neschopenka nebo chodit do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2318
12.1.09 21:24

Ahoj,

já bych to teda nedělala. Užívej si poslední dny mezi lidma se strukturovaným časem, svobodou… Brzo bude všechno jinak a budeš sem psát, jak jsi doma ubitá stereotypem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
12.1.09 21:46

Jestli se ti nechce, do práce nechoď. Nemáš to zapotřebí. Neschopenku může napsat gyndr. nebo praktická (aspoň mně prve praktivká řekla, ať si přijdu, když budu chtít). Mateřská se počítá z celého platu. A Anonymní, která takovým těhulkám nadává, může zůstat doma taky.

(Já jsem teda do práce chodila do 6 týdnů před TP, nelituju toho, ale kdyby mně to štvalo, byla jsem odhodlaná to zapíchnout taky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.1.09 22:19

Taky jsem zůstala doma hned v 9tt, PN mi napsala praktická a ani se mě moc neptala, zda ji chci. Můj šéf razil heslo, že jeho firma není pro těhotný ženský, takže jsem nakonec byla ráda. A upřímně řečeno, nechápu, jak se někdo může doma nudit, mě to tak rychle uteklo a zažila a udělala jsem tolik věcí, o čem se mi při chození do práce ani nezdálo. A je pravda, že takovou pohodičku už pak holka nikdy nezažiješ. Při druhém těhotenství už nemůžeš vstávat kdy chceš a první dítko se moc neptá, jsetli je ti blbě. Takže pokud cítíš, že doma ti bude líp, zůstaň doma, ti, co si neumí sami vyplnit čas a potřebují k tomu něčí vedení, tak ať si to užívají v práci. Každý ať dělá, jak mu to vyhovuje nejlíp. MartinA

• Citovat
  • Upravit
717
12.1.09 22:42

Já jsem také od začátku na PN. Napsal mi ji gynekolog a vlastně skoro sám od sebe. Vycházky mám neomezeně a doma se rozhodně nenudím. Vůbec si nedělej jakýkoliv výčitky, udělej co je pro tebe nejlepší a jak se budeš nejlíp cítit. :D. Řečí o simulantech si nevšímej, nás těhotných se to netýká :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
12.1.09 22:50

E.lino: když není nemoc, tak proč nechodíš do práce? A to, že se člověk doma nudí mi přijde normální 8O No ale každej jsme jinej, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
12.1.09 23:04

Lasicko, ano a každej taky můžeme pracovat jinde než druhej. Já například v infekčním prostředí, kde zaměstnavatel pro mě neměl jinou alternativu, tudíž neschopenka je jedinné řešení. Nakonec gynekolog mi v žádným případě neschvaloval tam nadále zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
12.1.09 23:06

E.lina: ale jo, já to beru, ale ve svým okolí mám tolik případů, kdy jdou holky na neschopenku jen proto, že jsou líný chodit do práce, že to už teď beru tak nějak paušálně, pardon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
13.1.09 10:38

Ahoj, pokud se Ti nechce chodit do práce, tak dej výpověď a plať si poté sociální a zdravotní ze svého. Nemocenská je totiž pro nemocné lidi (nebo pracující v nebezpečném prostředí) a ne pro lidi líné, kterým se nechce pracovat. Nevím, proč bychom my, normálně pracující, Ti měli platit domácí odpočinek a ještě k tomu hradit sociální a zdravotní z našich daní? Holky, které se tazatelky zastáváte, vám opravdu nevadí, že měsíčně musíte třeba platit o 500,–Kč více na daních, aby ČR byla schopná jim platit jejich simulaci?
 Trudi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
13.1.09 10:41

Jezis, ted se mi to cely smazalo 8O

Psala jsem, ze ja na neschopence byla od 10 tt → rizikove (myomy v deloze, tvrdnuti bricha atd..), mela jsem ji normal od gyndarky, neslysela jsem, ze by to teda nemohla napsat.. 8O
Vychazky bez problemu neomezene, preci je jasne, ze tehule nebude nikde litat cely den nebo po pulnoci, pouze jen kdyz ji bude dobre :wink: Vyhodu to melo, ze jsem mohla treba do kina atd..

Materska se mi normal pocitala z vyse puvodni mzdy, bez ohledu na neschopenku, ale je fakt, ze nevim, jestli jsou tam nejake zmeny v roce 2009, to jsem uz nestudovala..

A s tou lenosti → podle me je tolik lidi, zenskych i chlapu, kteri jsou na pracaku a nebo na nemocenske jen proto, ze jsou lini pracovat, nechce se jim makat nebo se jim nelibi nabizena prace a my na ne prispivame :evil: , takze ja jsem rozhodne vycitky nemela, ze jsem davky pobirala a jejich mensi „zneuziti“ tehotnyma mi prijde rozhodne mensi zlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.1.09 11:37
Anonymni píše:
Takže pokud cítíš, že doma ti bude líp, zůstaň doma, ti, co si neumí sami vyplnit čas a potřebují k tomu něčí vedení, tak ať si to užívají v práci. Každý ať dělá, jak mu to vyhovuje nejlíp. MartinA

No vidis mila Martino, to ja nemela v praci zadne vedeni, nebot mam odbornou praci typu sama sobe sefem, ale sakra jsem si rozmyslela byt doma za ctrnact tisic nebo chodit do prace (sedave zamestnani) v prijemnem prostredi v centru Prahy za 28 tisic. Za usetrene penize nejen, ze jsem poridila znackovy kocar a vybavicku, ale jeli jsme s prckem k mori, ted se chystame do Italie na hory.
Ja tedy fakt ale opravdu nevim co bych doma delala - uklizeno na tyden mam ze 3 hodinky hotovo, vareni taky - podle mne bych se valela a kynula - takhle jsem pribrala behem tehu 10 kilo a vymetala ruzne kavarnicky s kamaradkama po praci, kina a divadla s manzelem, jeste dokud jsme mohli a jak na to rada vzpominam…

• Citovat
  • Upravit
12154
13.1.09 12:14

No vidíš, milá anonymní (11:37). Tak to já jsem z druhého konce republiky, kde mám nemocenskou téměř stejnou jako kdybych do té práce chodila - tedy jako ošetřovatelka v nemocnici (a ještě k tomu na LDNce - což je nepředstavitelná makačka kolem ležících a nehybných pacientů). Takže úplně jiné pracovní a absolutně nesrovnatelné finanční podmínky než máš Ty. Já jsem o své nemocenské v těhotenství jaksi nerozhodovala sama, ale rohodl o ní gynekolog - rizikové pracoviště s nemožností přeložení na nerizikové pracoviště. Takže pokud to těm těhotným holkám vyhovuje víc, aby byly doma, tak proč ne? A nevím, proč by všechny těhotné ženy měly být povalečky, které doma jen kynou…? Jsou třeba i holky, co jsou doma na nemocenské, protože jsou těhotné a přesto se nenudí. Jo, být v Tvé situaci, kterou popisuješ, taky bych chodila do práce: sedavé zaměstnání v příjemném prostředí a mít tolik peněz tak neváhám ani minutu a chodím do práce taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
13.1.09 13:06

Raduno, to je smutné, že člověk dostane za nepráci to samé, jako za práci. Každopádně kdybychom se zbavili těchto simulantů a nepracantů, tak by ve státní kase mohlo by být více peněz a hádej komu by se z přebytku přidalo na výplatách? Státním zaměstnancům. Jenom protože jsi s nimi solidární, tak máš menší výplatu. Samozřejmě je normální, když má někdo zdravotní problémy, tak dostane neschopenku. Nechci aby to vyznělo, že každá těhotná simuluje. Ale když si někdo nechá napsat nemocenskou jenom proto, že si chce odpočinout a užít volna, tak to je podle mého lenoch.
 Trudi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.1.09 13:33
radúna píše:
No vidíš, milá anonymní (11:37). Tak to já jsem z druhého konce republiky, kde mám nemocenskou téměř stejnou jako kdybych do té práce chodila - tedy jako ošetřovatelka v nemocnici (a ještě k tomu na LDNce - což je nepředstavitelná makačka kolem ležících a nehybných pacientů). Takže úplně jiné pracovní a absolutně nesrovnatelné finanční podmínky než máš Ty. Já jsem o své nemocenské v těhotenství jaksi nerozhodovala sama, ale rohodl o ní gynekolog - rizikové pracoviště s nemožností přeložení na nerizikové pracoviště. Takže pokud to těm těhotným holkám vyhovuje víc, aby byly doma, tak proč ne? A nevím, proč by všechny těhotné ženy měly být povalečky, které doma jen kynou…? Jsou třeba i holky, co jsou doma na nemocenské, protože jsou těhotné a přesto se nenudí. Jo, být v Tvé situaci, kterou popisuješ, taky bych chodila do práce: sedavé zaměstnání v příjemném prostředí a mít tolik peněz tak neváhám ani minutu a chodím do práce taky.

Raduno, ve tvem povolani je to celkem pochopitelne - tahat tezke nelezaky, o tom bez diskuse, ale nezlob se na mne - chodit si sednout do kancelare muze kazda tehotna, pokud nema jine zdravotni komplikace. A nechce se mi verit, ze vsichni delaji +- za stejnou mzdu jako je nemocenska. Uprimne ja budu radsi platit mensi dane, nez abych z nich platila „odpocinek“ na nemocenske tem, co se jim nechce chodit do prace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.1.09 13:57

tak naše paní dr. by mi v tomto směru vstříc určitě nevyšla. Ke konci těhotenství to v práci bylo takové divoké, nápor na psychiku jak hrom, tak jsem též dr. naznačovala, jestli bych třeba aspoň o měsíc nemohla zůstat doma dřív. Řekla mi, ať jsem ráda, ž ejako jedna z mála mám naprosto bezproblémové těhotenství a že si toho doma ještě užiju až nad hlavu. TAkže jsem do práce chodila skutečně do poslední chvíle.
a přiznám se, že jsem se pak moooc už zase těšila do práce :)

• Citovat
  • Upravit
50725
13.1.09 14:09

Tak já teda taky chodím ještě do práce, ale mám pocit, že jsem v těžké menšině. I mi to dr. říkal, ať jsem ráda, že se cítím dobře, že většina mých vrstevnic se od 6. tt drží za břicho a jsou na neschopence. Ale je fakt, že se skoro pokaždé ptá, jak v práci a stačilo by půl slova a neschopenku mi napíše.

Moc ale nechápu, proč bych to dělala, když mi nic není. Ne, že bych měla takové platové podmínky, že by se mi pracovat joooo vyplatilo enbo že bych nějak moc přispívala do státní kasy, ale nevidím jediný důvod, proč tvrdnout doma, když mi nic není. A každá koruna dobrá :wink:

Počítám, že si odpočinu před porodem - jdu teda už 8 týdnů před.

A celkem je mi líto lidí, kteří se neumí doma zabavit, já bych měla co dělat furt. Četla bych, dělala různé rukodělné práce, učila se programovat, ve flashi, dělala si webové stránky, digitální scrapbooking… A tak :D Ani nevím, jestli bych to všecko stihla. Ono je to o tom, jaké má člověk koníčky - pokud doma jenom vaří a uklízí, tak je to dost smutné, podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat