Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, prisla na vas nekdy kontrola uz ten den, co vam lekar vystavil neschopenku? Byla jsem rano u lékaře, mam neschopenku a potrebovala bych jeste ted odvézt babičku vedle do města na kontrolu - záležitost cca na hodinu a půl, je objednána na 11 a ja mam vycházky az odpoledne. Nevim, zda uz na me teoretický nemuze přijit kontrola dnes? Dekuji
@Paola21 ne, muze prijit kdykoliv jakmile je informovana o nemocenske. Klidne socka a zamestnavatel v jeden den.
Na sociálku se odesílá až po 15 dnu, prvních 15 dní platí zaměstnavatel a ten může přijít kdykoliv, takže i ten první den, záleží jak to máš v práci, já byla na neschopence 3,5 měsíců a nepřišel nikdo
Mamce přišli první den na kontrolu z práce. Asi hodinu po oznámení pracovní neschopnosti.
@hanaross píše:
Na sociálku se odesílá až po 15 dnu, prvních 15 dní platí zaměstnavatel a ten může přijít kdykoliv, takže i ten první den, záleží jak to máš v práci, já byla na neschopence 3,5 měsíců a nepřišel nikdo
to neni pravda, na socku se informuje hned a ta ten 15. den je pro odeslani podkladu pro vyplaceni nemocenske od statu, ale kontrolovat muze jak zamestnavatel, tak socialka uz od zacatku. Pokud ti zamestnavatel dela peklo, neveri a celkove je padly na hlavu, tak muze prijit klidne hned jamile nahlasis v praci neschopnost jak zminila @Heivka
Dobrý den, moc prosím o radu. Od zitra si budu muset zažádat u sveho lekare o neschopenku. Tedy prvni den bude zitra. Plati od zitra uz to, že muze prjit kontrola a ze musim dodrzet vychazky? Nebo kontroly chodi od druheho dne? Potrebuji to vedet kvuli diteti, zrovna zitra to s nim budu mit narocne, tak abych vedela. Jine dny se prizpusobim vychazkam, jde mi o ten prvni den. Dekuji.
Pokud vím, tak v ty dny, kdy jdeš k lékaři kontroly nechodí a pokud se nemýlím, tak vycházky hned od začátku PN, to neexistuje.
@prokr píše: Více
Hlavně si myslím, že než v práci vůbec zjistí, kdy má vycházky, bude druhý den ![]()
Tak kontrola muze přijít kdykoliv, omluvenka je jedine cesta k dr. Ale pochybuju ze někdo první den přijde, to by musel pribehniut někdo hned, jak se v práci o neschopence doví ![]()
V prvních 14 dnech neschopenky může kontrolu provádět zaměstnavatel. Takže pokud spolu nemáte zrovna nejlepší vztah, tak klidně může přijít už první den.
@Jahru A stejně tak může přijít i OSSZ, ale tam bych to viděla jen v případě, že by jeli kontrolovat „souseda“ a v rámci optimalizace přihodí lidí poblíž.