Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat Vás, které v těhu pracujete a týká se Vás „karanténa“ za sníženou mzdu. Šly jste radši na neschopenku nebo jste jen v karanténě? Snížení mzdy bude mít vliv na výpočet mateřské ale neschopenka nemá…nebo myslíte je to nějaká vyjímka?? A jak by se počítala mateřská, kdybych teď šla na 14 dní/3 tydny na neschopenku a pak se ještě před mateřskou vrátila do práce? Částečně odpracovaný měsíc je + nebo pohorší pro výpočet?? Mám 6 týdnů do nástupu na mateřskou. ![]()
Domluvila bych se s gynekologem na neschopence do nástupu na mateřskou. Za tři týdny rozhodně nebude po epidemii…
Take bych pozadala na gynde, nemel by byt problem, jen budes muset dodrzovat vychazky. Coz ted asi nikoho nestve
![]()
@shadowbabe
Jak se to vezme. Stavime, doděláváme barák, chtěla jsem do porodu bydlet. Vycházkama se nám vse zkomplikuje
ale spiš než stavba a vycházky mě trápí finance behem materské, proto bych rada aby byly co nejvyšši
![]()
@moje_hvězdička píše:řekla bych, že nejdůležitější je zdraví vás obou
@shadowbabe
Jak se to vezme. Stavime, doděláváme barák, chtěla jsem do porodu bydlet. Vycházkama se nám vse zkomplikujeale spiš než stavba a vycházky mě trápí finance behem materské, proto bych rada aby byly co nejvyšši
![]()
Hele ted bych resila predne sebe a mimco, taky se bojime co bude, protoze chlap je OSVC a dela strechy. Sice pro nej jsou stavebniny otevrene, jenze nevi, jak to bude s kamionama a zavozama materialu. Ted proste musi holt barak chvili pockat. Chteli jsme delat jadro, muz chtel mit udelane do leta, nez se syn narodi, ale bohuzel
vse pocka, zdravi mame jen jedno, tak na to mysli ![]()
@shadowbabe
![]()
To je vše pravda, nic nenamítám. Ale neřeší to můj dotaz, která možnost mi na mateřskou ubere co nejmiň peněz