Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny na diskuzi,
mám problém. Máme 13m holčičku, se kterou střídavě pobýváme doma, v malém bytě v Praze, nebo u babičky v Ústí ve velkém bytě, kde je sama. No spíš častěji a víc jsme u babičky. Malá je tady zvyklá, je okolo spousta dětí, kámošů a je to poklad - hraje si, je hodná, sem tam zakňourá, papá… Prostě pohoda. Jakmile odjedem od babičky do Prahy, či kamkoliv jinam - nevím kam to dítě zmizí - je mi pořád za zadkem, pořád chce nosit, dostat do ní jídlo je nadlidský výkon a nejhorší je spaní. U babičky jí dám do postýlky, pusu a jdu - povída sí a pak usne. Doma v praze, nebo na chalupě vydrží ječet i třičtvrtě hodiny, nepomáhá nic… Ztichne jen u mě v ruce, ale jakmile ji poožím, začne nanovo. Nepomáhá ani aby usínala se mnou v posteli - jakmile jsem v 1 místnosti s ní, řve a řve a řve. Jsou to jako dvě úplně cizí děti, který nemají nic společnýho. Přitom jsme ale byli s babičkou v Kolíně, kde taky ještě nebyla, a byla tam hodná. Připadám si jako neschopná máma, že když je dítě samo se mnou, bez babičky je skoro nesnesitelná. Tátu taky nebere - ale to chápu, toho vidí málo. KDyž nejsme u babičky, je to neuvěřitelný maman.
A není to tak, že byt u babičky bere jako domov a rozhodí ji každé cestování někam jinam??
Moje dítě bylo silně vázané na režim a jakmile jsme mu ho nějak porušili, tak přesně takto vyváděl ![]()
cestujeme s ní sem tam od mala a taková nebyla. I v tom Kolíně byla hodňoučká, ale jinak jak jsme někde, kde není i babička je to děs. I když jí má babi samotnou i několik dní, když potřebuju něco vyřídit, je prý zlato. Hraje si sama, nezlobí. Jak odjedem jinak, kde babi není je pohroma.
asi je na babičku hodně vázaná..jen tak mimochodem,jezdíš do Ústí nad Labem?mám stejně starého chlapečka:-)
jojo, jsme v Chlumci, takže za rohem. Tak to můžem někdy vyrazit třeba do ZOO ![]()
No tak já bych také řekla že bude zřejmně na babičku hodně vázaná…Těžká sitauce,co třeba vyzkoušet vzít babičku sebou do prahy? A hned bude jasné zda je to babičkou a nebo místem kde bydlíte..Přeji pevné nervy a budu vám držet palečky aby se to zlepšilo.
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s11957.gif:http://www.celysvet.cz/…e/s11957.gif
ještě k té babiččce.to není špatný nápad vzít jí s sebou do Prahy.a hlídá malou třeba ještě někdo jiný?můj malej se nenechá hlídat nikým,ani mojí mamkou a tu vídá celkem často.je vázanej na mě a na taťku a tím to hasne.jsem z toho taky celkem nešťastná,nemáme s přítelem vůbec chvilku pro sebe:-(já jsem ze Všebo,tak to je fakt kousek ![]()
No to je coby kemanem dohodil
tak mi na SZ napiš mail nebo tel. a jak budem tady a mít volno, tak se ozveme ![]()
NOjo, ale kdy ta fixace poleví? Přeci nemůžem žít pořád s babičkou? ![]()
I když jsme si to sami takhle zavařili
Teď pojedeme o víkendu do Penzionu - s babičkou, tak uvidíme jaká bude.
to víš že tahle fixace přejde,čím bude starší tím víc věcí a i lidí ho bude zajímat..věčně to nebude..a nebo..omezit tu babičku,asi bude malá plakat,ale zvykne si..mě přide moe mamka poprvé zítra hlídat na 2 hodky..hm..už ted jsem zvedava co z toho vzejde
![]()
A není to třeba tím, že u babičky má maminka na holčičku víc času, zatímco doma se maminka snaží stihnout všechny nezbytné domácí práce a nemá čas věnovat se dítku tehdy, kdy to dítko zrovna chce?
To bych ani neřekla. V Praze dopoledne něco pracujeme a převážně odpoledne trávíme venku na procházvce. Byt je malý, takže domácí práce jsou za chvíli hotové a Ančí pracuje semnou. Leze za mnou a kouká jak pracuju, sem tak popadne hadr a taky utírá
,ale o péči to není. Je problém hlavně to spaní. U babi jí dám po postele a je v pohodě, klidně si i hodinu povídá a pak usne, ale doma začne řvát hned jak s ní na ruce vsoupím do pokoje kde je postel.