neschopenka nebo chodit do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj,
ja jsem mohla byt doma od zacatku tehu, ale nechtela jsem. Do prace jsem mela v planu chodit az doporodu, ale pak jsem mela nejake problemy a od zacatku sedmeho mesice jsem doma zustat musela.
Ja byt tebou, tak zatim do prace chodim, ale zalezi jen na Tobe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:A celkem je mi líto lidí, kteří se neumí doma zabavit, já bych měla co dělat furt. Četla bych, dělala různé rukodělné práce, učila se programovat, ve flashi, dělala si webové stránky, digitální scrapbooking… A takAni nevím, jestli bych to všecko stihla. Ono je to o tom, jaké má člověk koníčky - pokud doma jenom vaří a uklízí, tak je to dost smutné, podle mě.
Teda cteni (ja hlavne v angline a franine) beru, na rukodelne prace nejsem, sedet u compu a neco se ucit taky, ale to prece nemuze clovek delat cely den. Teda s brichem sedet u pc jsem v pokrocilem stadiu tehotenstvi uz teda doma na MD vydrzela dve, tri hodiny maximalne.
Ja teda ke spokojenosti manzela jsem vyuzila a nastudovala si obchodovani na energeticke burze…:-), jelikoz je to manzeluv obor.
Ted pred druhou materskou uz jsme meli zahradu, ale uprimne s brichem se rejpat v zemi taky nic moc. Jo kdyz jsem zustala doma, tak to melo vyhodu, ze jsem sla pro dceru po o a chodili jsme hodne na prochazky a jak zaclo byt hezky, tak jsme napustili bazen (ten gumovy s nafukovacim prstencem) a placatili se u neho, ale to byly poslednich 6 tydnu, predstava navic traveni MD v zime doma, no nevim - zrejme bych courala po Praze ci nakupnich centrech a utratila majlant.
Ne fakt mne zajima - co delate doma cely den, kdyz jste prvne tehotne a nemate dosud zadne ditko? A tem co maji vetsi plat nez nemocenskou - vazne kdyz vam nic neni a jen odpocivate radeji ozelite penize?
Inko z 11,47 ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
já v prvním těhu byla na neschopence od 13týdne, chtěla jsem jít domů až po velikonocích ( dojížděla jsem denně 90km a nedělalo mi to dobře, v práci neustálý stresy, přesčasy apod. ), ale začala jsem špinit, tak mě doktorka nechala už v tom 13 týdnu doma. A nuda. Vůbec, chodila jsem ( když už jsem to měla povolený ) na kurzy, cvičit, nakupovat mimi věci, byla jsem víc aktivní, než v práci 9 hodin za počítačem, nevím, s jakou váhou bych pak končila ![]()
Takže radím, každý se cítí jinak, každý má jinou práci, pokuď se cítíš na to, že by jsi měla být doma, tak buď, ale tohle si musíš rozhodnout sama, protože je to TVOJE těhotenství ![]()
Ještě dodatek k anonymní
- my se doma doslova hádali, kdy půjdu na rizikový, manžel protože znal mojí práci ( v 5:55 vstávat a doma být v 19:30
) chtěl, abych šla hned, já nechtěla nechat kolektiv přes velikonoce ve srabu, tak jsem nechtěla, že to ještě vydržím a půjdu až potom.
On vydělává velice slušný peníze, takže peníze bylo opravdu to poslední, co bychom v našem případě řešili a jako, že jsme to neřešili vůbec. No, nakonec si to Sáruš stejně zařídila „sama“
takže jsem šla dřív. A já se opravdu nenudila, to sezení v práci za PC mi přišlo mnohem monotónnější a hlavně jsem celý den, od ranních hodit, až do večera v autobuse seděla, představa, že takhle cestuju ve 30 týdnu
A majlant jsem neutratila, kupovala jsem co bylo na miminko potřeba, jen jsem měla na to víc času, takže jsem si to mohla v klidu obejít a taky jsme s holkama z mýho měsíce chodili na kafčo a na procházky, bylo to nádherný období, hrozně jsem si to užila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, mně přijde skoro jedno, jestli sedím u PC 8 hodin v práci nebo doma… Akorát v práci mám lepší židli a větší stůl. Ale zase doma si můžu dělat, co chci a nikdo mě neprudí… ![]()
Já teda si myslím, že budu dělat to, co jsem napsala. Co budu dělat doopravdy, můžu napsat až za měsíc ![]()
Jo, ještě jsem zapomněla napsat, že jsem se děsně těšila, až budu fintit s břichem a užívám si to stále (pracuju mezi lidma), doma bych si to tak neužila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojki, já to v práci zapíchla cca v půlce těhotenství, hodila jsem se marod,,,, tam ale byly nějaké neshody kvůli úpravám v pracovní náplni, tak jsem to prostě vyřešila takto, i když jsem byla úplně OK, byl to i trošku truc a „pomsta“ z mé strany, ale nešlo to jinak. Tu druhou půlku těhotenství považuji za snad nejhezčí období v životě,,,,krásně jsem se vyspinkala, něco si doma podělala, pomalu začala dávat dokupy výbavičku, prostě pohoda. Řeči jakože se doma flákám a stát a všichni ostatní mě platí, jsem neřešila, však doteď jsem na všechny „flákače“ platila taky, tak teď si dám voraz prostě já....... to byla moje odpověď pro rejpaly. A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj jsem v devátém týdnu těhotenství,pracuju v organické laboratoři s rozpouštědly typu, toulen, chloroform, aceton…a s jedy.Zaměstnavatel pro mě má najít náhradní práci jak mi tvrdí gynekolog ale zaměstnavatel prý pro mě náhradní práci nemá…nevím co se mnou bude.V těhotensvtí mi není úplně nejlíp,motá se mi hlava občas zvracím a bolí mě v podbříšku ale to doktor neřeší, tak ani v práci neřeší zatím to,že dýchám takové škodlivé látky…nevíte někdo co mám dělat?moc děkuju za radu,Markéta
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
nechce se mi kvůli tomu zakládat nové téma, když se to týká toho samého. Mám sedavé zaměstnání, ve kterém jsem nucena se časově přispůsobovat zaměstnavateli. Jsem na DPČ, žádná dovolená. Dělám celé dny, domu přijdu kolem 21. hod. Je mi celé dny zle, nezvracím, ale nemohu skoro jíst, jsem na banánech. Mám zácpu, ztvrdlé břicho a když se najím, je mi špatně a nemohu se hýbat, také pachy nesnesu. Pracuji s lidma, takže mi sem chodí různí lidé a mají různé problémy a většina z nich mi smrdí. Také mi sem chodí pár psychoušů, kterých se začínám bát a dost mne to stresuje (jeden chodí denně). Občas musím tahat těžké věci (o svém stavu jsem ještě nikomu neříkala). Navíc mne práce strašně nebaví a doma bych se zabavila opravdu mnohem líp, tam mám práce nad hlavu a navíc, mám ještě 2 zaměstnání, která lze dělat z domova a také bych si daleko víc vydělala. Také z toho stresu mám větší problémy se zády než před tím. Na první kontrolu jdu za týden, chtěla bych neschopenku, ale obávám se, že mi ji můj gynekolog nedá neb je prostě takový. Co si o tom myslíte vy?
V rodině mi všcihni řikaj, jak tu nevolnost přežili a že ji museli přežít všechny ženský na světě atd., že nemám být cimprlich. Ale já jsem prostě křehčí povaha. Některé věci, které nezvládnou oni dám s přehledem a naopak. Taky mi bylo řečeo, že dřív se na to neschopenka nedávala a bylo.
P. S. Fakt mě ta práce hodně vadí a těšim se až vypadnu a máme zahradu, takže výběh na vzduchu bych měla a nebyla bych mezi 4 zdma.
- Citovat
- Upravit
@budulinek7 Tak já mám sedavé zaměstnání taky a při prvním těhu mi doktor dokonce neschopenku sám nabídl když jsem se mu zmínila že mi bývá zle od žaludku…a byla jsem na neschopence od druhého měsíce celé těhu.. I ted bych jí dostala, ale zatim jí nepotřebuju protože se cítím v pohodě…Jakmile bych to ale přestala zvládat nebo se v práci stresovala, rozhodně bych šla k Dr. a poprosila ho o neschopenku.. Rozhodně jdi na neschopenku a těhulkovství si užij v klidu a né ve stresu! Stačí když doktorovi vylíčíš jak moc ti bývá zle a poprosíš ho o neschopenku, musel by být uplně mimo aby ti jí nedal
jsem si jistá že jí určo dostaneš neboj
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ayleen
Uvidíme, je to totiž ten samý doktor, co ji před 30 lety nechtěl dát mojí mamce, když jí bylo zle. Zkusim to kdyžtak zveličit, ale on je splachovací. Anebo si zajdu za obvoďákem. Já si hlavně říkám, jestli jsem teda normální nebo ne, když všichni to zvládli, jenom já sem ta divná.
- Citovat
- Upravit
@budulinek7 Nejsi vůbec divná, já si vůbec neumim představit jak bych v prvním těhu chodila do práce když jsem nebyla schopná pomalu ani vstát z postele…bylo mi tenkrát šíleně, fakt jsem jenom zvracela a spala…takže já tě naprosto chápu, vůbec nic si z takových názorů nedělej, jsou totálně zastaralý…je potřeba abys byla v těhu vklidu a né ve stresu a v práci když je ti zle…kdo to kdy viděl
Takže bud opravdu vklidu a uplně klidně tvoje potíže u doktora trochu zvelič a když ani to nezabere, fakt zajdi za jiným doktorem - klidně obvodákem anebo změn gyndaře…protože takový přístup fakt není normální…neboj, dobře to dopadne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ayleen
Díky jsi hodná. Je hrozně vtipné sledovat, jak vlastní rodina říká „musíš, prostě musíš to vydržet“ a přítel s mojí skoro tchýní zase, ať jdu na neschopenku. ![]()
- Citovat
- Upravit
@budulinek7 To prostě nechápu takový názory
No víš jak se říká…zdravý nemocnému nevěří…sytý hladovému nevěří…tady je to totéž…oni nejsou těhotný, nemůžou tušit jak se cítíš…prď na to a na neschopenku rozhodně JDI
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@budulinek7 tak prostě doktorovi řekni, že taháš těžký věci a je. A budeš doma a v klidu, neřeš co říká okolí. Mě doktor psal neschopenku hned, ale já opavdu tahala 30 kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj názor je taková že pokud nejsou problémy tak nevidím důvod proč být doma.
Pracuju v nemocnici na ambulanci (onkologie), takže se setkávám s pacientama po chemoterapii ne teda při aplikaci, ale třeba pár dní potom.
Gynekolog se divně koukal že chci chodit do práce, ale nic neříkal bohužel došlo k ZT tak jsem byla na neschopence ccaštýdnu kvůli zánetu a dvou revizím a v tu dobu jsem si říkala, že přístě zustanu doma hned od začátku a ted čímdál víc je to od revize 3,5 mesice doma byt nechci.
Samozdrejme že kdyby šlo o nějaké vážné komplikace alékař mě to vyloženě nařídíl doma bych zustala, ale mám pocit, že bych se ted víc dusila tím co se zase muze stat vic pozorovala a víc asi kynula anavíc by me vadilo že nikam nemohu když přítel přijde z práce a o vikendu na výlet atd tak asi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit