebo k večeru výživu nebo banán. Jinak furt kojo, kojo, kojo… Kubíček sbude mít zítra 9 měsíců.
Alice
Ahojky,
no jestli můžu poučovat nevím
, ale máme teď (9m) následující režim:
5 h kojení (nic moc, má potom hlad
, ale umělý si stejně moc nevezme)
7 h kojení (totéž)
9 h přesnídávka
12 h zelenina+někdy maso(žloutek)
15 h jogurt + ovoce
18 h kaše
V průběhu dne nabízím čaje, ale nic moc se nenapije, max 120ml za den. Naše dávky jsou teď u každého jídla kolem 220ml.
Sendy
Ahoj holky,
tak já teda koukám jak blázen, my oproti Vám teda moc nepapáme …
5 - 6.00 kojení (dle toho jak se vzbudíme ![]()
8- 9.00 kojení
12.00 oběd ....... zeleninové pyré nebo ovocná ryžová kaše (vše domácí, protože kupovaný nechutnají Hamé/Hipp
asi po půl hoďce se trochu dopije mlíčka
15. 00 kojení
17-18.00 ovocná přesnídávka Hamé, nebo banán s jogurtem
19.30-20.00 kojení
a někdy kolem půlnoci nebo spíše tak kolem 2.00 kojení
Tak co myslíte ........ měla bych ještě něco k tomu přidat???????? Čaj jsme zkoušely, ale moc nechutnal a hlavně absolutně něvěděla co má s tou lahví dělat ![]()
Mějte se Zuzka a Natálka 8měs.
No tak to náš brouček je asi největší jedlík!
Mám pocit, že jí hrozně moc. Ve čtrvrtek jdem do poradny v 8-mi měsících, tak jsem zvědavá kolik přibral.
8,00h.-kojení
10,00h.-jogurt(100g)
12,00h.-masozeleninová polévka
13,00-kojení
15,00h.-ovoce, ovocná přesnídávka…
17,00h. -kojení
19,00h.-kaše s ovocem
19,30-20,30-kojení
Přes noc se budí normálně po 3 hodinách, někdy se poštěstí, že spí 5 až 6 hod. v kuse, ale to pak kojím podstatně déle a více až se vzbudí. Teď se snažím, aby vydržel aspoň do půl noci spát bez nakojení, ale zatím nám to moc nejde, spustí hroznej řev, a já po chvíli podlehnu.Kdyby si někdo věděl s tímhle rady byla bych mu vděčná. Je to hroznej mazel.
Tak se mějte holky a ať Vám Ti prcci pěkně rostou! ![]()
Pavla a Martínek ![]()