Nesamostatné pití

23
27.5.11 21:02

nesamostatne piti

mile maminky,mam rocni dcerku kterou nemuzu naucit samostatne pit. vyzkouseli jsme nekolik hrnecku,ale ona je odmita a kdyz ma caj v lahhvicce tak si ji nenahne, aby to teklo. kdyz ma zizen a uvidi lahev,vezme ji do rukou a zacne sat, aniz by ji naklonila,takze ji samozrejme nic nevytece,zacne mrcet a lahev mi poda abych ji dala napit. znama mi poradila,ze jsou lahve s brckem,myslite ze ji mam takovou poridit? zkousela jsem ji dat nekompromisne caj do hrnecku a doufala,ze kdyz bude mit velkou zizen nejak na to prijde,ale radsi celej den nepila a to ted v tech vedrech nejde prece. predem dekuji za vase rady,tipy a zkusenosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
344
27.5.11 21:06

Myslím že ti známá radí správně :-)
Moje obě dcerky se takto naučily pít takřka hned!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
27.5.11 21:11

:-) takze se po nejake podivam, jsou nejake specialni? nebo se daji normalne sehnat? fazi s hrneckem tedy vynechame a pujdeme do brcka a treba az bude vetsi pochopi,ze se lahev nahyba :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
27.5.11 21:12

Tak na našeho Ondru do určité doby neplatilo nic a zhruba od roku a dvou měsíců pije ze všeho. Před tím jsem vyzkoušela různé hrnky s pítky, s brčky i obyčejnou lahev od dobré vody s pítkem a nic. musela jsem do něj lít pití smykem. Ale od těch cca 14m si umí sám nahnout aventový hrnek (používáme momentálně nejvíc), vysosne brčkem a oblíbil si i pítka z lahví od obyč. vody.
klidně jí dávej pít sama a ukazuj, jak na to a myslím, že jednou na to přijde. Do té doby jí holt musíš pomáhat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.5.11 21:13

Muj syn pochopil teprve ve svých 2letech, že si flašku s pitím nebo učicí hrnek musí nahnout :roll: Takže jsme jeli na flaškách s brčkem, ze kterých pil naprosto s přehledem od 9m. Nejdřív jsem to zkusila s obyč brčkem, konec, co se strká do pusy, jsem omočila v tom pití, strčila mu ho do pusy a okamžitě věděl co a jak. A s pitím byl a stále je poměrně dost samoobslužný, když má pití v dohledu, tak si sám chodí, napije se dle potřeby a já jen občas hodím oko, zda tam ještě má :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
27.5.11 21:13

Pokud se ti nechce investovat do něčeho co nemusí na tvém dítku fungovat zkus třeba obyčejné fruiko :-)
Neboj,fáze hrnečkování není až tak podstatná.. jednou se to naučí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
27.5.11 21:15

my taky začali lahví s brčkem kvůli tmu že se nenaklání. Kupovali jsme Canpol Babies v DM za 80kč. Z hrnečků a lahví co s enahýbají se naučil pít až později, okolo 15m

• Citovat
  • Upravit
46669
27.5.11 21:15

No, fakt je tohle učení pití náročné i finančně a já už to při případném druhém dítku tak hrotit nebudu. Nakoupila jsem spoustu „vychytávek“ a nakonec se to zmáklo samo, až přišel správný čas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
27.5.11 21:29

a co počkat? kluci se to naučili sami od sebe ve 14 měsících, pijí z lahve se savičkou, normálně si to nahnou, myslím, že spěcháš, dítě máš jedno, tak není takový problém mu tu lahev podržet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
27.5.11 21:52

Tak náš prcek to nepochopil doteď, že musí nahnout. Přesně - vezme flašku od Rájce a začne sosat naprázdno, aniž by to naklonil. Takže já držím furt, včetně hrnku u stolu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
27.5.11 21:58

my to měli naopak, brčko pochopila až teď a naklánění dřív, ale taky jí to chvíli trvalo cca měsíc? já jí vždy pomohla hrneček zespodu naklonit, ne za ruce to jí vadilo ale zespodu a pak to pochopila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
27.5.11 21:58

Nabízet,ukazovat,podržet..a on na to přijde.Syn tohle objevil brzy-ještě když spíš válel sudy,čili vleže zkoušel avenťácký netekoucí hrnek a pochopil :lol: Takže my jsme měli problém opačný-dosud ho musím u lahve s brčkem,kterou si vyprosil,upozorňovat,že jí nemůže nahybat,že mu to dnem vzhůru nepoteče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
27.5.11 22:08

no ja myslim,ze ona je hlavne pohodlna,kdyz ma tu lahev v ruce nenaklonenou a ja k ni prijdu abych ji ji naklonila,okamzite ji pusti a necha me drzet ji. me by osobne nevadilo „otrocit“ a drzet ji lahev dal,ale podle me kdyby pila uz sama,vypila by vice tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
27.5.11 22:10

11 měsíců a taky nic :mrgreen: sosá na prázdno jak mu to nejde, ne že mi to podá hodí to po mě a začně řvát :mrgreen: umí pít jen když leží za sedu se nenapije to musim držet, neumí si to taky naklonit,ale zatim nijak nechvátam zkoušim mu to dát do ruky dyž vidim, že nenaklání nadzvednu, nebo mu řeknu at si lehne, poslechně mimnimálně, tak ho položima to se pak napije sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
27.5.11 23:02

Tak náš naklánění láhve nepochopil doted a byl mu rok a půl :roll: vždycky začne sát,ale neteče mu to :mrgreen: Tu láhev s brčkem jsme měli taky a tak Canpol Babies,ale když jsem jí obrátila,tak tekla :evil: takže tu už bych nekupovala.A že se z brčka musí sát pochopil tak před dvěma měsíci,teprve.Takže nespěchej,dojde k tmu samo a pochopí,někdo dřív,někdo později. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí