Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@verenika píše:
nn, byla mi jen zastavena laktace
Mi s cipralexem nee. KOjila jsem 5 měs. pak se mi Kačenka odstavila.
Neonatoložka zjišťovala před těmi 2 lety info a pokud se neobjeví nežádoucí účinky u miminka, není důvod zastavovat laktaci. A před cca 2-3 týdny jsem jí znova psala i kvůli Lamortriginu, znova ověřovala a totéž. Není třeba zastavit mlíčko, pokud se neobjeví než. účinky.
@Anonymní píše:
tak to mi je jasné, ale pokud by to šlo a těhu už by vydrželo tak bych to zkusila v posledních měsících postupně vysazovat abych pak mohla kojit to kojení je pro mě důležité, samozřejmě, že kdybych se cítila psychicky špatně, že bych si to hodně rozmyslela
Pro miminko je nejdůležitější maminka v pohodě. A to za každou cenu. Pokud nejde vysadit a být OK, radši brát a kojit nebo nedejbože brát a nekojit. Vlivem stresu bez léků bys o mlíčko mohla přijít tak jako tak.
Marau- mi nezastavovali laktaci kvůli lékům, ty už jsem nebrala ,ale kvůli poporodní depresi. Aby se u mě nerozjela ![]()
Ahoj, brala jsem nejnižší možnou dávku mírných antidepresiv v 4-9. měsíci. Vliv to nemělo, nicméně doktor mi říkal, že pokud by mi nasadil jiné třeba ve vyšších dávkách, že můžou mít vliv. Že se musí dost vybírat při tom těhotenství. Trpím na deprese, ale jsem stabilizovaná. Nyní již prášky neberu dlouho vůbec.
Mě psychiatr řekl, že není prokázáno, že to škodí, ale ani není prokázáno, že to vliv nemá..takže tak..
tak ono ani u zdravé maminky, která nebere žádné léky není vždy stoprocentní že se narodí zdravé miminko
a také si říkám, že jde hrozně moc o tu psychiku té maminky a já jsem v posl. dvou těhu moc v klidu teda nebyla ![]()
Tady anonymní 2 ..holky můžu se zeptat, jaké dávky jste brali?
@Anonymní píše:
Tady anonymní 2 ..holky můžu se zeptat, jaké dávky jste brali?
Anonymní zakladatelka…také by mě to zajímalo? ![]()
@verenika píše:
Marau- mi nezastavovali laktaci kvůli lékům, ty už jsem nebrala ,ale kvůli poporodní depresi. Aby se u mě nerozjela
tak to jsi nenapsala :S
@lyrica píše:
Mě psychiatr řekl, že není prokázáno, že to škodí, ale ani není prokázáno, že to vliv nemá..takže tak..
Jo, mě psych říká NEKOJIT. jen že není v oboru psychiatra mít aktuální info o vliu léků na miminko - to je práce neonatologa.
Holky píšete dávkování, ale ne jakého léku ![]()
Tady anonymní 2. Já mám 37,5 mg venlafaxinu (AD Olwexya). Vy?
@verenika píše:
Já brala Mirzaten a Zyprexu, nějak to nakombinovali
Dobrý den Veronika čítam ze ste brali mirzaten. Ja beriem mirzaten a fevarin a psychyater mi povedal ze mirzaten by som ho mala vysadit nakolko by sme s manzelom chceli babetko. uz asi rok sa ho pokusam vysadit skusam vymenu liekov ale vzdy ich nakoniec musim nasadit. Velmi sa bojim ist do toho s mirzatenom ale vy pisete, ze ste ho brali a vsetko je ok co ma velmi potesilo, lebo uz som zacinal byt zufala, nakolko mi nic na PP a nespavost okrem mirzatenu nezabera. Pisete ze ste ho brali od 3 do 6 mesiaca ja by som ho musela brat cele tehotentstvo. Chcem sa spytat ci neviete nahodou aj o nejakych inych prípadoch ked tehotne brali mirzaten a ci bolo vsetko tiez v poriadku?
Dakujem
Deni
tak to mi je jasné, ale pokud by to šlo a těhu už by vydrželo tak bych to zkusila v posledních měsících postupně vysazovat abych pak mohla kojit to kojení je pro mě důležité, samozřejmě, že kdybych se cítila psychicky špatně, že bych si to hodně rozmyslela