Nervy z tchýně

Anonymní
11.8.22 10:30

Nervy z tchýně

Dočasně (ještě asi pár měsíců) musíme s manželem bydlet s tchýní a tchánem.. Každopádně, moje tchýně je hodně specifický člověk. Vnímám jí jako generála. Má světlé dny, kdy mě nechává být ale spíš do mě nepatrně reje, ale vždycky to zastíní tím, že to myslí dobře kvůli mě.
Minule se motala kolem mě v kuchyni a bazírovala na tom, abych manželovi (kterému bylo v tu dobu špatně) ohřála vývar, klidně jsem jí odpověděla, že mu ho ohřeju za chvilku jen něco dodělám a stejně jedl takže by to teď nesnědl. No pořád do mě hustila, abych mu ho ohřála, tak jsem nasadila svůj ne moc zrovna hezký pohled a jí to urazilo (což chápu), odešla do jiného pokoje a trucovala půlku dne. Od té doby poslouchám, jak mám zlý oči a jsem zlá. Přitom ona se kolikrát neksichtí o nic líp.
Další incident se stal před pár dny, kdy jsem se zmínila že s manželem v Praze žít nebudeme, že bychom se rádi přestěhovali jinam ale s dobrým dojezdem do Prahy (oba zde pracujeme). Ona na mě vyjela, že jsem sobecká, myslím jen na sebe a že můj manžel rozhodně nebude dojíždět do práce přece. Když jsem jí řekla, ať se ho klidně potom zeptá (manžel nebyl zrovna doma, škoda) tak mi odsekla, že jasně že bude se mnou souhlasit, aby mě nenasral ale pryč z Prahy nechce. Řekla, že i kdyby se někde poblíž Prahy pořídila chata, tak já na té zahrádce rozhodně makat nebudu, načež jsem jí odpověděla, že to nemůže vědět a ona že na to nemám charakter.
Byla jsem tak rozrušená, až jsem si musela jít lehnout s bolestí podbříšku (jsem v prvním trimestru). Manžel když se to dozvěděl, tak tchýni dal čočku, protože ta šla hned za mnou a začala, jak si myslela že to myslím z legrace to stěhování, a že si myslela jak jsme se bavili v pohodě. Myslela jsme že se půjdu odstřelit :zed: s manželem jsme to pak večer probírali, smál se tomu což mě urazilo, kdyby se to stalo opačně tak jsem na jeho straně…

Teď naštěstí tchánovci odjeli na měsíc do zahraničí, tak cítím klid a první trimestr už dám snad bez nervů z tchýně..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35798
11.8.22 10:42

Já nevím, že se tady člověk za ty léta nepoučí, že než než bydlet s rodiči i kdyby na čas tak radši drahý podnájem :nevim: nikdy to nebude v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
11.8.22 10:45

Jsou to vše prkotiny vyvolané společným bydlením. Uděláš nejlépe, když nad tím mávneš rukou a nebudeš se s tchýní dohadovat. Přece jen bydlíte vy u nich, tak bych více držela hubu a krok. Pokud ti to tak vadí najděte si podnájem a bude vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.22 10:46

@pikola
Souhlasím s tebou, já do podnájmu taky jít chtěla ale manžel nesouhlasil. Tchýně si taky prý uvědomuje že to společné soužití nedělá dobrotu, ale dost se tomu protiřečí tím chováním

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.22 10:48
@jannina1 píše:
Jsou to vše prkotiny vyvolané společným bydlením. Uděláš nejlépe, když nad tím mávneš rukou a nebudeš se s tchýní dohadovat. Přece jen bydlíte vy u nich, tak bych více držela hubu a krok. Pokud ti to tak vadí najděte si podnájem a bude vyřešeno.

Nad většinou věcí už mávám rukou, ale jsou věci které mě vytočí kor když mi není moc dobře což ona kolikrát moc nerespektuje a když jsme na cestě do postele si odpočinout tak při té cestě do mě pořád něco hustí

• Citovat
  • Upravit
53190
11.8.22 10:50

Radím nasaď přiblblý úsměv a mysli si něco o prd.eli, když s tebou mluví. Jsou to blbinky, které vnímáš hůř vlivem těhotenství a tou blbou bytovou situací. Až se odstěhujete, ještě dost možná budeš mít s tchyní fajn vztah. Vydrž. A věci, které se týkají jen tebe a manžela, s ní neřeš vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
11.8.22 10:53

A nepřeháníš to trochu? Není to takové, že tchýně něco řekne, tak hned čekáš co manžel, hned to spojuješ s těhotenství a s bolestí podbřišku…prostě jsi dospělá, se na to musíš povznést, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.22 10:54
@unuděná píše:
Radím nasaď přiblblý úsměv a mysli si něco o prd.eli, když s tebou mluví. Jsou to blbinky, které vnímáš hůř vlivem těhotenství a tou blbou bytovou situací. Až se odstěhujete, ještě dost možná budeš mít s tchyní fajn vztah. Vydrž. A věci, které se týkají jen tebe a manžela, s ní neřeš vůbec.

Tím jsem si taky zavařila sama no, už vím že s ní tyhle věci řešit nemám. Doufám, že s ní budu mít pak hezký vztah. Jen se mi nelíbí to, že mě uráží :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.22 10:56
@Tarinka píše:
A nepřeháníš to trochu? Není to takové, že tchýně něco řekne, tak hned čekáš co manžel, hned to spojuješ s těhotenství a s bolestí podbřišku…prostě jsi dospělá, se na to musíš povznést, no…

když mě to rozrušilo tak se podbříško ozvalo no a holt se mi nepodařilo se přes ty urážky přenést :nevim: jinak mávám nad dost věcmi rukou

• Citovat
  • Upravit
1074
11.8.22 10:58

Vidím tady dvě prkotiny. Kde jsou ty hrozné problémy, ze kterých bych si musela jít lehnout s bolestí břicha? :think:

Taky mám tchýni, co mi ráda radí, říká co mám dělat. Má názor na to, jak rekonstruujeme, co muž dělá… Poslechnu, něco si z toho (ne)vezmu a jdu dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.22 11:06

@adamcoka

ono není zrovna příjemné koukat, jak pokaždé když jsem jí něco řekla tak kroutila očima, skákala mi do řeči jak ničemu nerozumím, apod. a koukala na mě jak vrah. Možná jsem citlivá a beru si to příliš k srdci, ale nelíbí se mi takové jednání, a je mi jedno zda to je tchýně, nebo moje máma, nebo kdokoli jiný :) já s ní jednám normálně, tak očekávám stejné jednání

• Citovat
  • Upravit
2021

Je to jen dočasně, jak sama píšeš. Takže nasadit úsměv, držet hubu a krok, myslet si o ho. ně a rychle spěchat do vlastního.
Nejlíp pro všechny ještě před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anonymní píše:
@adamcokaono není zrovna příjemné koukat, jak pokaždé když jsem jí něco řekla tak kroutila očima, skákala mi do řeči jak ničemu nerozumím, apod. a koukala na mě jak vrah. Možná jsem citlivá a beru si to příliš k srdci, ale nelíbí se mi takové jednání, a je mi jedno zda to je tchýně, nebo moje máma, nebo kdokoli jiný :) já s ní jednám normálně, tak očekávám stejné jednání

A jakmile s ní jednám jako ona se mnou, tak se jí to najednou nelíbí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2513
11.8.22 11:14

Nejlepe by bylo, kdyby si manzel ten vyvar ohral sam. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.8.22 11:17

Nezávidím ti tvou situaci.Mam tchýni co rýpe pokaždé když přijede na návštěvu. Podle ní je u nás vše špatně…úklid, vaření naše dcera a i to jak travime svůj volný čas. :roll: :roll: prostě ke všemu má něco což je šíleně otravné. Takze po dobu co je u nás na návštěvě je člověk neustále nervózní z čím zase přijde. Je tedy pravda že já osobně si nenecham nic líbit a ji to vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová