Neschopenka na rizikovém

358
20.9.11 10:09

neschopenka na rizikovém

ahoj holky, chtěla bych už ted o října zůstat doma, nevíte jak to je tedka s vyplý´ácením neschopenky na rizikovém těhotenství?vyplácí ji sociálka až vlastně 3 týden, že? prvních ´14 dní :-? hradí zaměstnavatel? je to tak? a nevíte kdy to sociálka v Brně vyplácí, kolikátého? a jaký zhruba bych měla plat při měs. hrubém platu 17800 Kč?

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10623
20.9.11 10:20

První 3 dny zadarmo, 14 dní zaměstnavatel a pak sociálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
20.9.11 10:22

Neschopenka je 60% z čisté mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
20.9.11 10:25

Ahoj Kasandro,já jsem na neschopence na rizikovém od července.Je to tak,že prvních 21 dní platí zaměstnavatel,ale z toho jsou první tři dny zadarmo.Pak to platí sociálka,ale musíš vždy ke konci každého měsíce požádat u doktora o tzv.papír na peníze,který předáš zaměstnavateli a ten to odešle na sociálku.Od doručení má sociálka 30 denní lhůtu na zaslání peněz,ale bohužel ti neřeknu,jak peníze chodí v Brně,v Praze tedy tak po těch 30 dnech.
Co se týče částky,tak já si to vypočítala přesně v této kalkulačce http://www.vypocet.cz/nemocenska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
20.9.11 10:27

Ivčo, aha tak to je takhle asi od r.2011, že? Já nastupovala na PN jetšě v prosinci loňského roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
20.9.11 10:32
Flooa píše:
Ivčo, aha tak to je takhle asi od r.2011, že? Já nastupovala na PN jetšě v prosinci loňského roku.

Nevím,možná tam udělali nějakou drobnou změnu,ale vím,že bylo hodně důležité odevzdat na sociálku (přes zaměstnavatele) poslední díl neschopenky,jako potvrzení,že neschopnost trvá i po 21 dni (od kdy to tedy vyplácí sociálka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
20.9.11 10:33

Ahojky, jsem z Brna a na neschopence už několik měsíců, peníze chodí různě, někdy je mám kolem 10., někdy kolem 15. a teď v září jsem je ještě nedostala… Přitom lístek na peníze nosím do práce vždy cca ve stejný den. Takže je to asi různý, kdy to sociálka pošle, spoléhat se na to nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
20.9.11 10:34

Tak to nevím, já jen donesla neschopenku do práce a k poslednímu datu v měsíci nosila papír na peníze. Už je to pro mě dávno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
20.9.11 11:05

Ještě bych prosila poradit já… Jsem asi úplně blbá :oops: Je tu někdo, kdo byl na dlouhodobé PN v roce 2007 a nyní opět? Jde mi o to, jestli se nějak zásadně změnila výše peněz. Vím o změnách v papírování… Ale ted se mi jedná jen o to, jestli dostanu za měsíc zásadně mín peněz, než tenkrát… Řekněme od 2. měsíce na PN, ten první je složitější, tomu rozumím, ale spočítat mi to nějak nejde… Díky… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
20.9.11 11:20

děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
20.9.11 11:23

děkuji, na tomto výpočtu jsem si to právě počítala, ale vyšlo mi to víc než kdybych chodila do práce, tak to je divný, nějak mě to zmátlo, můžu se zeptat, o kolik máš ty mín peněz, ldyž jsi na neschopence než když by jsi byla v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
20.9.11 11:37

Přidám se k vám. Jsem taky z Brna a neschopenka došla tento měsíc snad už 12. Jinak asi záleží z jaké části jsi a kam to zaměstnavatel posílá. Já mám dvě neschopenky, takže dva zaměstnavatele. Jsem ze židenic. Jeden zaměstnavatel to dává na mssz do židenic a peníze mám tak 7-8. na účtě, druhej to posílá přes Veveří a to je tak o dalších 5-7.dní později. Jinak netušíte někdo, jestli je PN z DPč nějak omezená dobou vyplácení? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
20.9.11 11:43
kasandra7 píše:
děkuji, na tomto výpočtu jsem si to právě počítala, ale vyšlo mi to víc než kdybych chodila do práce, tak to je divný, nějak mě to zmátlo, můžu se zeptat, o kolik máš ty mín peněz, ldyž jsi na neschopence než když by jsi byla v práci?

Vychází to přibližně 60% platu každý měsíc.U mě to dělá asi o 5000 tisíc méně než původní plat.To je divné,že ti to vyšlo víc,vyplnila jsi tam jen pracovní dny?(mimo víkendy?).Já jsem tam taky nejdřív bojovala s těmi dny,ale nejlépe se to počítá,když
vynásobíš tohle číslo - Denní nemocenská dávka od 22. kalendářního dne - počtem dní v měsíci - to ti vyjde částky,kterou ti za daný měsíc vyplatí sociálka (tam už se počítají i víkendy a svatky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
20.9.11 12:41

Ano je to sice 60% z platu ale počítá se kalendářní měsíc a neodečítají se ti tuším socka a možná ani zdrávka tak by jsi měla na tom být stejně a některé měsíce opravu lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
20.9.11 12:47

jo jo vyplnila jsem Počet kalendářních dnů probíhající nemoci:dny od října do prosince co bych byla na neschopence 92 dnů, i soboty a neděl, kdyžb jsou to kalendářní dny a Počet pracovních dnů v prvních 21 dnech nemoci to je 15 dnů co mi vyšlo, tak nevím, kde dělám chybu:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí