Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
máte zkušenosti s používáním separačních plenek Anička (v lékárně 100ks za 38 Kč)? Zaujalo mně, že bych plenkové kalhotky mohla použít i několikrát
(po výměně separační plenky), jen nevím, jestli jí do kalhotek poskládat, čí ustřihnout „tak aby byla akorát“.
Děkuju, Jana
Ahoj Jani!
Já jsem separační plenky používala, když jsme měli látkovou plínku. Zachytila jen to hustší a zbytek protekl, čímž teda plínu zamazal. Proto si nejsem úplně jistá jestli ti pomůžou k tomu, aby si nemusela tak často plínku měnit. Prostě stručně řečeno: nedokážou to, aby pod nima byla plína netknutá, pouze rozdělí naděleníčko na hustší a tekuté.
Dajka
Ahoj,
nevím jak ostatní, ale my jsme plenky pouze vyzkoušeli a jak píše Dajka, zamezí pouze velkému „nášupu“, který pouze oddělí od tekutějšího. V našem případě i se to přilepilo a opatlalo celý zadeček.
V mém případě říkám, že jsou úplně k ničemu.
Sendy
Ahoj,
separační plenky jsme používali hlavně,když se stalo a malá byla opruzená,tak jsem ji dala „separačku“ a krém nebo mast nebyla hned v plíně.Na to byly výborné,ale jinak nic moc-souhlasím s výše uvedenými názory.
Anna
Ahoj, ja jsem si separacni pleny koupila az ted, kdyz ma mala 6 mesicu, protoze zacala kakat „normalni“ hovinka, ne kasicku a takhle je jednodussi nadilku vyhodit do zachodu. Drive jsem to nadeleni vyprala v umyvadle, coz ted nejde. Jsem s nima spokojena. Kdyz je plena jen pocurana, tak mam pocit, ze je holka vic v suchu. Jsem s nima spokojena.
Anka
ahoj Jani,
my separační plínky používali jen prvních 8 týdnů, když jsme dávali jen bavlněné plíny. Byla jsme s nima moc spokojena, plíny se mi lépe praly, protože ten hustší nášup zachytily separačky a já se s tím nemusela tak namáhat.
Na jednorázovky jsem je dávala chvíli, připadalo mi, že v ní cestujou a taky byly velké, takže je bylo třeba stříhat, ale myslím si, že je to dobrá věc, která šetří pokožku prckům a taky pracnost praní bavlněných plen.
Opatrujte se
Zuzka+Emily