Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 9 měsíční holčičku a dávám jí pacholíky typu Pribináček, Bobík, Jurášek, Kunínek.Četla jsem, že pacholíky jsou tučné a že jsou lepší jogurty z živou kulturou jako Hollandia.
Poraďte co dáváte vy? Díky Vlaďka
Ahoj Vlaďko,
já budu dávat bílý jogurty - Hollandia. Dr. mi říkala, že můžu i Pribiňáčky, ale nejvíc 1× týdně, ale já je zatím dávat nebudu.
Miroušek a Pepča 8m.
Pribináčkama a smetánkama si zaděláváš na problémy. Za prvé je to tvaroh a smetana a to pro takhle malé dítě není. Bílkovina tvarohu může vyvolat alergii a cukr zase zkazí zuby a dítko si velmi brzo zvykne na sladkou chut. Je to první krok k obezitě. Zato jogurty s živou kulturou pomůžou k správnému travení , střeva se osídlí těmi správnými bakteriemi, že není tak sladký dětem nevadí. Mám s tím bohaté zkušenosti, mám tři děti. Doufám, že jsem tě moc nepostrašila mějte se a jezte zdravě. Catharine a stráčata.
Ahoj,
Pacholíky a Pribináčky jsme ochutnaly přibližně ve 14-ti měsících a to jsem si ještě říkala, že byhom ho mohli klidně oželet.. jsou opravdu hrozně tučný..I doktorka je do jednoho roku nepřímo zakázala
My jsme zůstali do dneška (odpolední svačinka) u Activie bílé, ale Hollandie jsou taky super. Kryštofovi to, myslím, i více chutná.. Pribináčka dostane (kvůli kočičce, která se mu moc líbí) asi tak 1× ta 14 dní…
Theo
Taky se přimlouvám za bílé jogurty (Holandia, Klasik apod) se živými kulturami, bez Éček a konzervantů. Pacholíky jsou fakt hodně tučné.
Makýš
Pacholíčky a pribináčky a obecně tvarohy mají vysoký obsah bílkovin, které miminkovské ledviny nedokáží odbourat v takovém množství, takže je zatěžují !!! Mimo to tím také zatěžují imunitní systém a tím je zaděláno na alergie ![]()
Takže raději jogurty!!!
Ahoj Vlaďko, nic si z toho nedělej, že jsi ty smetánky už dala. Můžeš to ještě napravit. Moje kamarádka se přímo chlubila tím, jak jí tehdy 8-týdenní chlapeček krásně baští smetánky.
No i takové hazardérky se mezi maminkami najdou. Tak ať malé bílé jogurtíky chutnají.Když by jej odmítala, tak ho trošku přislaď glukopurem, ale určitě to nebude potřeba. Ahoj Ajka
Ahojte!
Kuba má devět měsíců, asi tři dny dávám bílý jogrut Klasik (hollandia je také dobrá.
Pacholíky a jiné holíky bych ještě nedávala - právě kvůli těm cukrům a hlevně kvůli vysokému obsahu bílkoviny.
Malý je jedenáct měsíců, normální jídlo prostě nechce jíst.. Jen občas ovoce nebo kaši.. Lipánka má ráda, dávám občas - třeba třikrát do měsíce.. Není hubeňour, ale aspoň má něco jinýho než prso.. Po jogurtu blindí..
Já nevím, má 21 měsíců a tyhlety sračky snad ani nikdy neměl. Teď jedeme v jogurtech a tvarochách.
Jedinný smetánek, který je složením v pohodě je Lipánek, ale stejně je šíleně sladký a relativně i tučný. I když dítě do 3 let má mít tučnější k vůli vývoji mozku (potřebuje cholesterol), ale snažím se to spíš řešit plnotučnýma mléčnýma výrobkama.