Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky.tak já už nevim jestli sem blázen já nebo to naše dítko
je to děs-od malička je to plačtivé dítě.tak od 10m je to vzteklé dítě,vzteká se šíleně kolikrát mám pocit že jí přeskočí vydrží to i hodinu,ale vzteká se tak že vlastně nevim co chce volá mě v zapětí mě odmíta a takhle třeba 15min a já nevim co dělat,nevim jeslti to nepopisuji zmateně.prostě kolem sebe kope a nikoho nechce všechny vyhání a zároven volá ale když k ní příjdu mlátí do mě a vyhání.vždycky se sednu vedle do místnosti a čekám až jí to přejde
ale trnu zda jí nerupne
už fakt sem zralá na psych. snad to je období vzdoru.takhle hodně vztekat se začala v roce a půl a ted nám jsou přesně 2.
no ale co je ten hlavní problém bojí se chlapů a některých lidí ale hrozně,uplně začne utikat ke mě chytne mě a drží tak pevně
chudák uplně panickou hrůzu,slzy v očích,bojí se hlavně urostlích ale nejhorší že i tchána takže vlastně svého dědy.uplně utiká jen ho vidí z dálky
je to děs mého strejdy se také bojí ani nemůže byt na jedné oslavě co vyvádí,nemůžu s ní nikam jít hned ke mě brečí a bojí se.no ated se začal bát i mého táty,tedy 2hého dědy,ale sním je jedna ruka. od mala spolu jsou pořád choděj ven atd…a ted
není to jak u ostatních ale někdy prostě uteče a bojí se a brečí když ho vidí
.nikdo jí nic neudál ani jeden chlap a ani nikdo.
máte to někdo taky?nebo má nějakou poruchu,nebo je to období? už sem docela zoufála.díky za postřehy ![]()
jinak je to bystré dítě,chápe dost věcí hezky už mluví.
Jééé vrátila jsem se o 14 let zpátky! Přesně tohle dělala moje první dcera. Když viděla chlapa mohla se zbláznit, řvala jako by jí někdo vraždil. Nebo naopak pořád dokola vykřikovala ať jde pryč. Trvalo to do tří let, potom jí to přešlo.
Dnes jí bude 16 a celkem bych brala aby se chlapů bála, přešlo jí to dokonale… ![]()
Neboj tvojí holčičku to taky přejde…
joo,jéé to si mi udělala radost přesně todle sem potřebovala slyšet
řikám taky vždycky sem zvědavá až buděš velká jestli se budeš takhle bát
tak dík moc
a co to vztekání taky jste měli?
kubina01 píše:
joo,jéé to si mi udělala radost přesně todle sem potřebovala slyšetřikám taky vždycky sem zvědavá až buděš velká jestli se budeš takhle bát
![]()
tak dík moc
a co to vztekání taky jste měli?
Tahle dcera se moc nevztekala, tak nějak normálně, ale druhá dcerka to bylo jiný kafe ta sebou klidně flákla uprostřed silnice a bylo jí to jedno. V obchodě ležela věčně na zemi kopala nožičkama, nebo ráda mlátila hlavou o zem nebo zeď.
Teď mám deseti měsíční dvojčata - taky holky, tak čekám kdy to na ně ,,přijde,, ![]()
Jedna holčinka už sebou mlátí od sedmi měsíců, když není něco po jejím, tak sebou vzteky mrskne dozadu a lehne… ![]()
Mam otazku nebyli jste nejakou dobu v nemosnici??Nemeli jste necekanou hospitalizaci.
Já mám doma něco podobného v bledě modrém. Naše malá se zase strašně bojí malých dětí (takových těch cca 0-5 let). Takže na hřišti si hraje, jenom když je tam sama, jinak se mě drží jak klíště, návštěvy kamarádek s dětma jsou taky dramatické. Když na ni nějaké dítko začne šahat, kolikrát spustí šílený řev. Je to těžké, ale taky doufám, že ji to časem přejde. Dospělých se zas nebojí vůbec.
Mám to samé, dceraka se odmalička také bojí chlapů, i těch které zná, strejdy, dědy atd. Teď jí jsou 3 a zdá se, že se to začíná zlepšovat, poslední dobou je schopná třeba i pozdravit nějakého souseda. Dřív zdravila zásadně jen ženské
Nejhorší to bylo taky asi okolo těch dvou let, nemohli jsme třeba ani k našim na oběd, psychicky nezvládla sedět u stolu, když tam seděl i děda a švagr, tohle už se naštěstí zlepšilo. Taky jí nikdy nikdo nic neudělal, tak nevím z čeho to je, ale neřeším to. Určitě to časem taky přejde.
Ahoj máme to stejně, dcerka od malinka má naprostou hrůzu z cizích lidí. Je uvztekaná, velmi temperamentní dítko, nespavá, nežravá
, ta úzkost z cizích lidí je pořád, žen se bojí, ale nekřičí, pokud na ní nezačou mluvit nebo tak, ovšem chlapů se bojí jak čert kříže, nejvíc kudrnatých tmavovlasých.
Nikdy jí nikdo neděsil, neviděla čerta ani jsme nebyli díky bohu v nemocnici. Můj bratranec je kudrnatý s černými vlasy, ale vídá ho od miminka a on děti miluje, taky má cácorku ani né o rok starší a stejně se ho bojí, nevím proč, prostě je to v nich, víš na jednu stranu si říkám, že v dnešní době, kdy se kradou děti, vytahují z kočárku a nákupních košů je to dobré, protože jakmile se dvě vteřiny nedívám a někdo k ní jde tak ječí jako by jí vraždili. ![]()
holky díky,tak sem ráda že není jediná,u dětí je pořád něco že
měla sem strach aby neměla nějaké trauma,ano v nemocnici jsme byli ale jen jeden den a před měsícem,bylo to šílené to jo,ale už to měla před nemocnicí takže tím to nebude.jedině co mě ted napadlo cvičila od 3-6m vojtovku ale se sestrou žádný chlap.tak že by?je nedutklivá to z toho má určitě o tom sem přesvědčená,kápnout do oka,obléct a takové ty běžné věci je horor.
ale když je takových dětí víc tak to bude asi opravdu jen období doufám. ![]()
Já se taky docela bojím chlapů
![]()
né ale vážně, syn to měl taky, kromě táty a dědy mu vadili všichni chlapi a hlavně fousatí, to byl řev jako blázen, kolem 3 let to samo přešlo ![]()
Dobry den,
prosim o radu. Mam dceru 26 mesicu a ze dne na den se zacala bat naseho dedy. Pritom ho vidi kazdy den, ale najednou jak kdyz luskne prsty, krici ze ma jit deda pryc a ani se na nej nepodiva. Musim ji chovat a pevne drzet. Zacalo to pred par dny, mozna bylo spoustecem to ze deda prisel s malou ranou na hlave, ktera byla cerstva a byla na ni jeste krev, ale zadne krveproliti, proste jako kdyz si mala odre koleno…od te doby o nem muzeme mluvit, rika ze je hodny ale jak prijde, tak dcera ztuhne, zacne panikarit nebo brecet a dedu nechce. Cim to je a jak ji mame vysvetlit ze je deda fajn? Dedu to mrzi a vlastne nas vsechny, byli jsme zvykli travit spolu treba cas obedu pres vikendy a ted to nejde, plus k nam deda chodil i kazdy vecer na pul hodky… Mate nekdo podobnou zkusenost nebo radu jak dceri pomoci prekonat strach?
@Kelda114 nelekla se ty rany? Vis jak, pro tebe jen rana, ale ona mohla vnimat vsechno, emoce v obliceji, cokoli.
Zkusila bych nenasilne. Dedu pozvat, at si sedne do kresla, nevsima si ji, s tebou treba at se v klidu bavi. Treba se otrka, prohledne.
Nevim, neco ji zpusobilo nejaky ulek (nechci psat sok).
Moje neter se od roka tak do tri bala vsech chlapu
Zensky ani cizi nevadily, ale chlapy - i z rodiny, ktere znala ( deda, strejda atd.) spousteli hysterak. Krome jejiho tatinka teda
Nikdy se neprislo na pricinu… po tom tretim roce se to pomalu zacalo uklidnovat… ted je v prvni tride a nema problem. Nikdo dodnes nevi co byl spoustec ![]()
@Kelda114 at ji donese pokazde nejakou drobnost, treba se toho chytne. Jinak dcera 3 roky se boji od narozeni vsech chlapu, teda krome tatinka dedy a stryce, to beru jako vyjodu
ale u vas to bude souviset s tou rankou asi, mohla se ji leknout, dala bych ji cas a netlacila na ni, uplacela mrgreen:
To znam. Ja to mám dvojite
. Obe dbojcata se boji cizich lidi a jecu. Ale M. to obcas fotahne i na hysterak na celou zramvaj, kdyz se na ni nekdo v kocarku podiva. Verim, ze z toho vytostou.
Moje sestrenka kdyz byla mala, tak se taky bala chlapu. Hlavne dalsiho bratranka. Je o 20let starsi a ma cerne vlasy a meri 2 metry. kdyz pak umela mluvit, utikala a jecela cert cert cert ![]()
Dnes je ji 21let a bratranci 41 let a maji skvělý vztah ![]()