Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, potřebovala bych poradit. Jsem od začátku těhotenství na PN, ale s maželem bychom chtěli jet na prodloužený víkend do lázní. Prostě si trošku užít, ještě než se prcek narodí. Dá se to udělat nějak oficiálně? Nechci případnou kontrolu nějak obcházet a nechávat si napsat potvrzení, pokud by to šlo nějakou jinou „legální“ cestou.
Já myslím, že jde. Nahlásíš u doktora na víkend změnu adresy. Neměl by to být snad problém. Dříve to šlo tak snad to jde i teď.
Ale i na té nahlášené přechodné adrese musíš dodržovat vycházky a může ti tam přijít kontrola.
Otázka, jestli se to „stihne“, než tu adresu zadají do systému, než tě „přidělí“, nějakému kontrolorovi… Teoreticky tě kontrolovat můžou…
To je naprd, pořád otravovat doktorku… No ale pokud to tak je, tak se holt nedá nic dělat ![]()
Zkus se na to zeptat doktorky, jestli to nejde nějak napsat…
![]()
@jessikka píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Jsem od začátku těhotenství na PN, ale s maželem bychom chtěli jet na prodloužený víkend do lázní. Prostě si trošku užít, ještě než se prcek narodí. Dá se to udělat nějak oficiálně? Nechci případnou kontrolu nějak obcházet a nechávat si napsat potvrzení, pokud by to šlo nějakou jinou „legální“ cestou.
Ahoj
Chtěla jsem se zeptat, jak jsi uspěla u dr.?
Příští týden se na to budu ptát mé dr., tak mě zajímá, jestli je to možné ![]()
Díky za info…
Jojo, možné to je, změnu adresy povoluje lékař. A s lázněmi by problém být neměl, tam myslím, že by šli ukecat i ty vycházky, pokud by byl člověk v té době na nějaké proceduře.
@Alex160509 My jsme nakonec nikam nejeli a nechali to na podzim. Takže budu ráda, když sem pak napíšeš, jak jsi dopadla ty ![]()
@jessikka píše:
@Alex160509 My jsme nakonec nikam nejeli a nechali to na podzim. Takže budu ráda, když sem pak napíšeš, jak jsi dopadla ty
Tak jsem se vrátila od dr. a změna adresy na neschopence je možná za 50,– takže mám radost ![]()
@Alex160509 Fakt? Mně to doktorka měnila zdarma… Asi nějaký její soukromý administrativní poplatek…
@jessikka píše:
@Alex160509 Fakt? Mně to doktorka měnila zdarma… Asi nějaký její soukromý administrativní poplatek…
Jojo, nejspíš jo, tak ona to musí nahlásit na sociálce, takže s tím nějaké náklady má… na druhou stranu myslím, že by ho chtít neměla, ale kdo by se dohadoval, když to změnit potřebuje, že.
@j.a.n.i1 @jessikka Já jsem hlavně ráda, že nedělal ofuky a napíše mi to, takže 50 oželím. Tak už teď plánuju ještě jednu dovolenku ![]()