Kolik čaje vypijí vaše miminka?

292
22.5.11 14:37

kolik caje vypikou vaše miminka

ahojky maminky chtěla bych se zeptat kolik tekutin vám vypijou miminka.Mám 10 měsícní dcerku a nechce my skoro vůbec pít čaj má ráda Um za den ho vypije 600ml a caje si jen tak cucne a to spíš jí ho dávám po lžičkách aby aspon něco pila zaráží mě ze i když je teplo že nemá potřebu pít jinak počuraný plenky ma dávam jí bavlněný plenky a tech 8 plen za den počůrá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13765
22.5.11 14:48

Já bych jí nenutila, tekutiny má… Pokud máš pocit, že by mohla pít víc, zkus jí trochu víc rozředit UM…

Můj syn je kojený, přes den jí přesnídávku, oběd, večer kaši, a taky nic jiného nepije. Zkouším mu dávat vodu, ale max. dvakrát polkne. Neřeším to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
22.5.11 14:49

Me malej ted jak je horko vypije tech 150ml cajiku,ale kazdy dite je jiny,pokud jsou plenky pocurany,tak bych to asi neresila.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
22.5.11 15:17

Já mám skoro roční holčičku a taky mi nechce moc pít, zkoušela jsem dětské čaje, převařenou vodu, šťávy koupené v lékárně ale stejně nic moc nechce, zatím jí nenutím, malej taky moc nepil a rozpil se AŽ TAK V ROCE A PŮL :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
22.5.11 15:20

Já byla ve středu s Berunkou v poradně (na 10ti měsíční prohlídce) a dle doktorky má mít denně 500ml mléčné dávky (UM+jogurt+kaše) a celkem 1000ml tekutin (čaj+UM+tekutiny v jídle). Berunka mi denně vypije tak 350-400ml UM a teď, když jsou tepla, pije tak 500ml čaje.

• Citovat
  • Upravit
10713
22.5.11 15:22

Syn má 11 měsíců a taky moc pít nechce… to se radši nechá nakojit :zed: Ale když je teplo, tak dá i docela dost :palec: takže asi pije podle potřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.5.11 15:34

taky furt řeším, jestli vypije malá dost, protože UM dá tak 500 ml, nějaký tekutiny jsou v příkrmech, ale vzhledem k tomu, že netuším kolik, tak nevím, kolik by měla ještě vypít vody/čaje… pije teda vodu, ale tak 150 ml na den max… takže taky nevím, jestli je to dost :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
22.5.11 16:27

malej ho hltá dost tak 150 vypije hlavně když je větší teplo,koupila jsem mu ten práškovej od hami a opravdu mu chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.5.11 16:31

Já střídám čaj s vodou a malá přes den vypije zhruba těch 100 ml jenom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
22.5.11 17:21

Třeba jí nechutná čaj tak jak mojemu.Dávam mu vodu,ale ještě docela často kojím tak té vody vypije za den asi 200ml.Ale už i jí tak si myslím,že tekutin má dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
22.5.11 17:23

Je docela zajímavý, že pít čaj je u nás taková tradice. Tady ve Francii to nikdo nepraktikuje a pediatři doporučují pouze vodu, žádné čaje a šťávy.

Ale jak píšou holky, pokud má mokré plíny, tak mu to stačí. Pro dospělé se taky říká, že máme vypít 2 - 2,5 l denně a zajímalo by mne, kolik procent populace to dodržuje… Já osobně se k tomu nemůžu donutit, ač se snažím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
22.5.11 17:35

naše dítka taky nevypijí ani ml čaje, jsou na vodě :lol: čaj ani šťávičky jim moc nejedou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
22.5.11 18:20
Boriska píše:
naše dítka taky nevypijí ani ml čaje, jsou na vodě :lol: čaj ani šťávičky jim moc nejedou…

no vidíš a mojemu mlaďochovi nejede právě voda. Tak mu dělám obyčejný dětský čaj leros, pochopitelně neslazený, má celkem příjemnou chuť :palec: takže vychlastá aspoň něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
22.5.11 19:00

já jsem to napsala jen konkretně čaje ale myslela jsem tim tekutiny malá ani vodu stavičky nic nechce nic jí nezachutnalo ale když má žízen tak se taky napije trochu ale žádná sláva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
24.5.11 11:20

My jsme toho dřív taky moc nevypili a malej kvůli tomu měl i pevnější stoličku. Kolem 11 měsíce se rozpil a teď ve 13 měsícíh pijeme pytlíkový čajík Hipp a dá i těch 1000ml…zkus vyzkoušet různé čajíky, náš malej se chytl na granulovaný čaj Sunárek - malina, jiné chutě nechtěl. Ale ten granulovaný čaj by se moc neměl, tak jsme ho vyměnili ze ten pytlikový od Hippu…určitě se to časem zlepší a když kojíš, tak pořád má malá nějaký přísun tekutin + tekutiny v jídle, tak je to OK. Mimča by měli mít cca 100 až 150 ml na kilo své váhy a to včetně kojení, jídla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí