Antidepresiva vs. těhotenství

Anonymní
10.4.12 09:24

Antidepresiva vs. těhotenství

Ahoj potřebuji poradit, trpím na panickou poruchu a nedávno mi byli nasazeny dle dr. lehčí antidepresiva, sama mi řekla, že některé ženy je užívají i ve větších dávkách v těhotenství, já se toho samozřejmě moc bojím, prosím napište mi jak jste to měli vy, jestli jste v těhu AD brali či nikoli a jestli měli vliv na plod, jsem už po opakovaných potratech tak nechci nic riskovat, na druhou stranu než se stresovat tak je lepší být v klidu, ale nevím, psychiatr mi asi přímo neřekne, že bude vše Ok :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
10.4.12 09:29

Brala jsem AD cca od 3-6m. v těhu…žádný vliv to nemělo. Malý byl hodně plačtivý- špatně spal, ale to zase mohlo být a nemuselo po AD :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
10.4.12 09:31

Ahoj,
vidím, že jsi v anonymitě. Pokud se chceš pobavit konkrétně, klidně pošli SZ.

Já užívám antidepresiva i antiepileptika (nemám epi) celé těhotenství . Kamarádka epileptička má jeden lék stejný - dvojnásobnou dávku a taky v poho. Teď je těhotná po 2 a tu starší s léky i kojila do 2 let.

Já už ověřovala na neonatologii (novorozeneckém) jestli budu moct s těmi léky kojit a jo, je to možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.12 09:35

a jaké jste prosím brali? anonymně píši z důvodu že přece jen nechci aby všichni o mě vše věděli a toto je pro mě dosti citlivé téma

@Marau kdyby mě něco napadlo sz určitě napíšu

• Citovat
  • Upravit
8037
10.4.12 09:35

Ahojky,
já taky brala AD v těhu,sice až od osmého měsíce,ale kdybych se bývala dokopala k psychiatrovi dřív,byla bych bývala začala dřív.To,jak moc mi bylo zle psychicky v těhu,určitě pro miminko bylo horší,než kdybych bývala byla brala AD,mám 4-letého krásného zdravého chytrého syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.12 09:37

já se právě bojím, že i ty mé těhu ztráty mohli být způsobeny mou psychikou (nevím tedy zda je to možné)ale v podstatě se u mě nic moc nenašlo a to jsem vyšetřena takřka na vše

• Citovat
  • Upravit
17310
10.4.12 09:38

Já brala Mirzaten a Zyprexu, nějak to nakombinovali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
10.4.12 09:43

Mám Cipralex a ten jsem brala i u své prostřední a k tomu Lamortrigin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.12 09:45

já tedy teď beru Asentru tu mi předepsala zatím jen obvodní dr. u psychiatra jsem zatím nebyla.

jinak jak se tvářili gyndaři jako že berete AD, neměli nějaké řeči a jaké bylo těhu více hlídané, nebo stejné jako bez AD?

• Citovat
  • Upravit
17310
10.4.12 09:50

Já ležela 14 dní na psychiatrii. Moje gynekoložka byla ráda, že je mi líp, že už envypadám jak chodící mrtvola a není ze mně taková troska jako před začátkem braní AD :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.12 10:02

takže tedy podle vás mám být v klídku jo? :lol:

• Citovat
  • Upravit
14598
10.4.12 10:06
@Anonymní píše:
já tedy teď beru Asentru tu mi předepsala zatím jen obvodní dr. u psychiatra jsem zatím nebyla.jinak jak se tvářili gyndaři jako že berete AD, neměli nějaké řeči a jaké bylo těhu více hlídané, nebo stejné jako bez AD?

Asentru brala moje holka ve 12 letech… teď jí bude 15 a je bez a v poho.

A jak by se tvářili gyndaři by ti to mohlo být fakt srdečně jedno. JIm do toho nic není, jen jim to oznámit že a co bereš. A nevysvětluj proč… zbytečnost.
Hlídaná sjem vzhledem ke svému aktuálnímu stavu - tzn. gyn. problémy hlídá gyn. psychické či neurologické problémy pak zas psychiatr nebo neuroložka… Zítra jdu na neurolku a vím,ž e jako u prostřední dostanu papír se zvýšeným rizikem záchvatu u porodu a ke zvážení CS pro porodníky a šmitec.

Můj gyn ví že beru i jsem mu říkala co, do průkazky to nenapsal a akorát mám u porodu nahlásit co, tak jsme si to napsala na papír do průkazky a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.12 10:18

tak to jsem ráda, a byli jste tedy nějak více hlídané?

• Citovat
  • Upravit
41882
10.4.12 10:21

Brala jsem Cipralex a před těhu jsem ho vysadila..též na PP ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
10.4.12 10:31
@Anonymní píše:
tak to jsem ráda, a byli jste tedy nějak více hlídané?

nn, byla mi jen zastavena laktace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky