Neschopenka po prvním dnu v práci

Anonymní
9.2.22 23:00

Neschopenka po prvním dnu v práci

Dobrý den, uměl by mi prosím někdo poradit, nastoupila jsem do zaměstnání na základě doporucenky od ÚP, odpracovala jsem jednu směnu, bohužel jsem se po cestě z práce rozplacla na ledu takovým způsobem, že budu muset k lékaři, za celý život jsem nemarodila vůbec nevím jak to chodí, předpokládám, že mi přijde výpověď ve zkušební době po 14cti dnech 😞 jak z toho ven, k lékaři, neschopenka, pak tedy mám nárok na nemocenskou od socialky? A když mi PN poběží dál i přes ukončení pracovního poměru, pojištění hradí stát? A zřejmě se nemůžu registrovat znovu na ÚP když mi dají výpověď a práce byla od nich😔 slyšela jsem rady typu marodit co nejdéle i když mi už bude lépe, celý život jsem poctivec neumím v tomhle chodit

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35775
9.2.22 23:25

A není cesta z práce počítána jako pracovní úraz?  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.22 23:29
@pikola píše:
A není cesta z pravé počítána jako pracovní úraz? :think:

Už jsem byla asi tak pět minut od domu, pomohla mi paní co šla kolem, nemůžu dát nahoru ruku, šíleně mě bolí rameno a bederní páteř😭 naštěstí jsem si nic nezlomila, takhle si rozbít hubu na ledovem chodniku🤦🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
9.2.22 23:39
@Anonymní píše:
Dobrý den, uměl by mi prosím někdo poradit, nastoupila jsem do zaměstnání na základě doporucenky od ÚP, odpracovala jsem jednu směnu, bohužel jsem se po cestě z práce rozplacla na ledu takovým způsobem, že budu muset k lékaři, za celý život jsem nemarodila vůbec nevím jak to chodí, předpokládám, že mi přijde výpověď ve zkušební době po 14cti dnech 😞 jak z toho ven, k lékaři, neschopenka, pak tedy mám nárok na nemocenskou od socialky? A když mi PN poběží dál i přes ukončení pracovního poměru, pojištění hradí stát? A zřejmě se nemůžu registrovat znovu na ÚP když mi dají výpověď a práce byla od nich😔 slyšela jsem rady typu marodit co nejdéle i když mi už bude lépe, celý život jsem poctivec neumím v tomhle chodit

Výpověď ty asi přijde, ale jestli o místo máš fakt zájem, tak až půjdeš s nemocenskou, vysvětlí jim situaci a že co nejdřív to půjde tak se vrátíš. Možná tě pošlou někam, ale mohl se ty stát úraz po zkušebce a byli by ve stejné situaci, chyběl by jim jeden zaměstnanec.
Tak je otázkou zda na tebe počkají a nebo budou celé martyrium absolvovat znova s hledáním nového zaměstnance.
Nárok na nemocenskou mít budeš, když ty ukončí prac. poměr tak budeš na nemocenské a na úřad práce se hlásit nebudeš až potom po ukončení nemocenské. S registraci problém nebude, podle mě, ale hlavně každou změnu nahlas na zdr. pojišťovnu - že máš nemocenskou a jsi zaměstnaná, potom kdyby tě vyhodili tak že nemocenská trvá…

• Citovat
  • Upravit
9.2.22 23:45
@smajlik345 píše:
Výpověď ty asi přijde, ale jestli o místo máš fakt zájem, tak až půjdeš s nemocenskou, vysvětlí jim situaci a že co nejdřív to půjde tak se vrátíš. Možná tě pošlou někam, ale mohl se ty stát úraz po zkušebce a byli by ve stejné situaci, chyběl by jim jeden zaměstnanec.
Tak je otázkou zda na tebe počkají a nebo budou celé martyrium absolvovat znova s hledáním nového zaměstnance.
Nárok na nemocenskou mít budeš, když ty ukončí prac. poměr tak budeš na nemocenské a na úřad práce se hlásit nebudeš až potom po ukončení nemocenské. S registraci problém nebude, podle mě, ale hlavně každou změnu nahlas na zdr. pojišťovnu - že máš nemocenskou a jsi zaměstnaná, potom kdyby tě vyhodili tak že nemocenská trvá…

Moc děkuji za odpověď, uvidíme jak to dopadne, jsem z toho úplně rozhozena nikdy jsem v takové situaci nebyla, na pojišťovně už vědí, že jsem zaměstnaná, nesla jsem tam ukončení evidence a nahlásila nástup do zaměstnání. Prosím na té pojišťovně tam se pak musí osobně kdyby mi nemocenská trvala i po skončení pracovního poměru? Pochybuji, že na mě počkají, mají nábory každý týden, byla jsem tak ráda, že mám práci 😔 a teď tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
9.2.22 23:50
@simca.simonka píše:
Moc děkuji za odpověď, uvidíme jak to dopadne, jsem z toho úplně rozhozena nikdy jsem v takové situaci nebyla, na pojišťovně už vědí, že jsem zaměstnaná, nesla jsem tam ukončení evidence a nahlásila nástup do zaměstnání. Prosím na té pojišťovně tam se pak musí osobně kdyby mi nemocenská trvala i po skončení pracovního poměru? Pochybuji, že na mě počkají, mají nábory každý týden, byla jsem tak ráda, že mám práci 😔 a teď tohle

To nevím. To zaleží jak která pojišťovna. Zkus napsat email a nebo zavolat a uvidíš. Možná, že email bude stačit, ale budou chtít naskenovat ukončení prac. poměru. RBP řeším emailem, VZP chce osobně, alespoň u nás ženské nevím jak u vás

• Citovat
  • Upravit
9.2.22 23:53
@smajlik345 píše:
To nevím. To zaleží jak která pojišťovna. Zkus napsat email a nebo zavolat a uvidíš. Možná, že email bude stačit, ale budou chtít naskenovat ukončení prac. poměru. RBP řeším emailem, VZP chce osobně, alespoň u nás ženské nevím jak u vás

Děkuji, mám VZP. Přeji dobrou noc a ještě jednou moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
9.2.22 23:59
@simca.simonka píše:
Děkuji, mám VZP. Přeji dobrou noc a ještě jednou moc děkuji

Není zač. Dobrou noc a přejí co nejrychlejší uzdravení a ať nepřijdeš o práci :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat