Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky chci se zeptat jestli máte skusenost s hrnečkama se slámkou?naše malá nechce pít skoušela jsem různý hrnecky jen my chybí vyškoušet ještě tenhle jen by mě zajímalo jestli takhle malý mimičo se z toho naučí pít je nám 10 měsíců
Ahojky! Natálka se naučila pít brčkem sama a náhodně někdy v 7měsících, když se jí do ruky dostalo pití od starší sestřičky. Tak od té doby nepije z niče jiného. Před tím měla hrneček od Nuby a Avent hrnky s pítkem pila z obou, ale z brčka pije nejlíp
.
Ahoj, já mám ročního kluka a úspěšně bojkotuje všechny možný pítka, brčko taky nevyšlo ![]()
Ahoj, naše malá se taky naučila pít někdy v 8 měsíci, teď chodíme na rehabilitace kvůli lození, a tam nás ta sestra strašně pochválila, že slámka je vůbec to nejlepší, co může být z hlediska vývoje řeči, správného vyslovování. Tak jsem moc ráda.
Rybana a z flašky ti pije čaj?mě bojkotuje i flašku jediný co si veme je mleko ale čaje si jen jednou lokne a víc nechce
agvamarine píše:
Rybana a z flašky ti pije čaj?mě bojkotuje i flašku jediný co si veme je mleko ale čaje si jen jednou lokne a víc nechce
jo z flašky vypije všechno
je to čajovej závislák, ale prostě jedině přes dudel - pítka ani prd, to radši bude na suchu
Dcera pije z hrnečku s brčkem (z Dm) asi od roka, možná dřív až doteď. Teda už umí i z normální sklenice, ale hrneček je prostě srdeční záležitost
. Za ty roky už máme asi 10.
Syn to sice umí, ale nějak si ho neoblíbil ![]()
Tak mi uz asi dva mesice pijeme z normalni flasky,jak prodavaji piti pro vetsi deti,odkoukala to od starsi segry a vcera pila poprve brckem
Asi je to kus od kusu. U nás to vyšlo - v roce jsem mu ho koupila a moc nevěřila, že to bude umět a překvapil
možná, kdybych pořídila dřív… Z flašek mu to pití většinou vůbec nešlo, mmch z flašek od MAM to nešlo ani mně ![]()
náš se to naučil taky před rokem, vodu mi z toho pít nechtěl, nějak to nechápal,ale zkusila jsem mu do toho dát jogurtový mlíko, není tak tekuté tak zůstává hodně v tom brčku a nemusí se tolik tahat, to pochopil hned a ted z ničeho jinýho nepije ![]()
Gina108 píše:
Asi je to kus od kusu. U nás to vyšlo - v roce jsem mu ho koupila a moc nevěřila, že to bude umět a překvapilmožná, kdybych pořídila dřív… Z flašek mu to pití většinou vůbec nešlo, mmch z flašek od MAM to nešlo ani mně
Jo MAM jsem taky koupila a neutáhnu to ani já ![]()
Starsi bojkotoval vsechno, zvlaste dudlik na flasku, nejradsi mel prso
Aby zacal pit, davala jsem mu pitka od Aventu na flasky a vyndavala ty silikonova tesneni, takze sice to teklo vsude kolem, ale pil…
Z brcka se naucil nekdy kolem 2. roku
No, mozna kecam, tak treba v 1 roce a 7 mesicich ![]()
Mladsi totez v blede modrym, kdyz to neteklo, tak byl radsi na suchu
Jednou ale sebral brachovi lahev od Kubika a zacal sat, tak jsem mu rychle podstrcila lahev s brckem a zacal to sosat a ted ho to hrozne bavi… ![]()
Takze zkouset, bud se to nauci nebo ne, kazdy je holt jiny ![]()
holky mužu se zeptat jaký máte značky? já jsem dneska malý koupila canpol babies a mužu vám říct že to z toho vůbec nejde tahat i já mam co dělat natož aby to utáhla ona