neschopenka nebo chodit do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8020
14.7.14 14:08

Podle mě pokud se práce nehodí pro těhotné zaměstnavatel by ji měl udělit práci kterou by mohla delat za stejne penize a se stejnou pracovní dobou, ale nevim jak to funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
14.7.14 14:08

@lucky.girl
Tak u nás, když nadejde čas, tak se denně natahám s desítkama kil. To teď nehrozí, ale zveličim to. Protože teď už nemůžu jíst ani blbý suchary a navíc na mne něco leze, mám pořád zimnici, rýma postupuje do dalšího levelu, krk bloklej a kašlu taky čím dál víc.
Zase když by problémy ustoupily tak naklušu do práce, ale tohle je pro mne nezkousnutelný.

• Citovat
  • Upravit
budulinek7
14.7.14 14:12

@luciekal
My nikde už přes dva roky nebyly. Výlety jsme měli asi 3-4 za tu dobu a 2 výkendy na chalupě, máme jiné starosti. Navíc já nechci být na neschopence věky, ale dokud se stav nezlepší. Já teda hubnu, s nechutenstvím, které se stupňuje, ani nic jiného neočekávám.

• Citovat
  • Upravit
8020
14.7.14 14:15

@budulinek7 To určitě pokud je to kvůli zdraví tak to chápu, ale myslím si že spousta žen chodí proto aby nemuselo chodit do práce a vstavat atd.
Nemáme se špatně ale satejne by me bylo líto se válet doma poku dby me nic nebylo člověk přijde o dost penez. A krom domova nikam nemuze já měla ted po revizi vycházky do 19 hodin a přítel jezdí okolo 6 pul 7 domů což pak nezajedes ani nakoupit ani k nasim nikam.
Podle mě když bylo jeste před pár lety neomezené vycházky dost žen to zneužilo tudiž je zase zavedl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
14.7.14 14:19

@luciekal
Já bych doma měla víc času na práci, která by mi vydělala o trochu víc než mám tady. Jak pracuju, tak ty dva přivýdělky prostě nestíhám, jak bych chtěla. A když je mi celý den zle, nemůžu jíst a čuchat smrady, tak tady za těch 7tis. čistého sedět nemusim. ;)
Navíc neschopenku vidím na 2-3 týdny a ne dokonce těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
1665
14.7.14 14:21

Ja byt Tebou, tak na neschopenku jdu, a jestli Ti ji dr. nepredepise, tak bych zvazovala ho vymenit /nevim, odkud jsi, jak je to realne).
Jako jasne ze predtim to takhle nechodilo, zeny rodily na poli, a jen co porodily, uz zase sklizeli obilí, ale to asi neni uplne platny argument pro dnesek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
14.7.14 14:29

@budulinek7 Ty můžeš dělat vedlejšák když jsi na neschopence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
14.7.14 14:29

@zupe
Já si právě taky říkám, jak je to všechno protichůdné. Nemohu si jendou v těhotenství vzít prášek na bolest hlavy, který by mi ulevil hned, ale za to mohu sníst půl krabičky paralenu, která mi nezabere. Myslím, že je to větší zátěž pro mimi, ale to je můj názor. Koupila jsem si homeopatika, která jsou zde doporučována na nevolnost (od boiron), že by se mi možná mohlo trochu ulevit a rodina hned šílí, ať si to neberu. Zatímco když sním kde jaké mňam jídlo z krámu, je v tom mraky éček a sposuta z nich je i jinde ve světě zakázaná nebo jsou evidovaná jako nebezpečná.
Tak mi to celé přijde uťáplé.
P. S.: To s těmi léky na bolest berte jako příměr, já si žádné léky zatím nebrala a nehodlám.

• Citovat
  • Upravit
budulinek7
14.7.14 14:30
@luciekal píše:
@budulinek7 Ty můžeš dělat vedlejšák když jsi na neschopence?

Zatím to nikomu nevadilo. Mám to se stejnou firmou, u které pracuji a je to DPP a na jinou činnost než dělám v práci, takže je to právně vpořádku. Navíc tuto práci musím vykonávat mimo svou pracovní dobu, takže nevim, kdy jindy bych ji už měla vykonávat.

• Citovat
  • Upravit
474
14.7.14 14:43

Jééje, neblázni a mazej se domů vyležet.. Ono budeš možná i přetažená a tak se to všechno kupí. Odpočiň si, ten začátek těhotenství je fakt záhul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
14.7.14 15:42

@Krysová
Díky, taky si myslim. Jinak jsem chvilku měla stejnou ikonku jako ty, tak ještě, že jsem si ji přehodila (ale je boží). :)

• Citovat
  • Upravit
474
14.7.14 15:47

@budulinek7 Je roztomiloučká, miluju tyhle hebký zvířátka :-D
Ono dětí moc mít nebudeš, takže mysli hlavně na něj, já když řešila odchod na rizikové (věděla jsem to že mi ho chce dr napsat, že jsem po konizaci děložního čípku, ale chtěla jsem aspoň mít průkazku a „jistotu“), tak mi to říkali všichni - mysli na mimčo a je to fatk ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
14.7.14 15:53

@Krysová
Přesně. Kdyby se něco stalo, tak bych si to neodpustila a nevím, jestli bych do toho byla schopná jít znovu.

• Citovat
  • Upravit
474
14.7.14 16:00

@budulinek7 Jo! Ono ten drobeček potřebuje klid a silnou mamku, ať je mu hej. Jestli to zvládneš finančně, tak bych se už asi ani do práce nevracela už kvůli stresu, jak jsi psala. Doma je to občas nuda, ale lepší háčkovat než se stresovat, mimi to vnímá ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
14.7.14 16:22

@Krysová
Já jsem prvorodička, což je asi poznat, že. Jsem z toho trochu vyjukaná a nevím, co všechno můžu očekávat. A taky jsem stresovka i při blbostech, takže vím, že je lepší klid. Pokud se nemohu uklidnit, musím si najít takovou situaci, aby se tak stalo. Jinak jsem permanentně ve svalové křeči a na nervy.
Finančně to bude zhruba stejné, možná malounko nižší než teď, ale jak jsem psala výše, nechci to na 9 měsíců, ale na dobu, dokud se neuklidní žaludek. Takže tak na 2 týdny, pak máme v práci na 3 týdny povinné volno (což mi nikdo neproplatí), to bych neschopenku přerušila a pak by se vidělo. Třeba by se to už uklidnilo a to bych zase normálně chodila pracovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat