Vydrží nečůrat i půl dne

14110
22.5.11 22:53

vydrží nečůrat i půl dne

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou, jestli někdo nemá podobnou zkušenost…Mám 26 měsíční holčičku, je moc šikovná, ale odmítá čůrat i kakat kamkoli mimo plenku..když jí nechám běhat bez ní, zadrží čůrání i kakání třeba i na půl dne. jakmile jí plenku nasadím, hned se vykaká a vyčůrá. Když už to nemůže vydržet, přiletí, že chce plínku…nemá někdo tip jak to vyřešit? nemyslím si, že by to zadržování bylo zrovna zdravé…
každý mi jen řekne, ať to nechám být, ale už je velká a evidentně svěrače ovládá velmi dobře…
díky anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102671
22.5.11 22:57

Neporadím, ale znám to taky, mě se zas nelíbili záchody ve škole, taky jsem vždy vydržela až domů… ale žádné následky to na mě nezanechalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
22.5.11 23:41

ahoj, těžko říct, jak na ni.. náš mladý dokázal nečurat přes den i 7 hodin, když jsme byli na cestách a měl plenku.. nechtěl do ní a nechtěl ani venku. ted už čurá tak nějak sám, chodí častěji, i když občas zapomene.. nechjtěl čurat ani na velký záchod, jen do nočníku, takže jsme dobíhali potom doma na poslední chvilku. upravilo se to samo, mohlo to trvat tak 14 dní, ted je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44355
23.5.11 05:42

Dcera taky čurá málo často, má 2 a půl roku, je už rok bez plen i v noci, s plenkami její frekvence čurání nesouvisí a nesouvisela. Nepočurává se, když potřebuje, tak jde a obsah je větší.Moč nijak nezapáchá.Na nic si nestěžuje, nemá žádné potíže..

Neřeším to, protože vím, že já jako malá jsem to taky tak měla. Bohužel, mně čurat nutili, jsem kardiak a tam není zadržování tekutin žádoucí..Nevlastní sestra mé dcery to prý jako malá měla taky tak, je zdravá.
Samozdřejmě jsem přemýšlela, jestli se o tom poradit s dr., ale prostě jsou věci, které jsou člověku dané,vymykají se tabulkám. Poslala by nás na nějaká vyšetření, která by byla určitě zbytečná. Kdyby měla dcera nějaké potíže, tak to samozdřejmě řeším. K vůli časté nemocnosti jí je často po nemoci vyšetřována krev i moč a je to v pořádku..
Pokud se ale zde v diskuzi dozvím něco, co nevím, čím by to mohlo být, tak to řešit budu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.5.11 07:36

…

Příspěvek upraven 15.06.16 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.5.11 08:28

Podle mě je něco jiného, když dítě zadržuje nezávisle na plíně a když drží pouze než se dočká plíny.
Syn to jeden čas taky tak dělal, kadění mi teda drží do plíny doteď, ale když to začal dělat s čuráním, tak jsem okamžitě nasadila zpátky plíny. Fakt mi odplenkování nestálo za to, aby to takto držel.
Jakékoliv čurání jsem vypustila, neptala se, zda potřebuje, zda má načuráno, přebalovala jsem v pravidelných intervalech a během 3dnů si sám zase začal říkat na nočník. Teď už je před den v podstatě odplínkovaný, i na velký záchod bez redukce si na vyčurání dojde, dřív u toho dělal šílený scény a bylo to natřkrát, teď bez problému.

Takže za mě jednoznačně vrátit plínku, odplínování za nějaké zadržování fakt nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
23.5.11 09:14

přesně to jsem chtěla napsat, že ona to nedrží, když plínku má a čůrá normálně často, zadržuje jen když je nahatá. A valný zýjem o nočník také nmeá, o záchodu nemluvě, to je se šílenou scénou a stejně to raději podrží do té plínky…jak jí dát na jevo, že čůrat na nočník nebo venku na kytičky je normální? přitom ona se 50 krát za den sama posadí na bobek, že jde čůrat na kytičky, pošečká chvilku, řekne hotovo a jde dál :) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
23.5.11 14:15

Můj syn to dělal taky, bylo mu tedy sotva 20 měsíců, ale bez plíny se prostě nevyčůral a držel to tak dlouho, dokud ji nedostal. Já to nehrotila a plínu mu dál dávala, brzy přišel s tím, že ji chce sundat, vytáhl nočník a od té doby je bez plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
29.8.11 13:07

Taky bohuzel neporadim.Sama mam 26mesicni holcicku od cervna kdy ji byly 2roky se snazim pres den odplenkovat.jenze nastal stejny problem.Dopoledne a odpoledne bez plinek a proste necura.Vycura se pouze kdyz spi odpoledne nebo v nocnim spani,jinak proste ne.kdyz jsem tu mela tchyni byla jak prutokovy ohrivac,ale se mnou a s nikym jinym proste necura.Mama mi tvrdi,ze je to psychickeho razu a ze je to nedozralosti.Takze ikdyz vim ze je to zoiufale,nasadila jsem zpatky plinky a pockam dva mesice a pak kdyz se to nezlepsi tak nekam zajdu,ale ted jsem do ni lila vodu horem dolem a byla trochu pocurana tak uvidim,ale zacinam zoufat taky.

Zkuste poradit holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
23.8.12 11:40

Ahoj,
mám syna 3roky a od té doby, co je na noc bez pleny tak zadržuje raději moč, aby se nepočůral. Vyčůrá se večer a pak třeba až v poledne. Neporadíte? Zajde si třeba za bombón, ale zase ho nechci na to učit. Někdy stojí a přešlapuje, jak se mu chce, ale musíme po zlým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
23.8.12 12:14

@Osmanka My jsme řešili něco podobného. Ale u nás to měla naučené ze školky, že se musí zeptat když chce na záchod. Takže se vždycky zeptala a čekala až odpovím. A opravdu nešla dřív než jsem jí to odsouhlasila. Takže jsme jí to musela „naučit“ že se doma nemusí ptát a může si jít kdykoliv chce.

A nepočůral se někdy dřív syn do postýlky a nedostal třeba vynadáno. Nebo tak? Že se teď takhle bojí?

Já bych radila vysvětlovat, že si musí dojít ráno když se vyspinká, aby nebolelo bříško. A každé ráno mu to říkat, aby si zvyknul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
23.8.12 12:28

@janusska
Takhle - syn nerad změny, takže byl problém s tím, aby byl bez pleny až po tu dobu, co už plena hold občas neudržela moč celou noc, už na ni byl velký. Tak začal být bez pleny, najednou ji odmítl na noc. A pak začal moč zadržovat. Jednou se počůral, ale to jsme ho za to málem i pochválili, že to nic není, že příště si klidně maminku a tatínka zavolá, když se mu bude chtít v noci a že vyřešíme čurání, nebo že si u postýlky rozsvítí a dojde na nočník. Takže spíš dostal vynadáno za to, když byl s plenou. Protože měl už 3roky a stále ji chtěl mít. A nedat ji jen tak bylo složité-to se vztekal a řval, tak jsem čekala až se sám rozhodne a to bylo právě po té, co plína už tu moč neudržela. To snad nedostal ani tak vynadáno, jen jsme mu s manželem vysvětlovali, že plínka je pro malé, že velcí už jsou bez plínky a chodí čůrat, když se jim chce. Ale je možné, že ten fakt to v něm nějak zablokoval. Syn má totiž příšerně dobrou paměť narozdíl ode mě. Si pamatuje věci, které se odehrály v jeho 1,5roce a jsou mu 3.

Tak budu nadále vysvětlovat, snad se to srovná časem. Ono taky je te´d problém v tom, že je pořád někde na prázdninách a vlastně bez pleny začal být přes prázdniny, takže se to těžko odbourává. Chtěla jsem ho naučit bez pleny až po létě, ale to nějak se udělalo samo. Právě abych se mu mohla víc věnovat. Je hodně po babičkách, protože jsem v 9měs. těhot. a pořád lítám po lékařích a školka není přes léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
23.8.12 12:31

Ale díky, tak snad se to pak v září zlomí, až bude víc doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
23.8.12 12:54

@Osmanka No právě. Jak píšeš - jestli nemá nějak blok kvůli tomu odplenkování. Někdy si děti prostě naši rádoby dobře míněnou radu, větu či pochvalu přeberou po svém. Ale tak hlavně že ví že se nečůrá ani do plínky ani do postýlky :lol: To ostatní asi musí přijít samo.

Ať se to brzy prolomí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
23.8.12 13:01

@janusska
Díky. Zase kdybych mu na to nic neřekla, tak máme plenu pořád. Syn hrozně nerad změny. Tak snad po prázdninách, až bude nějaký stereotyp. Teď je obtýden někde. Snad se mu něco nepřihodí zdravotně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí