Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám problem s dvouletou dcerkou začala chodit v patnácti měsících a stále vyvažuje při chuzi. Ne teda pořád někdy jde normálně s rukama podel těla, ale když jde rychlenebo běhá tak má ruce nahoře. Nemáte někdo zkušenosti?
Já mám taky 27 měsíčního kluka a vyvažuje když běhá,má ruce vepředu,a vypadá jako Mr.Bean
podle mě je to normální.Ale těžko říct,když jsem neviděla ![]()
petra79 píše: ,a vypadá jako Mr.Bean
![]()
Nas taky tak. Jsou mu dva a kousek, chodit zacal az v 18ti mes, a i rychlejsi chuzi ma jeste takovou vratkou. A pri behu vyvazuje ![]()
Já jsem říkala jestli to není na nějakou rehabilitaci když je unavenej tak to dělá i při pomalý chuzi.
nakukovatelka píše:petra79 píše: ,a vypadá jako Mr.Bean![]()
Nas taky tak. Jsou mu dva a kousek, chodit zacal az v 18ti mes, a i rychlejsi chuzi ma jeste takovou vratkou. A pri behu vyvazuje
lič píše:
Já jsem říkala jestli to není na nějakou rehabilitaci když je unavenej tak to dělá i při pomalý chuzi.
Ne i když jde normalně po cestě. Ale ne vždy a většinou venku.Doma me přijde lepší. Ona se učila chodit že před sebou tlačila auto tak jestli se tak necítí jistější
Člověk nikdy neví u dětí co si vymyslí.Ale pro klid duše se zeptej doktora vašeho a uvidíš co ti na to řekne.Jestli to trvá už takhle dlouho ![]()
No uvidíme zeptám se ho, ale už mi to taky přijde divný, ale někdy jde normálně tak to umí.
Dobry večer maminky, obnovuju téma, malý chodí dva měsíce, začal také později v18 mesicic a při chůzi stále vyvazuje..jak dlouho to vaše děti dělaly? Jako nepadá a jde stabilně ale furt macha rukama..
Dobrý den, ještě bych chvíli vydržela, ale moc dlouho ne… Lepší napravovat dříve, než později… Syn začal chodit taky až v 17 měsících, ale doteď a to je mu už přes dva roky nechodí úplně dobře (pořád trochu chůze na široké bázi, kývavou chůzí vyvažuje asi balanc)… Tak jsem byla u fyzioterapeuta a má povolený břišní svalstvo a teprve teď začneme cvičit…