Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
máte některá miminko, které radši usíná na bříšku? Já od malička nechávám Andrýska spát na zádech (úplně na začátku na boku), ale sám v postýlce usnul tak pětkrát za šest měsíců. Většinou usne u kojení. A teď jsem udělala pokus a nechala jsem malého po večerním kojení v postýlce na bříšku a ejhle, chvíli si povídal, pak trošku brblal, ale když jsem si sedla u postýlky, tak nakonec sám takhle na bříšku usnul
. Druhý den totéž. A teď nevím, jestli je bezpečné ho nechávat spát na bříšku. I když, pokud vím, tak nás zas nechávali rodiče spát jen na bříšku. Máme monitor dechu, tak snad bych to mohla risknout, ne? V noci ho po kojení dávám spícího na záda, ale to usínání na zádech je problém. Možná mají i děti oblíbené a neoblíbené polohy na spaní
.
Jak spinkají vaše mimča?
Ulrika a Andrýsek (6 měsíců)
Ahoj Ulriko, mě malá také lépe usíná na bříšku než na zádech. Na zádech brečí a na bříšku si povídá, jak píšeš ty.V noci když jí dám na bok, tak se probudí na bříšku, sama si určí jak chce spát.
Myslím si, že od 6 měsíců jí můžeš nechat. Hlavně se jedná do 4 měsíců, kdy se děti moc nepohybují a neotočí se.
Vlaďka
Malá mi spí na bříšku od dvou týdnů.Měla tehdy hroznou rýmu,a takhle se jí líp dýchalo.Od té doby se mi na zádech hrozně budila,tak jsem to vzdala.Měla jsem dechový senzor a přežily jsme.Teď už se i otočí na záda,nebo na bok sama a nevzbudí se,ale stejně preferuje spaní na bříšku.
Ahoj Ulriko,
naše beruška (21m) spinká na bříšku od chvíle, kdy se na něj sama naučila přetočit. Občas usne a spí na zádech, ale mnohem víc na bříšku. Ani se jí nedivím, já taky usnu jedině na břiše.