Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
North Face, Patagonia robi take oblecenie… ale neviem, ci je v nasich zemep. sirkach take nutne..
obycajne biele bavlnene tricko prepusti max. polovicu UV ziarenia.. a ak nebude vonku medzi 11-15. hod..
ine je to na vysokohorskej turistike, ale slniecku by som sa ako takemu moc nebranila.. sice cez oblecko neprejde to skodlive, ale ani to prospesne.. Clovek potrebuje slniecko, bez toho spravneho UV ani kvetinky neporastu
mozno postaci klasicke biele bavln. tricko s dlh. rukavom
ozaj, su vselijake termotricka na leto, co su vhodne napr. aj do autosedaciek, ale tie nemaju UV filter, aspon, co poznam
dake UV oblecko
tu su aj s dlhym rukavom z rychloschnucej lycry http://www.konfidence.sk/…ia/uv-tricka
http://www.mimibazar.sk/bazar.php?…
Já nakoupila na Mimibazaru, mám dva komplety a ještě jedno tričko do zálohy. Letíme za měsíc k moři. A vypadají super, materiál je slabý a příjemný, nemyslím si, že by v nich mělo být teplo - stejně bude dcerka pořád ve vodě, nebo mokrá. Rozhodně to nechci podcenit, u moře je slunko fakt agresivní.
A materiál - od TU je to 80% polyamid a 20% elasten a od Debenhams je to 80% nylon a 20% elasten. Obojí je na omak jako klasická „plavkovina“
Minulý týden o tom byla reportáž v Sama doma. Ta paní to tam propagovala a vysvětlovala. Nicméně z ní vypadlo, že mazat by se mělo stejně. Osobně si nemyslím, že tím lze nahradit krém…
Já ten díl viděla - mazat říkala že stačí pouze nezakryté partie, pod trikem není nutno mazat! A srovnávala to právě s drahými opalovacími krémy - cenově vyjde triko cca stejně jako několik těchto krémů, ale cenu nezmínila. Pokud to triko je tedy kvalitní,značkové,tak si myslím, že mazat pod ním není nutné - ale jsou i trika s „UV filtry“ za 300 - a tam je otázka kolik toho UV filtru tam skutečně je.
Diky vsem za odpovedi, poridim snad nejake z te plavkoviny a uvidim. Videla jsem totiz bavlnene a to bylo dost tluste, tak by ji bylo teplo. Patrala jsem po nejakych info o materialu a UV filtrech a nasla jsem, ze je prave vhodne timhle certifikovanym oblecenim nahradit krem. Obycejne bavlnene tricko propusti hodne UV zareni, horsi je uz jenom hedvabi a pruhledne tkaniny.
Ahoj, kde kupujete oblečení s UV filtrem? Kdyby někdo měl tip na obchod v Ostravě budu úplně nejradši
.
Ahoj, chtela bych dceri 2r koupit obleceni v UV filtrem misto opalovaciho kremu…Kupovali jste ho tady nekdo a pouzivate ho? Shanim hlavne tricko s dlouhym rukavem(tech prodavaji min) a nevim jestli je lepsi lycra nebo upravena bavlna nebo tak…Chtela bych ho normalne na ven ne do vody…ale aby ji v tom nebylo teplo
Diky.