Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky můj chlapeček začal před týdnem samostatně chodit (přestal jen obcházet nábytek) ovšem chodí stylem opilce
a každou chvilku sebou někde švihne. Nepamatujete si jak dlouho asi trvá tahle fáze než začne chodit s jistotou? Zajímá mně kdy ho můžu pustit chodit po venku teď si ještě netroufnu ![]()
U nás to trvalo docela dlouho, dva měsíce určitě.
A proč bys ho jako nemohla pustit venku?
Není to úplně jedno, jestli upadne na koberci nebo na trávě? ![]()
Tak mi už chodíme 3 měsíce a pořád mi příde chůze malý nejistá =(
mikky píše:
Ahojky můj chlapeček začal před týdnem samostatně chodit (přestal jen obcházet nábytek) ovšem chodí stylem opilcea každou chvilku sebou někde švihne. Nepamatujete si jak dlouho asi trvá tahle fáze než začne chodit s jistotou? Zajímá mně kdy ho můžu pustit chodit po venku teď si ještě netroufnu
Máme taky takovou chůzi ,,opilce", ven už chodíme ale je jistější s chodítkem-něco jako když vede kočárek ![]()
Ahoj, to jste šikulky
Malému to taky nějakou chvíli trvalo a i teď, když chodí 4 měsíce, tak ještě sem tam zakopne
Ale nebraň se tomu jít s ním ven. Já jistila malého držením za ručičku, ale on byl statečný, venku prostě za ručičku chodit nechtěl a líbilo se mu překonávat tehdy menší nerovnosti, chodit po trávě, přes kaluže…
To víš, že padal, ale byla to pro něj výzva, něco jiného než doma. Takže se připrav, že budeš více ve střehu a asi častěji prát, ale dřív se prcek otrká, uvidíš
S tím chodítkem, co tlačí před sebou to taky není špatný nápad
bude se jistit