Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Může se s dětmi ven, když mají rýmu? Vadí taková zima nebo se to spíš doporučuje nebo raději trochu teplejší počasí? Nebo musíme celý den zůstat doma - to budu tedy chudák. Díky za odpověď. M.
Ahoj Martinko,
nepíšeš, s jak starými dětmi, ale já mám pětiměsíční holčičku a s rýmou chodíme (ale jinak jí nic není, nemá horečku) - doktorka nám při akutní rýmě doporučila zůstat den dva doma, ale většinou to ani dva dny nevydržíme (nespala by) - takže to asi můžeš zkusit, když nebude moc velký mráz (přes -5).
Ať se brzy uzdravíte!
Kačka
Ahoj,
nechci vypadat jako choulostivá matka a malovat čerta na zeď, ale s chozením ven s rýmou nemám dobré zkušenosti. Doktorka nám také doporučila chodit s rýmou ven, ale u kluka to skončilo zánětem průdušek, a to jsme samozřejmě venku nepobývali nijak dlouho a nepodával žádné „sportovní výkony.“ Na zánět průdušek pochopitelně dostal antibiotika, po kterých zvracel jak fontána a několik dní téměř nejedl, a ve výsledku byl nemocný skoro tři týdny, o pokažených vánocích ani nemluvě. Takže bych raději vydržela pár dní doma v teple a chození na studený vzduch bych neriskovala. Vím, že je to otrava placatit se s mrňousem doma a člověk si připadá jako přecitlivělý hypochondr, ale na druhou stranu ne vždy znamená, že risk je zisk.
Evča
Nam dr doporucila chodit s rymou ven, protoze se pak miminku lip dycha. Samozrejme ji nenecham behat, resim to vetsinou tak, ze jdem ven na spani, takze je zachumlana v teple v kocare.
Pavlina
Ahojky,
moje malá rýmu už podruhé za 3měsíce svýho života a chození ven v zimě ti můžu jenom doporučit. Líp se jí dýchá a dokáže venku spát i 3 hodiny. Doma ne protože se jí rýma spouští třeba až do krčku.
Ahoj a venku si to užijte
Radka a Sabinka
Ahoj,
kdybychom nemohli s rýmou ven, trávili bychom doma věčnost..Navíc se malému mnohem lépe dýchá..Ale opravdu to musí být jen rýma..
Theo a Kryštof 17m
ahojky,
take patrim mezi ty, co maji rymu od podzimu do jara a bohuzel to vypada ze to dcerka podedila
takze pokud zrovna neni ve stadiu kdy ji tece z nosu a do toho kycha, snazim se aspon ne chvilku vyrazit „vysmradnout“ ven.
Je fakt, ze kdyz to neni tak urputne, venku v kocaru je ji urcite lepe nez doma a krasne se vyspi. Ja bych doporucila kratke prochazky. A pokud ti ditko usne jen v kocaru, prevezt ho doma na balkon v zavetri nebo nechat na studene chodbe.
Markmark