do autosedačky v zavinovačce

196
8.2.05 11:06

do autosedačky v zavinovačce

Ahoj maminy,
chtěla jsem se zeptat, zda je problém, zapnout miminko v rychlozavinovačce do autosedačky. (např. zavinovačka do autosedačky na www.e-detskysvet.cz). A nebo čerstvě narozené miminko vydrží cca 1 h cesty „jen“ v oblečení a přikryté dekou? :?:
Moc děkuji za pomoc,
Lucka 32tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
8.2.05 11:19

Lucko, neumím si dost dobře představit, jak zapneš dítě v zavinovačce do autosedačky? V sedačkách jsou přece 3 - bodové pásy na uchycení-přes ramínka a mezi nožkama. kde v zavinovačce najdeš ramínka a už vůbec nechápu jak bys pás upevňovala přes spodní okraj zavinovačky? Podle mého názoru je to značná nezodpovědnost gurtovat dítě v zavinovačce do autosedačky a je to úplně stejné riziko jako vézt mimčo zabalené v zavinovačce a položené v korbičce kočárku. Rozhodně bych mimčo připevníla do sedačky tak jak má být a přikryla dekou ať mi nezmrzne. Vozím tak už druhé dítě a jsou úplně v pohodě. Na druhou stranu musím povědět, že si neumím představit, jak může být autosedačka bezpečná pro ta úplně nejmenší miminka, která v podstatě nemají ramena ani bez zavinovačky a jak se vlastně chová takové tělíčko při nárazu? Bohudík za to, že jsem neměla tu čest pocítit takovou věc na vlastní kůži a naše cesty byly pokaždé se šťastným návratem domů.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
196
8.2.05 12:50

Ahoj Radino, také by mě nenapadlo dávat tam miminko ze zavinovačkou, ale minulý týden přivezla ukázat kamarádka svoje 2 týdenní mimi v takové rychlozavinovačce z deky (která je dost ohebná a byla i nějaká větší) a malá tam byla nějak připoutaná. Nechtěla jsem to příliš zkoumat a komentovat, jelikož kamarádka je taková free … :roll: a jediné co k tomu řekla bylo, že je to stejně bezpečné, spíš nebezpečné, jako malé miminko poutat bez rychlozavinovačky. Že pokud by se něco stalo, tak to nejmenší mimi stejně neochrání 8O . Mně se zdá jako blbost, ale přesto jsem se tady zeptala. Ale v plánu jsem to neměla (spíš tu variantu s dekou, možná i stou speciální zavinovačkou do autosedačky, která má otvory pro pásy).
Doufám, že alespoň trochu bezpečná autosedačka je, jelikož nemáme porodnici ve vedlejším vchodu, a tu cestu autem absolvovat musíme. :?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
8.2.05 13:07

Ahoj,
pridavam se k holkam. Jednak si nedovedu predstavit, jak se tam to dite v zavinovacce dava a jednak si myslim, ze je to zbytecne. Dite proste na cestu do nebo z auta hodne obleknes a prikryjes dekou. V aute se pak topi tak si myslim, ze zavinovacka uz urcite neni treba. Je dobry zatopit si v aute predem, a jakmile je tam teplo tak mu postupne sundavam vrstvy. Je fakt, ale ze ty presuny z vytopeneho auta ven do mrazu, i presto, ze se snazim ho porad svlekat a oblekat, tak aby mu nebyla zima a zaroven nebyl zpoceny, mu nedelaji dobre a vzdycky takovy cestovaci den ted v tech mrazech zatim odnesl rymou. Ale obavam se, ze zavinovacka by to spis jeste zhorsovala nez zlepsila. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
8.2.05 13:43

Ahojky Lucko,

tuhle speciální fleecovou zavinovačku, která je podle mě zbytečně drahá, bych možná pořídila, pokud bych čekala miminko v listopadu nebo prosinci. Tvoje mimi už bude jarní miminko, takže si myslím, že je to zbytečný vyhazování peněz. Já mám termín 19.3., z porodnice pojede miminko ve fleecovém overálku přikryté dekou (samo že v sedačce). Můj první syn tak taky jezdil a poprvé nemocný byl až teď ve dvou letech.

Katka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.2.05 13:59

Ahoj Lucko,
máme měsíční holčičku a do autosedačky se nám moc osvědčil kombinovaný fusak Sport od firmy Aesthetic. Má na zadní straně prostřihy na bezpečnostní pásy, malou uvnitř připnu a fusak zapnu. Má příjemnou vnitřní vrstvu z fleesu a až bude prcek větší, dá se na fusak přidělat ještě nánožník s omyvatelným vnitřkem, což je praktické do sporťáku a ke špinavým botičkám. Jen byl ten fusak dražší(kolem 2.000,– Kč) , ale je moc kvalitně udělaný. Pro tak malá mimina je ještě třeba do sedaček používat speciální omezovače hlavičky, aby se jim nevyvracela na stranu.
 Eva

• Citovat
  • Upravit
BaM
370
8.2.05 14:01

Ahojky,

stejně jako holky si nedovedu představit mimi v zavinovačce a autosedačce. My jeli dvouhodinovou cestu z porodnice v kombinéze, přikryté dekou (prosinec) a tak jsme jezdili vlastně celou zimu…
Myslím že i vyhláška říká že na dálnici musí být dítě v sedačce!!!!

Měj se

Blanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
8.2.05 14:06

Pokud ale můžu ještě poradit, i holky tu už o tom mluvily, dělají se speciálně fusaky do autosedaček a určitě není problém si tak upravit i normální látkový fusak (obšít díry pro pásy v místech kde budou bezpečnostní pásy). Je to určitě pohodlné a praktičtější než deka, ale fusak zabere zespod sedačky hodně místa, tak si myslím,že je to fakt jen pro ty nejmenší miminka. Chtěla jsem si tak fusak taky upravit, ale už teď v půl roce bych musela volit mezi tím, jestli budu vozit fusak, nebo holčičku =o)
PS: taky jsem free, ale ne na úkor bezpečnosti děcka

• Citovat
  • Upravit
3420
8.2.05 14:30

Ahoj,

termín porodu mám 21.2. a pořídila jsem prckovi speciálni fleecový fusák do autosedačky-dítě je v pohodě připoutané.Nebyl ani nijak drahý-500 kč a to ho můžete využít i do kočárku či jako deku.
Mrkněte na www.emitex.cz

Tak pa Gabka 39tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
8.2.05 18:56

Ten fusak vypadá fakt dobře !!!!!
Mám k autosedačce i fusak, využili jsme ho druhou zimu, malá se narodila začátkem března. Ale ke konci už byl přeci jen krátký. Hlavně se dal odepnout vršek, takže mímo byla zababušené a jak se v autě zvedala teplota, odkládalo se od vršku fusaku. Teď je to horší, protože je oblečená do kombinézy kvůli mrazu a tak raději moc netopíme. Řidič si naříká.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
8.2.05 23:03

Tak budu asi první, kdo je pro vozit dítě v zavinovačce v autosedačce. Je teda fakt, že malý jel takto jenom jednou z porodnice. Ale v porodnici nás sestřičky pochválili, že jinak ostatní maminky vozí miminko v ruce a myslí si , že je u nich v bezpečí. Narodil se na konci května. Nedokonalé foto je v galerii Miminka pod č. 544. Myslím si jen, že měl mít asi víc utažené pásy.
 Julda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.2.05 12:31

Jak uz tu nekdo psal, tak fusaky od firmy Aestetics splnuji funkci i do autosedacky a potom i firmy, vyrabejici kvalitni autosedacky maji fusaky primo do autosedacek jak doplnujici zbozi. My dceru vozili v autosedacce Maxi Cosi Citi a vim, ze se k ni dal dokoupit i zimni fusak. Ten jsme my nevyuzili (dcera je narozena v cervnu), ale mit zimni mimi tak nevaham a koupim ho.

• Citovat
  • Upravit
54
28.8.13 13:24

Ahoj holky a maminky…termin mam zacatkem rijna…pořídila jsem si kočar, na ktery se misto korbicky dá nacvaknout autosedacka(malá korbička)…rada bych v tom mimi vozila i přes zimu je to možné? jedna známá mi řekla že ani náhodou ze mu bude zima…ale mám specialní fleecový fusak do autosedačky a myslela jsem že přes něj dám ještě deku a později kombinezu(až bude chladněji)…co si o tom myslíte? budu ráda za každou radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
28.8.13 14:32
@wlčice píše:
Ahoj holky a maminky…termin mam zacatkem rijna…pořídila jsem si kočar, na ktery se misto korbicky dá nacvaknout autosedacka(malá korbička)…rada bych v tom mimi vozila i přes zimu je to možné? jedna známá mi řekla že ani náhodou ze mu bude zima…ale mám specialní fleecový fusak do autosedačky a myslela jsem že přes něj dám ještě deku a později kombinezu(až bude chladněji)…co si o tom myslíte? budu ráda za každou radu :)

Možné je úplně všechno. Záleží na tom, proč to tak chceš. Dle mého to ideální není, v autosedačce nebude nikdy tak zachumlané jako v korbičce, autosedačka je dost odkrytá, stříška jen z látky, tudíž profukuje. Píšeš o kombinéze, ale bude se Ti ji chtít oblékat? Nebude jednodušší mimčo zachumlat do dek a přikrýt nánožníkem v korbičce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.8.13 14:43

@wlčice Jako na procházky si to představit nedovedu, navíc dítěti to bude děsně nepohodlné. Taky ho autosedačka neochrání dostatečně před počasím, i když bude ve fusaku (btw, jak dlouho se tam vleze dítě s fusakem?).

Nacvakávací autosedačka na podvozek je faj (taky máme) na nakupování, kratší návštěvy, ale na kočárkování teda za mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí